Gert-Jan, Rianne en Ruud zijn genomineerd! ~ Utopia Gekte

8/09/2016

Gert-Jan, Rianne en Ruud zijn genomineerd!

Wie moet Utopia verlaten?

De nominaties zitten er weer op voor deze keer. Gert-Jan, Rianne en Ruud zijn na een zenuwslopende nominatie genomineerd. Hoe de gehele nominatie is verlopen kan je in dit bericht op je gemak teruglezen. Gert-Jan kreeg vooral stemmen omdat hij zelf eerder al aangegeven had graag naar huis te willen vanwege zijn kinderen. En omdat zijn medebewoners hem dat gunnen. Rianne kreeg vooral stemmen omdat ze zich niet veel in de groep mengt en volgens sommige medebewoners niet luistert, eigenwijs en bemoeizuchtig is. En omdat ze ''herrie'' maakt. En Ruud kreeg stemmen omdat hij zich niet goed genoeg inzet voor de samenleving en zich aan de samenleving onttrekt volgens zijn medebewoners.

Direct na afloop van de nominaties liep iedereen weer alle kanten op. Zoals altijd vonden er ook wat gesprekjes plaats over de uitslag. Gert-Jan bedankt zijn medebewoners voor de stemmen door met een aantal mensen te knuffelen. ''Ik wil niet dat je gaat'', laat Karin weten en Cees vind het een groot verlies voor de groep als hij weg gaat. Billy loopt naar Ruud toe om een felicitatie te vragen. ''Ruud, mag ik even een felicitatie dat ik geen één stem heb gehad in mijn Utopia leven. Dit is een moment hoor''. Rianne zoekt ook Ruud op. ''Dit betekent wel dat ik de volgende keer geen stemmen van je wil'', laat ze weten. Er blijkbaar al vanuit gaande dat ze niet naar huis gestuurd word over een paar dagen. Maar dat kan Ruud niet beloven reageert hij.

Rowena laat aan Gina weten dat ze een publieksstem heeft gehad, maar dat dat geen probleem is. Het spreken voor de groep vond ze erger. ''Het was gewoon moeilijk onder controle te houden. Mijn hart ging weer tekeer jongen. Wat een hel! Ik moet er echt iets aan gaan doen'', aldus Rowena. Gina komt met het idee dat Rowena vaker voor de groep gaat spreken en Ruud benadrukt dat het niet raar is dat ze daar moeite mee heeft. Na een streamlock horen we Rowena zeggen dat Ruud niet goed is voor haar imago. ''Nee, ik maak een grapje. Superlief, ik vond het echt schattig''. En Rianne benadrukt dat Ruud nu gewoon iemand van de bank af heeft gered en haar op de bank zette met zijn stemmen. ''Nee, maar cool''.

Dominique is vooral blij dat ze gewoon helemaal geen stemmen heeft gehad. ''Ik ben gewoon clean'' vertelt ze aan Bas. Ook Bas zegt weer geen stemmen te hebben gehad. Volgens Dominique kreeg hij alleen stemmen toen Wim er nog was. Daarna heeft hij volgens haar geen stemmen meer gehad. Jessie geeft aan dat hij stemmen van Bas had verwacht. En die publieksstem, ''Naja jammer, jammer. Ik sta echt voor wat ik zeg en daarvoor moet ik soms tegen mensen en bepaalde dingen aantrappen. Er zijn gewoon mensen hier binnen die een hoop fans hebben en die vinden dat niet leuk om te zien. Het is niet anders. Gewoon lekker doorgaan'', aldus Jessie. Die toch wel met de publieksstem lijkt te zitten. Hij loopt namelijk al sinds het einde van de nominaties met een sacherijnig hoofd rond. ''Achja, zolang je geen stemmen van mij krijgt is het allemaal goed'', grapt Bas.

Binnen begint ook Gert-Jan tegen Jessie over de publieksstem. ''Ik heb hem net verbrand'', laat Jessie weten, waarna er een stream wissel volgt. Als we over schakelen naar de andere stream zien we dat daar het gesprek verder gaat. Jessie zegt dat hij zich er hard voor blijft maken. Als hij drie stemmen had kunnen krijgen van het publiek had hij er waarschijnlijk drie gekregen denkt hij. Gert-Jan heeft ook nog wat lieve woorden voor Rianne. ''Komt goed, gewoon blijven werken en af en toe in de groep duiken. Ik zit er ook niet altijd bij bij de groep. Gewoon blijven doen wat je doet. Je brengt geld in het laadje'', aldus Gert-Jan.

Ruud raakt ondertussen niet uitgepraat over de publieksstem die Rowena heeft gekregen. Hij vind het maar raar. Ze doet dingen voor het goede doel enzovoort. ''Het is maar één stem. Van de groep heb ik niks dus dat is wel fijn. Victoria zei het en jij ook. Dat vind ik lief'', reageert Rowena. Volgens Ruud valt ze gewoon veel op en dat is een killer. ''Ik maak me er niet druk om. Twee maanden geleden wel, maar nu niet. Boeiend!''. Even keert de rust weer terug, maar dan om iets over één zien we een groepje mensen op de bank zitten waar ze over Jessie praten. Jessie zou tegen Ruud hebben gezegd dat hij op 1 stond in de populariteitspoll en op de markt kwam hij naar Dominique toe om te zeggen dat hij de populairste is. Ramona benadrukt bij Cees dat hij helemaal geen stemmen heeft gehad deze keer. ''Ik heb je stem overgenomen'', laat ze weten. Cees grapt daar niet blij mee te zijn. ''Ze hebben me verlaten''. Ruud beseft zich even later dat hij nu op de bank zit om dezelfde reden waarom Bas normaal op de bank zit. Dat ze zichzelf onttrekken aan de samenleving. ''Alsjeblieft Bas'', aldus Ruud.

Gert-Jan, Rianne en Ruud zijn dus genomineerd. Wie van de genomineerden zie jij het liefst vertrekken?1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.