Ramona: ''Dan geven ze maar een publieksstem''. ~ Utopia Gekte

8/28/2016

Ramona: ''Dan geven ze maar een publieksstem''.

Ramona steunt emotionele Rowena.

Rowena zit er momenteel weer doorheen. Ze zit midden in een moeilijk en emotioneel proces. En lijkt nog geen definitieve keus te durven maken... ''Op het moment heb ik echt veel moeite om te genieten voor 100 procent. En ik vind het zonde. Ik kan veel meer genieten weet je wel'', snikt Rowena. ''Je kan wel fake gaan genieten maar het moet er allemaal uit voordat je verder kan. Er gebeurt super veel, niemand heeft dat door. Niemand weet hoeveel dit je raakt. Het moet er even uit en weet dat dat mag'', vertelt Ramona.

Rowena: ''Ik ben blij dat je hier was. Meestal loopt ik er van weg en wil ik het niet uiten. Ik ben ook gewoon moe. Ik wil gewoon vrolijk zijn''.
Ramona: ''Dat kan niet. Je kan jezelf niet verplichten vrolijk te zijn. Dit is het leven, het is geen poppenkast''.
Rowena: ''De hele dag moet er nog aan komen en ik ben al klaar om naar bed te gaan. Maar de mensen gaan mij straks positieve energie geven. Ik zit niet te wachten op alle poeha en toestanden. Dat is wat je er bij gaat krijgen''.

Ook Ruud komt even vragen wat er aan de hand is. Hij streelt door de haren van Rowena. Tegen Ruud zegt ze dat er niks aan de hand is. Ramona moet nog een paar dingen doen voor de merchandise. Daarna gaan ze samen nog even zitten. ''Ik ben gewoon moe van mezelf. Dat ik gewoon constant de pijn wil dragen van iemand anders. Ik wordt er gewoon moe van'', zegt Rowena die nog altijd flink huilt.

Ramona: ''De tranen die je vloeit zijn niet eens je eigen tranen, dat is het ergste''.
Rowena: ''Ergens zijn het ook wel mijn eigen tranen. Ik baal gewoon dat ik niet zeg maar... Voor mij... ''
Ramona: ''Je zit niet op de ideale plek om dit te doen hé, om dit besluit te nemen. Je moet jezelf de tijd gunnen om te weten wat je wil''.
Rowena: ''En ik moet ook accepteren dat dit gevoel er bij hoort. Maar dat ik het ergens ook wel zelf in de hand heb. Ik vraag me af of ik de enige ben op de wereld die het zichzelf zo moeilijk kan maken''.
Ramona: ''Buiten zijn er ook mensen zoals jij, die misschien jarenlang in een relatie vast zitten. Al die mensen leven met je mee en zien wat er gebeurt. En dat je met alles met heel veel respect om gaat. Dat ziet iedereen. Heel veel mannen of vrouwen blijven in een relatie omdat het veilig voelt. Als jij voor een andere man had gekozen dan was je daar nu al geweest. En dat moet je beseffen. Heel veel mensen kijken tegen je op, dat je dit durft te doen voor jezelf'', legt Ramona uit''. 
Rowena: ''Ik ben bang dat de kijkers het mij kwalijk nemen''.
Ramona: ''Dan geven ze maar een publieksstem. Jij laat wel zien wat het echte leven is en je speelt geen poppenkast. Dit zijn echte issues, net als het afvallen wat ik heb. Oprah Winfrey heeft ook altijd zo gesproken, vrouw laat je niet leiden''. 

Rowena: ''Er is voor mij niet iets belangrijkers in mijn leven dan wat ik nu mee maak. Dit scenario waar ik nu in zit. Ik voel nog steeds heel erg een blokkade. Ik wou dat ik dat liever niet had. Dit is geen bullshit, dit is echt. Dit is iets wat ik de afgelopen jaren heel even heb gevoeld en toen draaide ik weer om. Want dit is het. Hij is de jongen van je leven, wij gaan trouwen, wij krijgen kinderen. En als je dan ook al thuis een momentje hebt, met ruzie bijvoorbeeld. Dan denk je nou, rechtsomkeert, niet over nadenken. En nu heb ik de tijd om er wel over na te denken, hoe f*cked up dat ook is. Ik wist het ergens wel, maar wilde er niet aan toegeven. Net als dat ik jou nodig heb in dit proces heb ik Ruud ook nodig. Maar het is zeker niet de aanleiding hier van. 
Ramona: ''Nog voordat Ruud binnen was zag ik je struggle al, dus sta daar boven'', adviseert Ramona. 0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.