Cees en Karin tuinen in grap van Jessie. ~ Utopia Gekte

8/20/2016

Cees en Karin tuinen in grap van Jessie.

Gedoe over geld...

Goedemorgen! En welkom bij dag 963 van het Utopia avontuur. In tegenstelling tot de vorige keer is Cees nu wel op tijd wakker. Hij moet namelijk weer een ontbijtje verzorgen voor de Bed & Breakfast gasten. Ook Karin en Dominique hebben hun oogjes al vroeg open. Romy geeft rond half negen aan vandaag een dagje te rusten bij Baas Beach. De koetjes worden ook weer verzorgd en rond 10 uur 's ochtends geeft Ruud de fles aan stier Bender. Ook zien we de opticien binnen komen wandelen om Gina een nieuwe bril te laten passen. Zo'n drie kwartier later zien we dat Dominique huilt achter de computer. Ze is een filmpje van Gert-Jan aan het bekijken.

Verder heeft Cees het mailtje gelezen die Jessie naar hem heeft gestuurd. Cees weet natuurlijk nog niet dat deze van Jessie af komt. Aanstaande maandag gaan Jessie en Billy bij hem eten. Cees gaat er vanuit dat het onbekende gasten zijn die helemaal gek zijn van Cees en zijn kookkunsten. Hij is trots als een pauw. Ook Karin ziet het voorgestelde menu van 'de gasten' wel zitten. Ze is zelfs van plan om mee te gaan eten. Daar zal ze nog wel op terug komen als ook zij ziet dat het om Jessie en Billy gaat... Cees en Karin gaan direct alle ingrediënten bestellen... Hij laat trots het mailtje aan iedereen lezen. Billy oppert om er ook een goede fles wijn bij te bestellen.

Ondertussen heeft alle vreugde in Utopia allang weer plaats gemaakt voor ruzie. De halve groep zit her en der verspreid te mopperen over het geldsysteem. De een vind het prima zoals het is, met 40% van de winst zelf houden als je ook zelf hebt geïnvesteerd. En de andere helft noemt het oneerlijk. Omdat anderen ook hard werken, maar geen 40% of 10% of zelfs helemaal niets krijgen. Jessie staat natuurlijk vol achter zijn #TEAMJESSIE imperium die loopt als een malle. Hij doet er alles aan om te voorkomen dat de groep zijn 40% van de winst gaat afsnoepen. Alleen de weerstand stijgt... ''Terwijl ik wel mijn zakgeld heb geriskeerd en vervolgens binnen 20 dagen onder andere een dure frituurpan terug heb verdient'', zegt hij terecht tegen Ramona. Hoe dit allemaal verder gaat lopen is nog even afwachten... Tijdens een volgend centraal moet er misschien toch gestemd worden om duidelijkheid te creëren. Jessie kan er met zijn hoofd niet bij omdat hij alleen maar geld oplevert voor de BV. Hij voelt zich beperkt als hij weer voor elke investering goedkeuring moet gaan vragen aan de groep. Hij doet het liever met zijn eigen geld wat hij zelf al verdient heeft. Ramona doet het liever allemaal samen als groep. Ze zou graag veel willen leren van ondernemer Jessie die het allemaal goed voor elkaar heeft. Ze hoeft niet veel geld te verdienen, ze hoopt gewoon dat ze met hulp van Jessie zijn kennis óók een succesvolle kledinglijn kan oprichten.   
1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.