Jessie brengt slecht nieuws aan de groep. ~ Utopia Gekte

8/24/2016

Jessie brengt slecht nieuws aan de groep.

De belangrijkste punten.

Na een vertraging gaan de bewoners dan toch centraal. Gina roept om tien over half elf dat ze graag begint omdat ze straks nog wat anders te doen heeft. Victoria opent het centraal met complimenten voor de hele groep. Ze zegt dat ze met elkaar keihard hebben gewerkt voor de markt en dat het terrein en de loods er weer netjes uit zien. ''Dat kunnen we heel goed samen'', zegt ze. Rowena hoopt dat ze het ook zo netjes kunnen houden. Romy en Cemal bedanken iedereen voor de post.

Jessie neemt het woord over. ''Iedereen zal het ondertussen wel door hebben dat we er slecht voor staan. Het is tijd voor inzicht in hoe slecht en welke consequenties dat heeft. Het op orde hebben van de financiĆ«n is mijn eigen verantwoordelijkheid en dat is niet gegaan zoals het zou moeten gaan. Ik ben zelf geen boekhouder maar moet er kort op zitten. En we zijn allemaal verantwoordelijk om er voor te zorgen dat er meer binnenkomt dan er uit gaat'', aldus Jessie. Gina is benieuwd of hij hulp nodig heeft met de boekhouding. Zij zou wel willen helpen. Jessie geeft aan het er later nog met haar over te hebben. Het kost gewoon veel tijd en hij moet er meer tijd in steken. Daardoor zijn er facturen niet betaald. Ze staan nu €11.000,- in de min. De komende maand gaat alle omzet die Jessie en Billy maken naar de BV. Dit geldt voor zijn shirts, Billy Jeans en de schilderijen. Ramona vind dit netjes.

''Het is belangrijk dat we met zijn allen gaan knallen en er het beste van maken. Er moet een stop komen op investeringen en op dagelijkse basis moeten we meer omzet gaan maken'', aldus Jessie. Alle bewoners lijken geschrokken te zijn en het blijft opvallend stil. Jessie gaat vandaag en morgen contact opnemen met alle schuldeisers. Ook moeten ze met elkaar kijken naar manieren om meer geld binnen te harken. Rowena oppert om weer Utopia glazen te maken en verkopen. Er komen ook steeds streamlocks dus er is weer weinig van te volgen. Ook krijgen we Cees kort in beeld te zien die nog ligt te slapen in de suite. Hij barstte laatst in huilen uit vanwege de stress van het weinig slapen en het vele lawaai. Dat slaaptekort lijkt hij nu dus ruimschoots in te halen.

Benjamin vertelt dat het zakgeld naar beneden gaat. Ze krijgen voortaan nog maar 20 euro. Alcohol is een no-go, alle alcohol. In het weekend mag er best een biertje gepakt worden en zal er luxer fruit zijn. Voor de rest is het geen vetpot meer.

Geen enkele bewoner lijkt verbaasd te zijn door deze maatregelen. Niemand klaagt, iedereen kijkt bedroefd en ze beseffen dat ze echt meer geld moeten gaan verdienen. Er moeten dus meer evenementen komen, meer merchandise en minder investeringen en meer bezuinigingen. Het 1000 dagen feest kan volgens Benjamin wel een knaller worden als ze flink aan de bak gaan. Volgens Gina ziet het er echter naar uit dat ze zelf moeten gaan werken tijdens dit feest. De bedoeling was dat ze look-a-likes zouden laten komen die werken zodat de bewoners zelf feest kunnen vieren. Als het zo doorgaat heeft Gina liever dat de bewoners met elkaar feest vieren. Anders moeten ze straks zelf werken en hebben de bezoekers feest, terwijl het 1000 dagen feest volgens Gina voor de bewoners zelf is.

Dit bericht krijgt nog updates als er belangrijke dingen worden gezegd of besproken.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.