Jessie: ''Het kan mij geen reet schelen''. ~ Utopia Gekte

8/07/2016

Jessie: ''Het kan mij geen reet schelen''.

Billy nu alweer in tranen.

Nadat Ruud en Billy in bad hebben gezeten huppelt Billy door naar de volgende: Jessie. Samen zitten ze op het rokersbankje en het duurt niet lang tot Billy in tranen in. ''Wat dacht je überhaupt toen je met hem in bad ging'', vraagt Jessie op de man af. ''Ik dacht dat ik een gesprek kon voeren. Ik heb alleen maar goede intenties. Ik vind het gewoon niet cool, ik had het echt verwacht. Zelf zit ik zo in elkaar, ik zou dat wel kunnen doen. Als je dan met elkaar wil praten.. Misschien is het naïef, noem me naïef. Dat zou kunnen. Ik hoop gewoon dat het een beetje luchtig word weer tussen ons, maar dat is niet wat hij wil'', legt Billy nu nog rustig uit. 

''Het kan mij geen reet schelen hé, als jij met iemand in bad gaat ga je met iemand in bad. Ik vind het alleen onverstandig'', merkt Jessie op. Billy vind het vervelend dat Jessie er blijkbaar geen moeite mee heeft gehad. ''Zeg dat dan! ik begrijp dat kennelijk zelf niet of interpreteer het anders. Ik ben niet degene die dom is. Degene die tegenover mij zit maakt er misbruik van. Misschien had ik het wel kunnen verwachten. Ik ben verdrietig omdat ik goede bedoelingen heb. We hebben toch dingen meegemaakt met elkaar. Ik wil dat we kunnen lachen samen'', snikt ze. 

''Misschien moet je dat rustig opbouwen en dan zien hoe het gaat. ik stond niet voor een verrassing, ik zag dit allang aankomen. maar ik ga jou toch niet beperken in iets wat je met goede bedoelingen doet? De volgende keer zal ik het zeggen, maar ik ga niets voor jou bepalen. ik hoef ook niet te weten wat er is gebeurd tussen jullie'', legt Jessie uit. Billy blijft op haar beurt uitleggen wat ze hoopt te bereiken: ''Ik wil gewoon dat we normaal met elkaar om willen gaan. maar hij heeft die intentie niet. hij is een spelletje aan het spelen. niet over mijn rug, dat vind ik niet cool''.

Jessie: ''Zorg dan dat je die kaart niet toespeelt naar hem. Gisteren konden jullie elkaars bloed drinken en nu gaan jullie met elkaar in bad. als je dan een discussie krijgt sta je er heel raar op. maarja''.
Billy: ''Zo bekijk ik het dus niet. Nja...''
Jessie: ''Als je zoveel hebt meegemaakt, waarom heb je dan nog altijd zoveel vertrouwen in iedereen?''
Billy snikkend: ''Omdat ik het idee heb dat je een Ruud hebt en een Ruud. Als je snapt wat ik bedoel. We hebben gepraat en hij vertrouwt mij niet. Ik dacht, misschien komen we tot een oprecht gesprek. Dat had ik gewoon gehoopt, hoe naief dat ook is. Dat is toch niet raar''.

Jessie snapt er helemaal niks van. Gisteren konden Ruud en Billy niet met elkaar door een deur en nu liggen ze samen in bad. ''Dit kon niet anders dan fout gaan'', concludeert Jessie. De tranen bij Billy worden daar niet minder van, maar juist nog veel erger.Jessie adviseert de volgende keer wat meer na te denken. Hij noemt dit geen verstandige keuze. Billy dwaalt af en gaat alleen op de schommelstoel liggen. ''Weet je, ik ben er even klaar mee. Ik ga zo lekker naar bed en een muziekje luisteren. Ik vind het goed. Ga me er niet druk over maken'', zegt ze tegen zichzelf.

Ze loopt terug naar het rokersbankje en daar praten ze nogmaals. Jessie ziet dat Billy zich er rot onder voelt. Maar vraagt zich tegelijkertijd wel af of ze hier van leert. Billy begint weer te huilen en zegt het alleen maar goed te bedoelen. Jessie zegt nog maar eens hoe hij dit allemaal al zag aankomen. 
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.