De pleuris was weer uitgebroken in Utopia. ~ Utopia Gekte

8/20/2016

De pleuris was weer uitgebroken in Utopia.

Het centraal en meer.

Vrijdag 19 augustus 2016. De bewoners gaan centraal en de gemoederen lopen uiteindelijk hoog op. Jessie ergert zich er nogal aan dat ze nooit allemaal gelijk bij elkaar kunnen komen. Uiteindelijk kan het centraal toch van start. Er is een mooie omzet gemaakt van 1600 euro tijdens de Live in de loods met Thomas Berge. Ook is er veel merchandise verkocht waardoor ze weer bij moeten maken/bestellen voor de markt. Ramona heeft wel een bestelling gedaan nog alleen is dat misschien niet genoeg. Al met al niks te klagen zou je zeggen. Tot Benjamin het woord neemt. Hij schaamt zich kapot als hij ziet hoe dit evenement is voorbereid en later weer is afgebouwd. Het merendeel van de bewoners is wat hem betreft laks geweest. Er volgt een felle discussie over allerlei kwesties. Uiteindelijk is het Cemal die als eerste ontploft. Hij heeft zich naar eigen zeggen kapot moeten werken, terwijl anderen alles overal maar laten slingeren en niets opruimen.

Na een tijdje gaat de ruzie opeens over de merchandise. Ramona is van mening dat Jessie alleen maar aan zijn eigen shirts denkt. Ze geeft als voorbeeld dat hij Thomas Berge een shirt van hem gaf. Meerdere bewoners staan achter Jessie omdat hij ondernemend is en wel geld in het laatje brengt. Billy meent dat de anderen jaloers zijn omdat zij en Jessie het wel goed doen.

Dan door naar het geldsysteem. Ramona ziet met lede ogen aan hoe anderen veel geld binnen harken. En dat Romy bijvoorbeeld geen investering krijgt voor iets wat zij graag zou willen doen. Jessie heeft daar een mooie verklaring voor: ''Als Romy een bij ziet vliegen wil ze ook meteen honing maken''. En dat klopt als een bus. Van de week fluisterde ze nog dat ze het al niet meer leuk vind om de nagels te doen. Toch schiet deze opmerking bij Romy in het verkeerde keelgat. Ze noemt Jessie een tyfuslijer met nog wat andere scheldwoorden en verlaat huilend het centraal. Ze haat Jessie. Het gaat er zo hard aan toe dat zelfs Rianne in tranen uitbarst. Alle emoties en spanningen komen er aan alle kanten uit in Utopia. Misschien maar even goed ook.

Pauze na de chaos

''Het is het misgunnen van het succes van een ander'', merkt Victoria op. Iedereen loopt even alle kanten op om tot rust te komen. Na een pauze komt de groep weer bij elkaar. Uiteindelijk komen ze nog geen steek verder. Ramona zou graag een ander geldsysteem willen zien. Nu krijgt Jessie 40% van de winst van zijn shirts, omdat hij het met zijn eigen geld gefinancierd heeft. Bijna niemand begrijpt hoe het systeem in elkaar zit. Jessie is daarom bang dat er keuzes worden gemaakt zonder de feiten te weten. Er wordt nergens over gestemd en er veranderd vooralsnog niks. Het centraal was goed om even los te gaan op elkaar, maar verder heeft het niks opgeleverd.

Na het centraal

Na het centraal vinden er natuurlijk nog veel gesprekken plaats. Ramona is woest omdat ze het succes van een ander helemaal niet misgunt. Ze is erg boos op Jessie omdat hij haar daar van betichtte. Dominique heeft na het centraal besloten te stoppen met de markt. Dit zat er ook al wel een beetje aan te komen. De vorige markt deed ze fantastisch, maar het was veel werk. En nu heeft ze ook andere plannen waar ze zich op gaat focussen zoals Utopia Inside en haar datingsite. Cees blijft Cees en hij stoort zich terecht aan het taalgebruik van sommigen. En hoe ze met elkaar omgaan binnen Utopia. Karin stoort zich aan mensen die niet meehelpen bij een evenement. En Jessie snapt op zijn beurt weer niet waarom sommige mensen niet eens ingeroosterd hoeven te worden.

