Wachten op de briefing van Jessie. ~ Utopia Gekte

8/01/2016

Wachten op de briefing van Jessie.

Wie doet wat?

Nadat de bewoners gisteren keihard hebben moeten werken lijkt het vandaag weer op een vakantieparkje. De meeste bewoners voeren weinig tot niets uit. Ze relaxen, ontspannen, hobbyen en hangen. Uitzonderingen zitten er zoals altijd ook bij. Jessie is bijvoorbeeld al de hele dag bezig met de financiën. Hij is ook iedereen langs gegaan om te vragen wat ze verkocht hebben. Hij moet het zakgeld en de bonussen weer gaan uitkeren. Als het goed is komt er later vandaag een korte briefing over de marktomzet en wat iedereen krijgt uitbetaald. Naast 100 euro zakgeld krijgt iedereen ook 50 euro bonus. 25 euro kregen ze al voor de markt en daar komt nog eens 25 euro bij vanwege het succes van de markt. Bewoners die producten of goederen verkocht hebben tijdens de markt kunnen rekenen op nog meer geld. Ze krijgen 10% van de winst als het om producten gaat die door de groep zijn geïnvesteerd. En 40% van de winst als het door inbreng van eigen financiële middelen is gerealiseerd. Althans, dit is wat ik er van begrepen heb tot nu toe. Later vandaag komt er meer duidelijkheid.

Er valt eigenlijk weinig te schrijven over de afgelopen uren in Utopia. Bas voert de vogels, Billy heeft op de markt gehoord dat ze op een 49-jarige lijkt en Rianne maakt wat natuurfoto's. Cees is lekker druk in de weer met opruimen in zijn eigen tempo.  Ruud staat al 5 uur achter elkaar zijn eigen ego te strelen voor de spiegel... ;-)


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.