Dominique maakt huilende Romy weer aan het lachen. ~ Utopia Gekte

8/20/2016

Dominique maakt huilende Romy weer aan het lachen.

Heimwee is kak.

Uit het niets zien we dat Romy wederom een emotioneel moment heeft. De laatste week is zij vaak aan het huilen als ze geen woede-uitbarsting heeft met enorme scheldpartijen als gevolg. Ditmaal komt het weer door heimwee. Over 49 dagen krijgt Romy pas bezoek van haar familie. Zowel Gina als Dominique zijn er snel bij om Romy te troosten. Dominique gaat zelfs bovenop Romy zitten en vertelt een verhaaltje over een wimperkruller. Hoe ze altijd al haar wimpers er uit trok met zo'n ding. Door dat verhaaltje kan Romy weer lachen. ''Voortaan ga je elke keer over je wimpers vertellen als ik weer moet huilen'', lacht ze.

''Heimwee is kak. Het sluipt er hier bij in. Het past ook helemaal niet bij mij'', aldus Romy die weer kan lachen. Wat Dominique betreft mag ze er soms best even in blijven hangen. Romy weet dat ze haar moeder gewoon heel erg mist, dat is alles. ''Die geur, een knuffel en dat gezicht'', vertelt ze. Ze beseft zich goed dat het maar een moment is. Zo ver is ze nu, dat het gevoel maar tijdelijk is. De dipjes gaan snel weer weg omdat ze ook aan de leuke dingen kan denken. Ook al blijft het gemis altijd. ''Ik ben gewoon heel erg moe, ik moet veel slapen maar er zijn veel feestjes'', is Romys excuus. Dominique merkt op dat Romy dit al best lang zegt. Ze mag soms best een feestje overslaan. Maar dat is niet de enige reden waardoor Romy zo moe is. Ze vergeet zichzelf gewoon en staat altijd voor anderen klaar. ''Vroeger had ik een allerbeste vriendinnetje, Gabriëlle heet ze toevallig, door weer en wind ging ik naar haar toe fietsen. Ik moest zelfs kotsen. Toen dacht ik ook helemaal niet aan mezelf''.

''Ik moet misschien een beetje heel iets meer aan mezelf denken. Daarom ga ik me ook zo druk maken over alles en nog wat. Ik moet vanavond gewoon ff gezellig doen'', besluit Romy. Een kampvuurtje vind ze wel leuk. Ook bij Ramona doet ze niet veel later haal 'verhaal'. ''Ik mis mijn moeder. Ik mis mijn moeder écht. Fucking erg''.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.