Rowena huilt.

De laatste week of weken is er bijna dagelijks een momentje dat Rowena huilt. Het is steeds maar heel kort, maar heeft wel elke keer dezelfde reden. Ze verstopt zichzelf het liefst en wil niets liever dan naar haar ouders toe gaan. Victoria troost haar en zegt dat ze altijd van zichzelf moet houden. Ook Romy geeft aan er altijd te zijn als ze iets kwijt wil. Tegen het einde van de middag komen ook de boodschappen binnen en nieuwe Bed & Breakfast gasten.

De markt.

Iemand merkt bij Jessie op dat de markt niet goed loopt. Er zijn nog maar weinig kaarten verkocht. Jessie vertelt diegene dat Dominique dus met de markt stopt en hij besluit om verhaal te halen bij haar. Naar eigen zeggen verzuipt Dominique in de markt. Ze heeft het gevoel er alleen voor te staan en heeft het er erg zwaar mee. Dat is volgens Jessie ook niet zo gek, want ze weigert anderen om hulp te vragen. Ze blijft bij het besluit om haar focus op andere dingen te leggen.

Babyface.

Bas was weer gezellig bezig met eend Babyface. Hij stopt het kleine eendje in bad en gaat er uiteindelijk zelf ook bij in zitten. Dominique - die blijkbaar een puist op haar kont heeft - komt even later ook in bad zitten. Nadat de eend weer uit bad is gehaald legt hij een lekker vochtig en sappig kloddertje stront in de badkamer.

Eten bij Cees en Karin.

Jessie stuurt voor de gein(?) een mail naar Cees en Karin. Ze zouden geen eters meer kunnen toelaten omdat ze vol zitten. Tot eind september zouden er geen nieuwe gasten kunnen worden ingepland. Jessie schrijft onlangs ene vrouw te hebben ontmoet met wie hij date. En hij kan zich geen betere plek bedenken dan Utopia om samen uit eten te gaan. Misschien probeert hij een lekker etentje voor zichzelf en Billy te regelen? Hij gooit al zijn charme en flink wat complimenten in de strijd om het voor elkaar te krijgen. :-) Als datum verzoekt hij vriendelijk om 22 augustus te mogen komen. Hij heeft zelfs alle wensen voor wat hij wilt gaan eten opgeschreven.

Romy wil groeien.

Het zit Romy 's avonds laat nog altijd niet lekker dat ze geen investering krijgt voor iets nieuws. Dit terwijl ze zelf al geen zin meer heeft in de nagels. Dat durft ze alleen niet hardop tegen iedereen te zeggen want ze heeft daar onlangs nog van alles voor gekocht. En nu wilt ze dus weer iets nieuws gaan proberen. Ze hoopt te groeien in Utopia. En als ze iets nieuws wil doen zoals schoenen of schilderen dan moet dat kunnen. ''Ik doe heus geen tien dingen tegelijk. Ik wordt rustig van schilderen''.

Rianne en gevoelens.

Rianne vertelt over de mysterieuze liefde. Het blijkt om haar beste vriendin(?) te gaan waar ze gevoelens voor heeft gekregen. Dit heeft ze uitgesproken naar haar voordat ze Utopia in ging. Ondanks dat besloot ze dus om wel Utopia in te gaan. Mede daardoor zijn ze niet aan een relatie begonnen. En samen hebben ze de afspraak gemaakt dat Rianne er niet over zou praten.

Bedtijd....

De meeste bewoners liggen op tijd in bed. Billy en Jessie zijn na middernacht een beetje stout. Ze zitten in Victoria's 'safe zone' waar ook de paspoppen van Rianne nu allemaal staan opgeslagen. Ze veranderen de boel een beetje om ruimte te maken voor een matras. Billy waarschuwt Jessie al dat Victoria hier boos om kan gaan worden. Daar maakt hij zich echter niet zo druk om.

Filmpjes...

1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.