Karin vind de armoede maar niks. ~ Utopia Gekte

8/31/2016

Karin vind de armoede maar niks.

Culturele lockdown.

Vanochtend stonden zo goed als alle bewoners laat op. Pas tegen een uur of 10 kwam er weer echt leven in de brouwerij. Het was toen namelijk tijd voor sommigen om te worden opgesloten in de studio. Een stuk of 5 bewoners gaan daar 24 uur lang aan kunst werken. Zij kregen 5 minuten de tijd om hun spullen te pakken. Gina hield de tijd bij met een stopwatch en schreeuwde elke halve minuut hoeveel tijd er nog over was. Jessie mist de opgesloten bewoners totaal niet. Hij ziet het liefst dat er nu elke week een culturele lockdown komt. Wel zo rustig in de loods.

In nog geen uur tijd breken de lockdown deelnemers hun eigen regels al. Het was de bedoeling dat ze een voor een gaan roken. Maar ze lopen toch met zijn allen en de voorste heeft dan een ketting om. Alleen met de ketting mag je naar buiten voor een plasje of sigaret. Ook de  bewoners die niet meedoen met de lockdown houden zich niet aan gemaakte afspraken. Zo pakt Karin bijvoorbeeld een kopje koffie uit de koffiemachine. Ze zouden alleen nog maar filterkoffie drinken. 

Wat later op de middag herhalen Ruud en Jessie nog maar eens hoe zij genieten van de rust. Jessie zegt eindelijk een keer goed te kunnen gaan slapen. Dit omdat Billy vannacht ook in de studio blijft. Normaal ligt dat stelletje elke nacht uitgebreid te batsen. Beide heren vinden het ook maar niks dat ze voor dingen als roken de studio weer uit gaan. Wat Ruud betreft hadden ze 48 uur lang echt opgesloten moeten zitten. Jessie noemt het 'echt Utopiaans' hoe ze het nu half doen. Ook de stabiliteit van Billy komt even ter sprake. Jessie denkt dat hij een goede invloed op haar heeft omdat hij zelf ook rustig is. Ruud geeft aan dat het buiten ook weleens een maandje goed is gegaan, maar dat haar stemming zo in een keer kan omslaan. 

Gina en Karin hebben een uitgebreid gesprek over de crisis gehad. Volgens Gina kan de crisis nog wel 2 maanden gaan duren en dat trekt Karin echt niet. Ze houdt niet van de afstand tussen sommige bewoners. Sommigen hebben veel zakgeld en de ander niets. Gina legt uit dat dit komt doordat sommigen niet roken, wel werken en dus veel geld verdienen of sparen. Karin vind dat de groep meer met elkaar moet delen. Zelf is ze meestal te lui om te werken maar goed... Gina benadrukt dat ze altijd bij haar of anderen terecht kan als ze echt geld nodig heeft. Zo heeft Jessie bijvoorbeeld 50 euro aan Jacco gegeven. Desondanks vind Karin deze crisis maar niks. Ze heeft al genoeg meegemaakt in haar leven. En dan hangt er ook nog eens een veganistisch dieet boven haar hoofd... En dan heb je ook nog mensen zoals Ruud die maar leven zoals ze leven. Volgens Gina is hij een uitzondering. Ze zegt veel wijze dingen in het gesprek met Karin en laat zich niet meeslepen in haar negativiteit. Ze weet zeker dat er besef gaat komen hij hun medebewoners. ''Nu dat mensen iets gaan missen in hun eigen behoeftes, ook al hebben we nog steeds alles, komt het besef''.

Karin zegt later tegen Jessie dat ze haar geluk kan halen uit een kopje koffie. Ze zegt vroeger heel arm te zijn geweest. Romy huilt ondertussen in de studio. Ze zegt kunst te willen maken, maar ze weet niet hoe. 
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.