Jessie drukt op de toeter: Geld uitdelen! ~ Utopia Gekte

8/01/2016

Jessie drukt op de toeter: Geld uitdelen!

Kerstmis is eindelijk weer hier.

Het is kwart voor twee 's middags en Jessie drukt op de toeter. Eindelijk komt het moment waar de hele wereldbevolking massaal op heeft gewacht. De evaluatie van de markt! Hoeveel geld is er verdient? Is er geld verdwenen? Hoeveel krijgen de bewoners uitgekeerd? Prangende vragen waar zo direct antwoorden op gaan komen. Hou je vast en geniet van de rit. De helft van de bewoners zit al klaar op de banken. We gaan zo los!

13:47. Jessie: ''We kwamen gisteravond uit op 13,500 euro winst. Het komt echter net onder de 13.000 euro winst omdat er nog kosten waren die er af moesten gaan. Dus dat is fantastisch.''

13:48. Het valt de bewoners op dat zowel Gina als Cemal nog niet aanwezig zijn. Nog even wachten dus...

13:50. Jessie is benieuwd naar wat ze moeten aanschaffen om nog meer winst te kunnen maken de volgende keer. Iemand heeft sowieso een nieuwe frituurpan nodig.

13:51. Iedereen is het er over eens dat deze markt geweldig was. En dat de bezoekers het daar mee eens zijn. ''Het was een hele andere sfeer. Ik heb eigenlijk helemaal geen problemen ervaren bij de munten'', aldus Rowena. Ze heeft het daar prima naar haar zin gehad en wil de munten vaker doen.

13:54. Dominique heeft als runner ondervonden dat er een tekort aan munten, bakken en kleingeld was. Ook zijn er volgens bewoners neppe munten in omloop. Nou ja, munten... Er was welgeteld één vervalste munt gevonden.

13:55. Ramona denkt dat ze nog wat meer kunnen doen met entertainment. Bezoekers zouden dat wel gemist hebben. Ruud denkt dat de bewoners zelf al entertainment genoeg zijn. Wat Do betreft was er ook muziek genoeg, alleen was het niet overal te horen.

13:58. Ramona wil een betere kraam/plek voor de merchandise tijdens de markt. Het winkeltje zou ook te klein zijn voor de merchandise, daar passen 10 mensen in. Billy haakt hier slim op in. Zij wil het winkeltje graag weer haar atelier maken. Ze oppert om twee goede rekken te kopen en de merchandise heel ergens anders neer te zetten. Niemand lijkt er op tegen te zijn al moet het wel allemaal goed doorgesproken worden op een ander moment.

14:00. Jessie wil weten wat de fotografen voor vergoeding moeten krijgen. ''20 euro slaat echt nergens op''. Iedereen is het daar absoluut mee eens. Ze krijgen 300 euro per persoon, naast de 20 euro reiskostenvergoeding. Ook vandaag zijn de fotografen nog aan het werk omdat alle foto's bewerkt en geselecteerd moeten worden. Ramona hoopt nog 2 extra fotografen te regelen zodat er voortaan 4 zijn op een markt.

14:05. De bewoners besluiten om voor de volgende markt alle bezoekers een plattegrondje te geven. Daarop staat precies wat waar staat. En ook welke bewoners op welke plek staan.

14:07. Gert-Jan vind het frustrerend als bewoners komen vragen om pannenkoeken terwijl hij zelf ook geen tijd heeft om te eten. Dit omdat de pannenkoeken gigantisch goed lopen en het constant druk is.

14:09. Bas heeft met Anthony al het een en ander besproken over foodtrucks. Dat de bewoners daar zelf ook een percentage van krijgen, van de foodtrucks die komen staan. Dan bieden ze meer eten aan en verdienen ze er ook nog wat aan. Dominique denkt aan 4 of 5 foodtrucks en ze willen dan 1/3e tot 1/2e van de omzet zelf houden. Victoria vind het een fijn idee omdat er dan werkdrukverlichting is.

14:13. Cees moet even schreeuwen voordat zijn medebewoners hem laten uitpraten. Hij is van mening dat ze te moeilijk denken. Een broodje ham of kaas was ook niet te koop terwijl daar wel vraag naar is. Volgens Cees blijft er onder de streep evenveel winst over als ze ook broodjes of salades gaan verkopen. En dan is het wat minder druk bij Le Luifel.

14:20. Jessie en Benjamin twijfelen er aan of er wel twee extra fotografen bij moeten komen. Do, Ramona en anderen vinden het wel echt nodig. De fotografen konden soms niet eens even rustig zitten zonder dat bezoekers boos werden.

14:23. Billy verkoopt haar ontgroeningsschilderij voor minstens 100 euro. Het is een veiling die op de courant komt te staan. De opbrengst gaat naar het goede doel.

14:24. Jessie is aan het woord. ''We hebben het een tijd goed volgehouden met de uitgaven. Vanaf nu krijgt iedereen weer meer zakgeld, we gaan naar 150 euro totaal. Ik ben bij iedereen langs gegaan om te vragen of ze nog schuld hadden bij de BV. In het kader van transparantie doen we dit gewoon centraal. Ook heb ik een nieuw kasboek voor de privé uitgaven en alles moet weer gelijk afgerekend worden. De dag voor centraal kan je het aangeven als je aanspraak wilt maken op extra verdiensten en dan keren we dat in het volgende centraal uit. Billy ontvangt nog 199,15 euro. Bas nog 50 euro. Benjamin 89,15 euro. Karin 107,50 euro. Cees ook 107,50 euro. Cemal 26,90 euro. Dominique 50 euro. Ruud 100 euro. Gert-Jan 55 euro. Gina 316,50 euro inclusief 50 euro verjaardagsgeld. Jessie 100 euro. Ramona 50,50 euro, ze had 30 euro schuld bij de BV. Rianne 121,50 euro. Romy 50 euro. Rowena 100 euro. Victoria 157,50 euro.'' Hij heeft dus toch niet alle schulden opgenoemd, maar wat de bewoners nog krijgen nadat de schulden er af zijn getrokken.

Einde centraal, dank voor uw aandacht. :-) 

Dit bericht krijgt nog meer updates. De een gaat nog even roken, de ander eet nog een broodje... Klets alvast gezellig mee in de reacties.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.