Benjamin: ''Het is echt om te janken''. ~ Utopia Gekte

8/27/2016

Benjamin: ''Het is echt om te janken''.

Het centraal.

De middag is aangebroken en de Utopia pioniers starten het met een centraal. Dit centraal is een briefing voor de markt en een evaluatie over gisteravond en nacht. Bed & Breakfast gasten hebben het namelijk erg bont gemaakt in Utopia door veelvoudig alcoholgebruik.

- Dominique opent het centraal en leest de bezetting voor. Het gaat in een onwijs snel tempo dus mee schrijven is niet mogelijk. Morgen zien we wel waar iedereen staat en of ze daadwerkelijk iets uitvoeren.

- Volgens Dominique kunnen de banken vannacht weer naar buiten omdat het niet gaat regenen. Misschien moet ze Piet Paulusma toch nog even bellen aangezien er een code geel geldt voor vanavond en vannacht. Pas op voor onverwachte windstoten, hagel en plaatselijk veel regen.... Geniet dus nog even van de laatste uurtjes zon. :-)

- Dominique vertelt eigen kleding en schoenen te verkopen die zij niet meer draagt. Het geld dat zij daar mee verdient mag gebruikt worden om te investeren. Het mag niet worden gebruikt als extra zakgeld.

- Om 12:13 komt Cees binnen wandelen en biedt hij zijn excuses aan omdat hij te laat is. ''Ik was zoooo dronken, moest even mijn roes uitslapen'', grapt hij.

- De pinautomaat is kapot dus ze hopen dat bezoekers voldoende cash geld meenemen.

- Volgens Ramona zijn er te weinig kledinghangers voor de streetwear collectie en #TEAMJESSIE shirts. Dus ze hoopt kledinghangers van Cees te kunnen gebruiken. Zijn kleding kan dan tijdens ergens anders heen.

- Victoria wil evalueren over gisteravond. Zij is verantwoordelijk voor de bar en moet haar zorgen uitspreken. De financiële status van dit moment is niet om over naar huis te schrijven. Het heeft voor haar geen zin om geld te verdienen als het er aan de andere kant weer uit gaat. Ze heeft verzameld wat ze allemaal hebben gedronken en dat is 180 euro aan verkoop in één avond. Victoria vind het onacceptabel. Gina vult aan dat ze in het weekend alcohol mogen drinken, maar niet zomaar zonder feestje. Ze vind het krom als mensen voor een extra snack wel zelf moeten betalen en voor dure alcohol niet. ''Het is eigen gebruik en plezier, dus ook zelf afrekenen'', aldus Gina. Ruud vind dat ze ook met een feestje geen alcohol hoeven te drinken. Er moeten nog facturen betaald worden dus ze kunnen het zich niet veroorloven om zoveel te drinken en te eten. ''Het is zonde, we kunnen het gewoon verkopen. Ik neem dat allemaal niet, ik eet alleen groente. En dan eten anderen van de voorraad''.

- Benjamin vertelt dat ze er sinds het vorige centraal nog een paar duizend euro extra slechter voorstaan. ''Het is echt om te janken. Het is nog slechter dan vorig jaar toen de deurwaarder kwam'', aldus Benjamin. Hij gaat ook geen shag meer uitdelen aangezien ze 20 euro voor de hele maand hebben. Als anderen daar alcohol van kopen hebben ze pech. ''Maar je stond gisteren wel bier te tappen'', aldus Ruud. Ramona zegt de drie wijntjes die ze gisteren nam wel te gaan betalen.

- Rianne benadrukt dat de kaartverkoop voor het 1000 dagen feest echt omhoog moet. Een podium kost al 5000 euro, een line-up kost nog eens 5000 euro. Cees snapt er niks van, hij heeft nog niet eens een begroting gezien. Gina zegt dat het een belangrijk feest is voor de bewoners, gevolgd door een streamlock. Na de streamlock zegt Gina dat ze het zoveel mogelijk low-budget proberen te houden. Bas zal draaien en verschillende bewoners treden op.

- Cees heeft de afgelopen periode onwijs veel eten weggegooid. Van verse groenten tot net geopende bakjes yoghurt die blijven staan. Hij kan tientallen voorbeelden noemen en dagelijks haalt hij bedorven eten uit de koelkasten. Hij vind dat ze niet goed kijken naar wat er al staat. Of wat ze met de restjes kunnen doen. ''Ik kan het tientallen keren zeggen, maar we luisteren niet, hebben er schijt aan, die Cees die lult toch maar wat. Soms staan er drie pakken brood open, overal wat uit. En nog komen er nieuwe broden. We zijn verwend tot op de draad, ongelooflijk. Dat wilde ik toch nog even kwijt. Het is niet alleen met drank, het is met alles zo. Ook wat we gebruiken in de douche. Hoe slordig we omgaan met alles wat we in onze haren stoppen. Gisteren in de douche lag de shampoo op zijn kant, vrijwel leeggelopen. Allemaal shampoo op de vloer. Onvoorstelbaar wat daar doorheen gaat. Dat is echt veel geld''.

Het tweede deel van dit centraal komt online zodra het is afgelopen. Onder andere de B&B kwestie is nog niet besproken.
2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.