Billy: ''Je maakt je veel te druk over wat een ander van je vind'' ~ Utopia Gekte

9/20/2016

Billy: ''Je maakt je veel te druk over wat een ander van je vind''

''Denk je dat je superman bent?''

Billy en Jessie voeren al een tijdje een lang en serieus gesprek, maar door een streamlock konden we het gesprek even niet meer volgen. Zodra we om kwart voor elf weer beeld hebben zien we ze niet meer op de schommelbank, maar op het rokersbankje zitten. Daar gaat het gesprek gewoon nog even verder. ''Dat ik niet tegen kritiek kan Bil. Nu weet heel de wereld het'', horen we Jessie zeggen. ''Poeh. Je bent echt de enige. Er is echt niemand in deze wereld die niet tegen kritiek kan. Ik weet niet wat ik hoor. Even serieus Jess'', reageert Billy. Jessie vind het een zwakte van zichzelf, maar dat vind Billy pas een zwakte. Dat hij denkt dat hij het allemaal zo goed weet. Dat vind ze arrogant. Wie denkt hij wel niet dat hij is, dat hij denkt dat hij dat heeft. ''Denk je dat je superman bent?'' Jessie dacht dat hij de wereld was en niet een onderdeel van de wereld. Maar dat is niet zo zegt Billy. Jessie vind het goed dat Billy dat allemaal zegt, maar waarom in een televisie programma.

''Dingen die je hele leven een ver van je bed show zijn zijn soms moeilijk'', aldus Jessie. ''Jij hebt ook je zwaktes. Iedereen heeft zijn zwaktes. Ik maak echt geen grap, ik wil dat je naar me luistert'', laat Billy weten. Jessie zegt te proberen er overheen te lachen. ''Je staat sterker als je je zwaktes kent. Op het moment dat je ze laat zien maakt het je meer mens. Completer, geloofwaardiger. Het hoeft niet de hoofdzaak te zijn, maar mag wel onderdeel zijn van wie jij bent. Want ja, ook jij maakt soms een foutje. Maar als je er voor staat, 'Ja hier heb ik mijn valkuil.' Heb je meer mensen die empathie hebben. Sorry als ik je push, maar dat komt omdat ik potentie in je zie en denk 'doe het gewoon'. Je maakt je veel te druk over wat een ander van je vind. Fuck that! Je hebt alles in je om succesvol te worden. Je bent een slimme kerel''. Ook vind ze dat hij aantrekkelijk is in alles wat hij doet. ''Maar als je niet je empathie toevoegt ben je een arrogante kwal. [...] Je bent een fantastisch persoon. Je hebt alles in je om succesvol te worden''.

Billy zegt geïrriteerd te worden want hij laat haar niet uitpraten. Er volgt een streamlock. ''Je moet onthouden dat alles ergens vandaan komt. En hoe dieper het er in zit hoe moeilijker het is om het eruit te halen'', aldus Jessie. Als we heel even niet opletten en vervolgens weer wel kijken, zien we dat Billy opeens emotioneel is door iets wat Jessie gezegd heeft. Ze heeft het gevoel dat hij zich liever anders voordoet dan wie hij is en zo de beste mensen om zich heen krijgt, dan dat hij is wie hij is. Zodat hij niet gekwetst word. Weer krijgen we een streamlock. Als we weer beeld hebben praten de twee nog even door. Daarna besluiten ze allebei even iets anders te gaan doen, maar Jessie wil straks wel weer verder praten. Blijkbaar vind hij het toch een fijn gesprek. Als Billy naar binnen loopt brengt ze meteen een aantal medebewoners op de hoogte. ''Jessie is zo open en eerlijk!''1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.