Liveblog: Het centraal van 18 augustus 2016. ~ Utopia Gekte

8/18/2016

Liveblog: Het centraal van 18 augustus 2016.

Wie doet wat?

Om 11 uur 's ochtends komen alle bewoners weer bij elkaar voor een centraal. Dit centraal is onder andere bedoeld voor de verdeling van de taken voor vanavond. Benjamin vertelt wie waar moet staan vanavond. Dit gaat allemaal erg snel maar meestal staan veel bewoners wel standaard op dezelfde plek als altijd. Rowena mag de artiestenbegeleiding doen. Benjamin zegt dat de artiesten er allemaal erg veel zin in hebben en de hele avond blijven. Thomas Berge komt natuurlijk en verder komen er wat minder bekende artiesten. Ook verschillende bewoners gaan optreden vanavond. Ramona en 'Romano' gaan de presentatie doen. Cees zei vannacht nog tegen Jessie dat hij zelf de presentatie wil gaan doen. Maar tot nu toe horen we hem niet klagen...

Gina begint over de rotzooi en troep in de loods. De loods gaat vandaag leeg vanwege de Live in de loods. Ze hoopt dat ze daarna niet weer alle rotzooi neerleggen waar het lag, maar de loods weer netjes maken. Jessie wil het daarna ook nog even over de dieren hebben. Zoals stier Bender en eend Babyface. Hij hoopt duidelijkheid te krijgen. Volgens Dominique kan de baby eend niet buiten zijn omdat er continue iemand bij moet zijn. Ze doen hun best om alles gelijk netjes op te ruimen. Ze hoopt dat iedereen kan respecteren dat de eend nog een maandje binnen is en wil er geen punt van maken. Billy vind het allemaal te ver gaan omdat er gewoon stront in de dekens ligt. ''We hebben ook met horeca en vergunningen en hygiëne te maken, hoe schattig ik het ook vind'', aldus de kunstenares. Jessie sluit zich daar bij aan. ''Het loopt de spuigaten uit''.

11:18. Ruud vind het belachelijk dat Billy er opeens moeite mee heeft dat er dieren binnen komen. Hij geeft Jessie daar de schuld van. Billy begint boos te worden en noemt het hypocriet dat Ruud nu in Utopia opeens vegetarisch is. De discussie over de dieren gaat weer verder. De horeca keuken moet vrij blijven van dieren.

11:19. Karin oppert een nieuwe droger te kopen nu de herfst er weer aan komt. Als het financieel kan tenminste, want Gina zegt dat ze alweer 2000 euro in de min staan. De huidige droger zou stinken en niet meer goed werken. Cees ziet het probleem niet, hij hangt de was gewoon buiten en dan droogt het vanzelf.

11:23. Volgens Victoria is de badkamer ook een bende, zelfs direct na het schoonmaken. Ze verzoekt om het met elkaar in de gaten te houden. Ook komt ze overal kopjes tegen en noem het maar op. Het kost haar veel tijd.

11:25. Victoria maakt altijd een inschatting over de drank die ze nodig hebben. Er is volgens haar veel gedronken van de drankvoorraad die niet voor de bewoners is bedoeld. Ze overweegt om een slot op de voorraad te zetten. Ze komen nu drank tekort voor de verkoop omdat ze het zelf opdrinken. Ze spreken met elkaar af niet meer van de horeca voorraad te drinken. De horeca koelkasten mogen volgens haar ook niet meer voor privé gebruik worden gebruikt. ''Bijna letterlijk de vliegen komen er uit''............................................................... kots.....

11:37. Er zijn heel veel punten nog om te bespreken. Echter verzetten zij al deze punten naar morgen. Dan is er weer een centraal.

11:38. Jessie begint over de presentatie van de Live in de loods. Hij vertelt dat Cees waarschijnlijk vanavond voor de laatste keer de presentatie zou kunnen doen. Hij zou graag willen weten of Ramona de presentatie aan Cees over wil laten. Volgens Ramona kan je niet weten of Cees of zij zelf er dan nog zijn. Ook komt het duizenddagenfeest die Cees zou kunnen presenteren. Ramona snapt het helemaal, maar ze heeft zich er wel op verheugd om het te presenteren. ''Je weet nooit wanneer je gaat en of ik de stemming overleef'', zegt ze. De medebewoners van Ramona vinden het gemeen dat Jessie deze gewetensvraag stelt aan haar. Ook verbazen ze zich er over dat Cees dit niet zelf aankaart in het centraal. Hij wilde nota bene eigenlijk niet eens meer bij centraals aanwezig zijn. Hij neemt ook genoegen met de presentatie van het duizenddagenfeest. Het probleem is daarmee al opgelost. Althans... Ramona vind het wel erg leuk om te presenteren. Net als Cees. En Dominique blijkbaar ook. Zeker nu zij Utopia Inside heeft overgenomen van Gert-Jan. Ze durft het bijna niet eens hardop te zeggen, maar doet het toch. Alle presentaties worden vergeven omdat zij haar mond niet open trekt. Ze hoopt dat het duizenddagenfeest door alle drie de bewoners kan worden gedaan.  

Einde centraal. :)

Dit bericht krijgt nog updates zolang het centraal loopt. Klets ondertussen vast gezellig mee in de reacties. Vind jij dieren in de loods oké? 

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.