Jacco ontdekt (geheim en mislukt?) plan van Bas. ~ Utopia Gekte

8/28/2016

Jacco ontdekt (geheim en mislukt?) plan van Bas.

Bewoners hongeren uit.

Druk, druk, druk. Iedereen is lekker druk! In de keuken worden vooral ontelbaar veel broodjes gemaakt voor de bezoekers van de markt. Onder andere Ramona moppert dat er niets te eten is voor de bewoners. ''Wat moeten we eten'', vraagt ze geïrriteerd. Ze is nu al vergeten dat ze letterlijk 3 seconden daarvoor een broodje naar binnen heeft zitten werken. Ze vind het maar waardeloos en ziet er nu al tegen op dat ze de hele dag moet werken met weinig eten. Jacco roept keihard 'armoede' door de keuken heen en moet er zelf het hardst om lachen. Volgens mij is hij ook de enige die er om kon lachen.

Dat is niet het enige wat Jacco te melden heeft. Blijkbaar heeft hij ook zijn oog laten vallen op een mailtje van Bas. Laatstgenoemde blijkt een plannetje te hebben gehad... Zoals je wellicht al wist heeft Bas zijn joker ingezet om alle bewoners 2 maanden te verplichten om veganistisch te eten. Als de meerderheid van de bewoners niet voor stemt moeten de kijkers bepalen wat er gaat gebeuren. Om zeker te zijn van zijn zaak heeft Bas de grootste vegan organisatie ter wereld gemaild. Hij hoopte op deze manier te bereiken dat zij massaal voor het referendum gaan stemmen. Volgens Jacco gaan zij daar echter niet in mee omdat ze niemand willen verplichten om veganistisch te eten.

Bas zelf stond net ook een tijdje te helpen in de keuken. Hij zweet zich kapot en voelt zich nog steeds niet lekker. Toch staat hij klaar voor de groep om ook zijn steentje bij te dragen voor zo ver dat lukt. Terwijl Victoria de loods aan het vegen is zien we Bas even wat eten op de trap van de vide. Over twee uurtjes komen de eerste bezoekers voor de markt en er moet nog veel werk worden verricht. Dominique zit een beetje te niksen op een kraampje en mompelt iets over een negatieve sfeer. Romy hoort onweer in de verte.  
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.