Cees laat gasten 90 euro extra betalen voor ravage. ~ Utopia Gekte

8/27/2016

Cees laat gasten 90 euro extra betalen voor ravage.

De B&B kwestie.

We gaan verder met het tweede deel van het centraal. Het eerste deel is hier terug te lezen. Momenteel praten ze nog steeds over de verspilling in Utopia. Victoria begint boos te worden omdat iedereen door elkaar heen praat. ''Laten we het even centraal houden!''

Gina begint over de Bed & Breakfast. ''Het is eigenlijk treurig dat het de zoveelste B&B is waarin gasten niet hun ontbijt kunnen krijgen. Omdat ze weer naar huis zijn gegaan met de taxi. We lopen allemaal geld mis. Voor kijkers lijkt het nu net een drankfestijn. Wij moeten dit waarborgen en wij zijn verantwoordelijk voor ze. Wij weten hoe het is om hier te zijn. Voor hetzelfde geldt komen ze nooit meer terug terwijl ze een leuke avond hadden. Het is de zoveelste van dit jaar die weer naar huis toe is. Ze slapen ergens en als dat op de een of andere manier bevuild wordt is dat geen goede reclame voor ons. Laten we de verantwoordelijkheid nemen over de B&B. Ik zit de hele avond met die mensen dus het is mijn verantwoordelijkheid om te zorgen dat het klaar is. Zie je dat het te ver gaat, zeg het dan even. Laten we overgaan naar een watertje. We hebben een oplossing. Voortaan krijgen ze één fles naar keuze. En de rest is wel inbegrepen''.

Benjamin is van mening dat ze van all-inclusive af moeten. Gina is het daar niet mee eens, het hoort bij de marketing. Als ze een fles wijn naar keuze krijgen en de rest zelf moeten betalen is dat prima. Frisdrank en ander drinken is wel all-inclusive. Benjamin vind het krom omdat sommigen misschien baco willen in plaats van wijn. Daarom is all-inclusive niet meer mogelijk. Victoria vergelijkt het met hotels waar de minibar ook niet is inbegrepen.

Ramona vind het heftig dat bezoekers het gevoel hebben dat ze los kunnen gaan in Utopia. Ze snapt niet waar dat door komt. Volgens Cees hebben de bewoners het daar zelf naar gemaakt. ''Hoe dat komt en door wie dat komt weet ik niet, maar het wordt getriggerd'', aldus Ramona. Er volgt weer eens een streamlock. Daarna vertelt ze dat ze niet meer zo lang met gasten moeten blijven drinken. Daardoor loopt het uit de hand. Billy vind dat B&B gasten vaak aan hun lot worden overgelaten. Als ze gasten alleen ziet zitten vind ze dat ook niet kunnen. ''Ze komen voor de beleving en voor een praatje, niet alleen om te zuipen. Je ziet het gebeuren'', aldus Billy. Victoria benadrukt dat ze aan het werk zijn wanneer ze gasten hebben.

Jessie oppert om het bedrag van de overnachting te verlagen naar 125 euro en het all-inclusive gedeelte achterwege laten. De groep is het daar mee eens. Karin zegt altijd haar best te doen voor de B&B gasten en dat iedereen tevreden naar huis gaat. Het viel haar gisteren op dat de bewoners met de gasten aan het zuipen waren. Daar is het mis gegaan. Billy vind dat iedereen meer aandacht moet geven aan de gasten, al is het even 10 minuten. ''Ik vind dat je het hartstikke goed doet Karin''.

Cees: ''Als je verantwoordelijk bent voor de B&B moet je mensen een warm welkom geven met een verhaaltje en wat inschenken. Dit waren echt mensen die nogal gek zijn, of euh... Genieten van een drankje en het leven. Vandaar dat ze een plek opzochten waar ze door konden drinken. Ook gasten hebben een gastgedrag als het goed is, niet alleen wij. Mensen die komen behoren zich als gast te gedragen. Als ze daar niet toe in staat zijn leidt dit tot dat soort dingen. Ik heb ze een mail gestuurd met de extra kosten vanwege het schoonmaken en de aanschaf van een nieuw matrashoes en de middelen die wij gebruikt hebben et cetera. Dat lijkt mij heel normaal. Als ik dit in een hotel zou doen krijg ik ook een rekening. Als eindverantwoordelijke heb ik dat meteen gedaan'', aldus Cees. Gina vind dit niet normaal, extra kosten gaat haar te ver. Ze noemt het een ongelukje wat kan gebeuren en ze oppert het zelf schoon te maken. Volgens Cees is het geen ongelukje. ''Ik heb tijdig aangegeven om te stoppen en ik word aangekeken alsof ik een of andere idioot ben'', aldus Cees. Uiteraard gevolgd door een streamlock. Na de streamlock benadrukt Gina nogmaals dat de verantwoordelijkheid ook bij de bewoners zelf ligt. Cees herhaalt dat de gasten hadden moeten luisteren zodat dit allemaal was voorkomen. Gina geeft weer de bewoners de schuld die alcohol blijven schenken. Cees zegt weer dat de gast zich als gast heeft te gedragen. Het gaat zo een tijdje over en weer. Ik vind dat beide bewoners een goed punt hebben.

De matrashoes kost 28 euro en verder heeft Cees 50 euro extra in rekening gebracht voor de extra schoonmaakuren en kosten. ''Ik vind het heel normaal en dan zit ik nog laag'', is de mening van Cees. Ramona vind dat de gasten van gisteren met de verkeerde intenties binnen zijn gekomen. ''Als je een B&B overnachting boekt om deze redenen vind ik 90 euro nog vrij weinig''.

Gina is het inmiddels eens met de extra kosten van Cees. Ze dacht eerst dat het om een heel nieuw matras ging en niet alleen om een matrashoes.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.