Mega omzet voor bewoners na succesvolle markt. ~ Utopia Gekte

8/28/2016

Mega omzet voor bewoners na succesvolle markt.

Dominique drukt op de toeter.

Jessie geeft om half 10 's avonds aan bij Dominique dat hij bijna klaar is met het tellen van geld. We horen al een omzet van ruim 14.000 euro voorbij komen. Daar gaan nog wel kosten vanaf zoals het huren van de kramen, het betalen van de fotografen, beveiliging en Anthony. Ook de inkoop van alle producten en goederen moet er nog vanaf worden gehaald. Dominique mag van Jessie op de toeter drukken als hij klaar is en een definitieve berekening heeft gemaakt.

Uiteindelijk komt er geen toeter aan te pas. Jessie roept gewoon iedereen bij elkaar ondanks dat hij al uren niet meer heeft gerookt. Het is kort even een evaluatie van de markt en morgen gaan ze er dieper op in tijdens een centraal.

Jessie: ''We gaan even snel kijken naar de financiĆ«n van de markt. Morgen kan ik meteen facturen gaan betalen. Morgen om 12 uur komt de evaluatie van hoe de markt verder is verlopen. Ik heb de kasverschillen bij elkaar opgeteld, de kaartverkoop, de omzet van de standhuur. Een totaal van 14.403 euro, waar de kosten nog vanaf gaan. Er blijft in totaal €1183.39,- over waar de BTW nog vanaf moet''.

De groep applaudisseert. Er is een flinke omzet gemaakt tegen alle verwachtingen in. Daarmee zijn de bewoners weer een flinke stap dichter bij groene cijfers voor de BV. Morgen komt Jessie nog even terug op de huidige stand van zaken wat dat betreft. Ook gaat Jessie rondbellen om schuldeisers te vertellen dat hun geld er echt aan komt, maar dat het iets langer kan duren. Het valt Cees ook reuze mee, hij dacht dat ze minder zouden hebben verdiend. De merchandise van Ramona is een flinke knaller geweest. Zij heeft bijna 4000 euro aan kleding verkocht.

De bewoners zijn ook zeer te spreken over de bezoekers en standhouders die zijn gekomen. Er zijn gasten geweest die eten en drinken voor de bewoners hebben gekocht, gasten die even zijn ingevallen ergens zodat een bewoner naar de wc kon. En een standhouder heeft zelfs 141 euro gedoneerd die hij heeft omgezet met zijn ijskraam. De bewoners mogen kiezen om dat aan de BV of de foundation te geven. Al met al hebben alle bewoners een goed gevoel overgehouden aan deze markt. Wel benadrukt Benjamin dat de financiĆ«le situatie van Utopia nog niet positief is. 
1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.