Bewoners komen niet met baandoorbrekende ideeën. ~ Utopia Gekte

9/07/2016

Bewoners komen niet met baandoorbrekende ideeën.

Crisis blijft crisis?

De pitches zijn inmiddels al achter de rug. En ook is er al besloten waar in wordt geïnvesteerd. Hoog tijd om het allemaal even door te nemen. Helaas zitten er geen ideeën bij die Utopia echt uit de crisis kunnen helpen. Ja, ze kunnen - als alles verkocht gaat worden - iets meer geld terug verdienen. Maar ze halen de vele duizenden euro's die ze in de min staan bij lange na niet.

Victoria hoopte op twee investeringen. Honderd euro voor sokken waar ze uiteindelijk 200 euro winst mee zou kunnen maken. En een investering voor haar nieuwe bundel die ze voor 20 euro per stuk gaat verkopen. In totaal laat ze er 50 drukken dus dat zou in theorie nog geen 1000 euro op kunnen leveren. En ze worden ook nog eens pas over een aantal weken geleverd. En dan moet ze de bundels nog allemaal kwijt zien te raken...

Gina is van plan om 100 verjaardagskalenders te verkopen voor 12,50 euro per stuk. Dat betekent dat er 1250 euro kan worden verdient waar de investering en belasting nog vanaf moet. Ook dat zal de bewoners dus niet uit de crisis halen.Daarnaast hoopt ook Gina haar eigen kledinglijn van de grond te krijgen. Samples kosten 200 euro. De groep besluit uiteindelijk dat ze hier een crowdfunding voor gaan starten. Mensen die iets van Gina's kledinglijn willen moeten dit van te voren op bestelling betalen. Zonder dat het op voorraad is. Dit zou bij groot succes wel een flink deel van de schulden op kunnen lossen. Maar kleding hebben ze inmiddels ook al zo veel...

Ramona gaat een misdaadfilm opnemen van 10 minuten. 50 dvd's daarvan worden voor minstens 10 euro verkocht. De groep besluit dit te betalen met het kunstfonds. En ook hier is wederom weinig geld mee te verdienen als alles al wordt verkocht.

Bas wil vier puzzels gaan maken: Een puzzel voor de BV, een puzzel voor de dieren, een puzzel voor het kunstfonds én een puzzel voor de foundation. Deze vier puzzels kunnen samen één puzzel vormen. Er worden dus vier aparte foto's genomen, die wel bij elkaar passen en één geheel kunnen vormen. Ze zullen wel los verkocht worden en bestaan uit 24 puzzelstukjes per puzzel. De Utopianen zullen verdeeld over de vier puzzels staan.

Bas stelt voor om 1000 of 500 puzzels te maken. Niet iedereen is het hiermee eens en sommigen vinden het een te hoog aantal. Jessie stelt voor om 200 puzzels te verkopen, Bas legt uit dat de prijs per stuk dan ook omhoog gaat. Hij voorspelt dat het concept van het sparen van vier verschillende puzzels die één geheel vormen goed zal verkopen.

Bas heeft 1200 euro nodig, maar voegt eraan toe dat er vanuit de foundation en het dierenfonds 600 euro betaald kan worden. Dit komt er dus op neer dat er nog 600 euro aan investeringen nodig is voor de puzzels. Ramona geeft aan dat het kunstfonds ook geld kan leveren, in ieder geval deels.

Enfin, uiteindelijk kunnen zo goed als alle ideeën worden uitgevoerd door middel van zakgeld en de beschikbare fondsen. De enige twee mogelijke kaskrakers zijn de puzzels van Bas en de kledinglijn van Gina.  Niet dat de andere ideeën niet leuk zijn voor de bewoners, maar ze komen er simpelweg niet mee uit de crisis. Gelukkig voor de Utopianen hebben ze ook nog evenementen op de agenda staan én loopt de webshop de laatste tijd als een tierelier. Dus al met al zullen ze binnenkort wel weer in de plus staan. En kan het luxe leventje weer van voor af aan beginnen. Ze zitten in ieder geval niet stil, dat is een ding wat zeker is. Het jammere is alleen dat de bewoners zo weinig zelf kunnen bedenken. Zo goed als alles moet worden voorgekauwd door de redactie achter de schermen.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.