De pleuris breekt uit in Utopia. ~ Utopia Gekte

8/31/2016

De pleuris breekt uit in Utopia.

Culti groep op teentjes getrapt.

Ook deze middag weet Cees weer het bloed onder de nagels vandaan te halen bij enkele medebewoners. Hij heeft een lezing voorbereid over het veganisme. En deze hoopt hij voor te dragen op het terrein. Dit zodat iedereen die momenteel in lockdown zit ook mee kan luisteren. Jessie vind het een uitstekend plan. Dominique denkt er echter anders over. Het is wat haar betreft veel te heet buiten en dan kan zij zich niet concentreren. Ook al duurt het maar 10 minuten...

Cees is Cees en hij gaat zijn lezing gewoon buiten houden. De bewoners in de studio worden ingelicht en dan breekt de pleuris uit in Utopia. Victoria en Rowena willen beide niet dat hij de lezing gaat geven. Het komt de dames nu niet uit, ook niet voor maar 10 minuten. Ze hoeven naar eigen zeggen niet overal ja en amen op te zeggen. Ook Ramona laat van zich horen en besluit er niet aan mee te doen. Voor Victoria voelt dit allemaal niet fijn. ''Dit schaadt mijn vibe. Ik zit hier in mijn maakproces heel naakt te zijn. Het gaat om de manier waarop het is gebracht en dat zeg ik heel transparant'', moppert ze. Ze zit heel kwetsbaar in haar maakproces. Aldus Victoria zelf. Ramona roept woest te zijn.

Ramona besluit zelfs om weg te lopen. Ze heeft geen zin om mee te werken aan dit televisie momentje van Cees. Veel bewoners zitten op het rokersbankje tijdens de lezing van Cees. Romy vind het wel een goede actie van Cees op de slechte timing na. Ramona moppert nog even door dat het Cees niet gaat om de inhoud, maar het maken van televisie.

Ondanks al het drama gaat Cees rustig door met zijn lezing tegen het veganisme. Bas doet een poging om alles goed te praten, maar hij had beter niets kunnen zeggen. Er komen behoorlijk veel onwaarheden uit zijn mond. Onder andere wanneer hij het over vitamine B12 heeft. Hij zegt dat er geen B12 in dierlijke producten zit, maar dat je lichaam dat zelf aanmaakt. Een groep die extra vatbaar is voor een tekort aan B12 zijn juist vegetariërs en veganisten. B12 is een wateroplosbare vitamine die alleen voorkomt in voedingsmiddelen van dierlijke afkomst, zoals vlees, vis, melk en eieren. Buiten dit om noemt Bas mensen ook van oorsprong herbivoren, oftewel planteneters. Ik was er niet bij toen de mens is ontstaan, maar ook dat lijkt mij sterk. Of op zijn minst niet aan te tonen. Volgens mij waren we al omnivoren toen we nog apen waren. :-)

Enfin, we weten allemaal dat Utopia binnenkort wellicht 2 maanden lang veganistisch gaat worden. Daar is dit televisie momentje inderdaad niet voor nodig. De groep is verdeeld en zal dat ook blijven. Wel is het nog belangrijk om te melden dat veel bewoners Cees hypocriet vinden. Dit omdat hij een referendum afdwong voor een alcoholverbod. De discussie eindigt uiteindelijk weer in een knallende ruzie. Ramona roept dat ze haar maar naar huis moeten stemmen. Ze noemt haar medebewoners verschrikkelijke mensen en moet zelfs huilen. Ze kan er niet tegen dat dit televisiemoment nu haar culturele lockdown overschaduwt. Bas noemt Karin een egoïst omdat zij vanwege haar leeftijd gewoon een glaasje melk wil blijven drinken.

Ramona: ''Jullie hebben mijn hart gebroken! jullie zijn verschrikkelijke mensen, dat je zo over iemand zijn hart kan gaan. In dit Utopia wil ik niet meer zijn. Dit is het laatste wat ik doe, ik wil naar huis''.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.