Dominique is geen veganist maar flexitariër. ~ Utopia Gekte

8/31/2016

Dominique is geen veganist maar flexitariër.

Is het een sekte?

''Ik word uitgemaakt voor een of andere imbeciel. Ik zeg het al 14 maanden. Weet je wat ze gedaan hebben? Alle kapjes van het brood weggegooid. Ze halen de kontjes van de aardbeien. Die laten ze achter bij de verse aardbeien. En dat laten ze weer achter in de koelkast. Het is ongekend. Ongekend. Ongekend'', aldus Cees. Samen met Karin staat hij om half 6 in de keuken. Letterlijk de hele dag zijn zij al aan het mopperen op hun medebewoners. Karin mopperde aan het begin van de middag bijvoorbeeld over een pan spaghetti die ergens is blijven staan. Ze is niet naar Utopia gekomen om alleen maar andermans rotzooi op te ruimen. Ruud reageerde door te zeggen dat ze zijn troep ook niet hoeft op te ruimen.

Ook het hele vegan gebeuren van Dominique is een grote blamage. Constant vraagt ze aan medebewoners of ze ook ergens een hapje van mag. Cemal was bezig met het maken van shakes, waar melk in zit. Ook aan hem vroeg ze om een glaasje van de shake. Hij was nogal verbaasd omdat hij dacht dat ze vegan was. Maar Dominique noemt zichzelf tegenwoordig flexitariër in plaats van veganist. Een flexitariër is iemand die één of meer dagen per week geen vlees eet. Maar liefst 86% van de Nederlanders is al flexitariër....

Bas is ook te weten gekomen dat Karin het veganisme een sekte noemt. Daar is hij alles behalve blij mee en daarom bespreekt hij deze kwestie met haar. Hij vraagt of ze überhaupt wel weet wat een sekte is. Wat Bas betreft is het veganisme een leefstijl en geen sekte. Hij vind het jammer dat Karin dit wel zo ziet. En dat ze zulke dingen achter zijn rug om zegt. Karin zegt het op haar beurt jammer te vinden dat zij verplicht wordt om hieraan mee te doen. Het gesprek eindigt absoluut niet met een goedmaak knuffel... Als Cees een korte lezing gaat geven breekt de pleuris pas echt uit in Utopia. Je leest zo hoe, wat en waarom in een nieuw bericht.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.