Bewoners gaan toch werken tijdens 1000 dagen feest. ~ Utopia Gekte

9/01/2016

Bewoners gaan toch werken tijdens 1000 dagen feest.

Centraal in Utopia.

Na al het drama van vannacht en vanochtend begint er een centraal. Ramona begint over de culturele lockdown, al baalt ze dat Bas en Dominique er nog niet bij zijn. Billy zegt ondertussen dat Jessie nog even moet wachten met haar aanraken. ''Het kan niet binnen 10 seconden weer goed zijn'', zegt ze over de kus in de nek bij Romy. Benjamin vertelt dat een nieuwe vetafscheider 480 euro exclusief BTW kost. Karin is ondertussen nog te sporten in de gym dus Gina loopt daar tussendoor even heen.

- Uiteindelijk is iedereen bij elkaar en kan Ramona de culturele lockdown officieel afsluiten. Ze noemt het een groot succes en bedankt de groep voor het meewerken aan dit project. Ook bedankt ze Cemal en Gina voor het verzorgen van de bewoners die in de studio verbleven. Wel voegt Ramona er aan toe dat de lezing over het veganisme het project verstoorde. Vanavond gaan ze een presentatie geven over wat ze hebben gemaakt tijdens de 24 uur in lockdown. Ook leest Ramona momenteel een lange brief door over kunst en creativiteit.

- Jessie begint over de financiƫn. Gister heeft hij veel facturen betaald en momenteel staan ze 15.000 euro in de min. Dat is 1000 euro meer dan het vorige centraal.

- De bewoners bespreken de evenementen en merchandise. De streetwear collectie van Ramona komt ter sprake. Evenals het 1000 dagen feest dat steeds dichterbij komt. Helemaal Hollands is inmiddels bevestigd. De kaartverkoop loopt nog altijd niet helemaal lekker, maar mocht de kaartverkoop nog beter gaan dan krijgen de bewoners misschien wel vrij. Momenteel is het nog maar de vraag of dat gaat lukken. Er volgt een discussie over mensen die vrij willen zijn tijdens het feest. Ramona geeft aan dat ze veel zuipen als ze vrij zijn en zichzelf voor schut zetten voor veel mensen. ''Ik ga niet voor schut staan omdat iedereen half bezopen is, dat vind ik vervelend. Dan heb ik liever dat we gaan werken''.

- Jessie is ook van mening dat ze gewoon moeten werken. Niet alleen vanwege de drank, maar ook omdat ze uit een crisis moeten komen. ''Ik zou ook het liefst de hele dag vrij zijn, maar we moeten gewoon werken. Nu kom je soms al mensen tekort op een markt. En bij een vol 1000 dagen feest, wat meer festival-achtig is dan een markt, gaan ze ook meer consumeren. Ik denk gewoon dat we moeten werken hoe jammer het ook is. We willen vrij zijn maar dat gaat op dit moment niet''.

- Thomas Berge verlaat Utopia ondertussen weer. Rowena keert juichend terug in de loods.

- Er komen weer veel streamlocks. Ramona wilde iets vertellen over een samenwerking tussen Jacco en Bas. En Jessie wilde iets vertellen over de beveiliging. Maar we mogen er dus niks over horen. Ik zeg, einde centraal, houdoe en bedankt. :-)

- Ramona vraagt naar wat er nou wel/niet gepakt mag worden door de bewoners. Daarmee doelt ze op drank, frisdrank en koffie. Billy weet dat ze hebben afgesproken dat ze dit zelf moeten betalen. Toch pakt iedereen nog altijd wat ie pakken kan. 0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.