Ramona herpakt zichzelf weer na woeste ochtend. ~ Utopia Gekte

8/03/2016

Ramona herpakt zichzelf weer na woeste ochtend.

Even centraal!

Rond een uur of twaalf komt Ramona weer uit bed en ze herpakt zich snel. Rianne spreekt haar aan om te vragen of ze vanavond wil gaan sporten. Daar is zij zeker voor in, dus na het avondeten gaan ze flink knallen. Ramona is helemaal blij met de steun van Rianne en ze geven elkaar een dubbele high-five. Kort daarna is Ramona druk in de weer met een bestelling die ze heeft geplaatst bij een Duits bedrijf. Ze pakt de telefoon en belt het bedrijf op. Helaas voor haar spreekt mevrouw geen Engels. ''I have someone die speeks Deutsch'', zegt Ramona vluchtig en ze geeft de telefoon snel door aan Cees. Hij spreekt beduidend beter Duits dan Ramona, dus dat komt wel goed. Hij vraagt waar de producten vandaan komen. Ramona wil namelijk zeker weten dat er geen producten bij zitten waar kinderarbeid bij is betrokken. Mevrouw aan de telefoon is er 100% zeker van, al heb ik het idee dat ze het zelf ook niet zeker weet. De producten komen helemaal uit China, Italië, Frankrijk, Portugal en ga zo maar door. Cees heeft wel twee of drie keer gecontroleerd of er echt geen kinderarbeid bij is betrokken. Meer kunnen de bewoners natuurlijk ook niet doen om dit te controleren. Wie belt er nou naar een bedrijf om dit te vragen? Ik in ieder geval niet, dus respect voor deze actie van Ramona en Cees.

Na het belletje licht Ramona Jessie in over de situatie. En niet veel later drukt ze op de toeter. Het is tijd voor een centraaltje. Al snel zitten bijna alle bewoners bij elkaar en kan het centraal beginnen.

''We zijn bij elkaar gekomen voor de merchandise. Karin en ik hebben een nieuwe collectie...'', zegt Ramona gevolgd door een streamlock. Na de streamlock horen we dat ze voor 850 euro aan merchandise heeft besteld. Als haar medebewoners het er niet mee eens zijn kunnen ze nog dingen verwijderen uit de bestelling zodat het nog maar 500 euro is. Ramona vind echter dat dit echt iets toevoegt aan het huidige assortiment. Er volgt weer een streamlock.

De groep heeft veel commentaar op Ramona. Cemal is bijvoorbeeld van mening dat ze al naar een herfst/winter collectie moeten gaan kijken, in plaats van zoveel zomerkleding. En Billy vind dat Ramona meer bezig is met een eigen kledinglijn in haar smaak dan met merchandise voor bezoekers. Dominique geeft de opmerking dat ze de collectie niet bij elkaar vind passen. ''Dan heb je niet goed gekeken'', is het antwoord van Ramona. Cees vraagt zich op zijn beurt weer af of er wel genoeg overblijft om het rendabel te maken. Hij hoort alleen maar over mogelijke omzet, maar wat zijn de kosten en hoeveel uren steek je er in? Benjamin heeft ook een andere mening die hij met de groep deelt. Hij ziet liever dat er één of twee sterkte producten zijn in plaats van veel verschillende.

Er volgt een hele lange discussie. ''Ik vind deze hele vergadering een gênante vertoning. Het is super verwarrend. Ik snap er echt geen bal van wat ik hier zit te doen'', moppert Victoria. Uiteindelijk stemmen de bewoners en mag Ramona toch haar kleding bestellen. Romy stond Ramona het hele centraal bij. ''Ik snap niet dat mensen hier zo'n groot probleem van kunnen maken'', zegt ze na het centraal. Ze weet Ramona nieuwe energie te geven door een catwalk te opperen. Zodra de collectie van Ramona binnen is gaan ze een modeshow geven, vlak voor de eerstvolgende markt.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.