Ramona krijgt advies van Jessie en Billy. ~ Utopia Gekte

8/20/2016

Ramona krijgt advies van Jessie en Billy.

Veel korte gesprekjes.

Romy is weer bijgekomen van haar heimwee en praat kort over haar relatie met Cemal. Dit doet zij buiten samen met Ramona. Ze heeft net namelijk ruzie gehad met Cemal. Ze heeft het gevoel niet met hem te kunnen praten over haar heimwee naar haar moeder. Woedend zegt ze hem nooit meer iets te vertellen. En hij zegt op zijn beurt dat ze dan beter geen relatie meer kunnen hebben. Cemal snapt niet wat hij fout doet en de discussie lost niks op. Uiteindelijk kapt Romy het gesprek af. Ze is ook jaloers omdat Dominique nu zo close is met Cemal. Hij gaat haar namelijk helpen met Utopia Inside.

Cemal gaat wat Romy betreft te snel in de verdediging als zij iets aangeeft waar ze mee zit. ''Hoe komt het dat hij jouw communicatie niet snapt? Hij rent soms weg of wordt boos, zo hoort het niet. Waar ligt dan dan aan'', vraagt Ramona. Romy zelf weet het ook niet. De sushi die ze ziet liggen bij Jessie en Billy vind ze veel interessanter. Ze loopt gewoon weg bij Ramona om even een stukje te halen. Meerdere andere bewoners deden dit ook al. Billie liet weten intens gelukkig te zijn met deze sushi. Ook Jessie is helemaal in zijn nopjes met het bezorgde eten. Hij noemt het allemaal kleine geluksgebakjes. :-)

Ramona rookt ondertussen een sigaret en Romy komt er ook weer bij om een shaggie te draaien. Victoria loopt langs en op dat moment spreekt Ramona haar nog even aan. Ze geeft aan zich terug te trekken uit de hele discussie rondom de structuur van Utopia. Dit terwijl zij de meeste weerstand had van iedereen tijdens het centraal gisteren... Ze heeft besloten om zich gewoon te focussen op haar theater, merchandise en andere dingen in de maanden dat zij nog in Utopia zit. Victoria begrijpt het.

De dames verdwijnen een tijdje uit beeld. We zien Bas achter de computer en een stille loods. Victoria zit inmiddels op de bank naast Benjamin. Als Ramona weer in beeld komt noemt ze het een vicieuze cirkel. Ze praat nu weer met Jessie en Billy over de huidige gespannen situatie in de loods. Zij geven aan dat Ramona de strijd opgeeft, wat niet iets negatiefs is. Dat is gewoon een keuze. Jessie zelf gaat als het moet altijd in de verdediging. ''Ik vind het gewoon moeilijk omdat ik van Utopia ben gaan houden. Ik wil wel zeggen wat ik vind. Maar als ik klaar ben met fase 2, betekent dat niet dat jij (Jessie) dat ook moet zijn. Misschien moeten we het met bepaalde mensen op niveau aanpassen zodat iedereen zich er goed bij voelt'', laat Ramona nu weten. Billy geeft aan dat ze het in het eerste jaar er ook vaak zat over hebben gehad. Ze noemt het onmogelijk om iedereen tevreden te houden. ''Het midden is al bijna niet haalbaar'', vult ze aan. Jessie vind dat ze allemaal moeten doen wat ze gelukkig maakt. Ramona is het er mee eens. Ze is hier niet om een strijd te voeren of om iemand ongelukkig te maken. ''Ik ben hier voor mijn ding en werk keihard. Soms denk ik waar doe ik het dan voor snap je''.

''Jij moet voor jezelf eruit halen wat erin zit. Het is belangrijk dat je jezelf niet aan de kant zet'', adviseert Billy. Ze komt naast Ramona zitten en knuffelt haar. Als Ramona weg is zegt Billy er het volgende over: ''Ik snap niet dat mensen een dag later berouw hebben en niet meteen nadenken''.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.