Centraal: De bewoners staan nog 4500 euro in de min ~ Utopia Gekte

9/24/2016

Centraal: De bewoners staan nog 4500 euro in de min

Cees krijgt zijn zakgeld terug

Om kwart over vier besluiten de bewoners toch nog maar even centraal te gaan. Een klein groepje bewoners is dan al een tijdje bezig met het bouwen van een boerderij. Bij de Plus schijnt er nu een verzamelactie te zijn waarmee je een boerderij kan bouwen en Bas heeft er voor gezorgd dat ze met terugwerkende kracht ook al die pakketjes nog zouden krijgen. Toch moeten ze hun bouwproces even onderbreken voor het centraal. Het zal geen lang centraal worden. De planning is om alleen de financiën even te bespreken. Het duurt vijf minuten voordat iedereen bij elkaar is gekomen. Ruud lag bijvoorbeeld nog met Bender te knuffelen in het weiland en Cemal slaapt omdat hij tot diep in de nacht (kwart over drie) nog aan het afbreken is geweest. Hem laten ze dan ook gewoon liggen. Rianne wil nog even terugkomen op gisteren. Ze wil iedereen een compliment geven voor het functioneren. ''Er is heel hard gewerkt om het feest tot een goed einde te brengen''. Al zijn er altijd dingen die beter kunnen. De bezoekers hebben er volgens haar weinig tot niks van gemerkt. Van de probleempjes die er waren. Al met al mogen ze dus heel trots op elkaar zijn dat ze het grootste evenement ooit in Utopia hebben kunnen neerzetten en dat er geen calamiteiten of ernstige problemen zijn geweest.

Ze wisten dat het een duur evenement zou worden en dat het moeilijk zou zijn om winst te draaien. Wat betreft de kaartverkoop hoopten ze dat ze op zijn minst quitte konden draaien, maar ze hebben winst gemaakt. Er klinkt gejuich. Jessie wil een hard applaus voor iedereen die het evenement mogelijk heeft gemaakt en dan in het bijzonder voor Rianne. ''Dankjewel'', reageert Rianne na het applaus. Jessie heeft de financiën op een rijtje gezet en kan melden dat er gister in totaal 32.262,56 omzet is gemaakt. ''Tweeëndertig en een half duizend omzet is gigantisch veel'', aldus Rianne. ''19.000 totale kosten is ook hartstikke veel'', laat Jessie weten. Als ze het een en ander optellen en er van afhalen houden ze 13.168,80 winst over. Op de bank hadden ze nog zo'n 1607 euro staan en ze hadden cash nog iets van 200 euro liggen. 1807 euro in totaal dus. Als ze dan het een en ander qua kosten er af halen en de winst er bij optellen staan ze nog 4500 in de min. Jessie wil gaan kijken of ze de asbest rekening in meerdere termijnen kunnen betalen. Ook was er een afspraak gemaakt over het zakgeld. Dat zou terug komen als ze 5000 euro in de plus staan. Dat hebben ze niet gehaald, maar Cees wil niet lang na zijn vijftien maanden Utopia gaan verlaten. Dus Jessie zijn idee is om in ieder geval Cees zijn zakgeld terug te geven zodat hij er een cadeau van kan kopen. Iedereen is het daar mee eens. Cees wil namelijk een heel mooi horloge gaan kopen om mee naar huis te kunnen nemen. Karin vraagt hoe het met de rest van het zakgeld is. Jessie vind dat ze het daar maandag (later, want maandag is er geen tijd) over moeten hebben. Nu wil hij dat ze eerst nog even nagenieten van het evenement. Ze zijn tenslotte nog niet helemaal waar ze moeten zijn.

Rianne wil toch nog wat zeggen. Ze is tot het gaatje gegaan qua inzet. Het is een enorme uitdaging geweest om dit evenement neer te zetten. Ze heeft er ervaring mee, maar dan werk je met een ervaren team om je heen en het werkt anders in deze setting. Rianne heeft zoveel druk gehad en ze hoopt dat de anderen kunnen begrijpen dat ze echt heel veel aan haar hoofd heeft gehad. Rianne heeft het ergens heel moeilijk mee. ''Je hebt net applaus gehad'', reageert Cees. ''Iedereen heeft zich 100% gegeven en je hebt het heel goed gedaan'', laat Billy weten. Ze heeft geen vervelende gevoelens door Rianne's omgang en hoe alles is gelopen. Jessie besluit in te grijpen. Hij ziet alle hoofden naar beneden gaan en wil het graag positief afsluiten. ''Je hebt het heel goed gedaan. Iedereen heeft het heel goed gedaan'', laat Billy dus nogmaals weten. Jessie vertelt dat ze zo meteen muziek hebben bij Baas Beach. Dominique besluit het nog snel op te nemen voor Rianne. Zij benadrukt dat Rianne wel gewoon haar gevoelens mag uiten. Al is dit misschien niet het juiste moment. De anderen zijn het daar mee eens. ''Nog een applaus voor Rianne'', besluit Jacco.

Ook Cees wil nog het een en ander zeggen. ''Rian echt top. Zit er nou maar niet over in. [...] We hebben iemand in ons midden die hier nu vijftien maanden is''. Er klinkt hard gegil. ''Dat is ook een applaus waard. Benjamin van harte gefeliciteerd. 13% die dat ooit gehaald heeft. Top gedaan en geniet daar maar van vandaag'', laat Cees weten. Benjamin bedankt hem. Daarna beginnen de Utopianen door elkaar heen te praten terwijl het centraal nog niet is afgelopen. Rianne begint namelijk over een lekkage die ze gister samen met Cemal heeft opgelost. Maar dat was maar een 24 uurs oplossing. Volgens Rianne moet er echt een nieuwe pomp komen en dat kost veel geld. ''De filter is dusdanig in slechte staat dat hij het niet meer gefilterd krijgt. Daarom raakt hij verstopt''. Victoria is van mening dat ze gewoon een nieuwe aan moeten schaffen. Jessie vind dat oké, Dat kost 400 euro, maar dan mag er van hem nooit meer een aardappel daar gewassen worden. Billy vraagt zich ondertussen hardop af of ze hier echt bij moet zitten. Om tien over half vijf is het centraal weer voorbij. ''Jij moet eens wat rust gaan nemen dame'', laat Cees aan Rianne weten.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.