Bas: ''Dan doe je vandaag tenminste nog wat'' ~ Utopia Gekte

9/17/2016

Bas: ''Dan doe je vandaag tenminste nog wat''

Eet gasten voor Bas en Dominique

Jessie is al de hele dag erg moe. Hij heeft dan ook het grootste deel van de dag op bed gelegen, maar hij is niet de enige die moe is. Om kwart voor vijf horen we Victoria zeggen dat ze behoefte heeft aan veel slaap. Ze gaat dus veel slapen want dat is volgens haar de beste remedie. Jessie is ondertussen wel weer zijn bed uit. We zien hem darten samen met Ruud. Niet veel later zien we hem samen met Billy naar een schilderij kijken. ''Romy gaat voor honderd dus ik ga ook voor honderd'', laat Billy weten. ''Echt? Verkoopt ze dat voor honderd'', reageert Jessie verbaasd. Vervolgens zien we hem de keuken inlopen. ''Dan kan ik even een wasje gaan draaien aangezien Billy dat niet doet. Eigenlijk verschrikkelijk hé dat ik dat zelf moet doen. Dan heb ik een meisje en moet ik dat nog zelf doen'', mompelt hij. ''Dan doe je vandaag tenminste nog wat'', reageert Bas die zelf al de hele middag samen met Dominique in de keuken aan het koken is.

Om vijf over half zes horen we Jessie zeggen dat hij patat wil. Gina zegt dat hij dan meteen voor iedereen patat mag bakken. ''Heb ik ook echt zin in'', moppert hij terwijl hij naar de Luifel loopt. ''Bil er moet patat gebakken worden'', roept hij dan maar. ''Succes'', reageert Billy. ''Ja, dacht het even niet'', aldus Jessie. En Jessie krijgt zijn zin, want binnen een paar minuten komt Billy alsnog de Luifel inlopen. "Voor iedereen bakken? Is goed''. Jessie vraagt of ze dat kan. ''Laat mij eens zien hoe je dat doet''. Billy gooit vervolgens een grote lading patat in de frituurpan. Volgens Jessie is dat niet goed en is het veel te veel. Zo kan het volgens hem nooit meer in het frituurvet zakken. ''Dan gooi je wat terug. Zo'', reageert Billy. ''Dan heb je dat ook geleerd. [...] En dan soms even schudden'', aldus Jessie. ''Als je het zo goed kan, waarom moet ik het dan leren'', vraagt Billy. Jessie besluit maar even een flinke schaal te gaan pakken. ''Hou jij de patat in de gaten?''.

Om tien over half zes zien we een groep mensen het terrein op komen. Het zijn bezoekers die bij Bas en Dominique komen eten. Die laatste twee hebben de hele dag in de keuken gestaan om eten te maken. Tapas. Allemaal plantaardig. ''Het ziet er allemaal heel mooi uit'', vinden de gasten. Als iedereen zit en het eten op tafel staat schuiven Bas, Dominique en Rowena ook aan. Bas vertelt wat ze voor zich hebben staan. ''Romige aardappel prei soep met bosuitjes en pijnboompitten''. Dominique vult aan wat er nog meer te eten is. ''Couscous salade met mango dressing. Diverse tapenades en groentes. Met pittige kikkererwten. Ik heb nog nooit van mijn leven gekookt. Succes''.


De drie meest aangebrande bakjes nemen Bas, Dominique en Rowena zelf. Onder die korst zit blijkbaar de soep.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.