Bas heeft zijn joker ingezet. ~ Utopia Gekte

8/25/2016

Bas heeft zijn joker ingezet.

Plantaardig Utopia.

Zoals eerder geschreven zou er een lezing komen over dierenleed. Bas heeft de presentatie uiteindelijk op zich genomen. Er zou iemand anders komen, maar die kon niet of heeft afgezegd. Het verliep dus een beetje anders dan gepland. Toch weet ook Bas tranen uit sommige bewoners te krijgen door te vertellen en te laten zien wat er soms gebeurt voordat het vlees op ons bord terecht komt. Na de presentatie ontstaat er een soort van ruzie tussen verschillende bewoners. Bas stelt namelijk voor om een tijd vegetarisch te worden met zijn allen.

Zoals altijd ziet niet iedereen dat zitten. Benjamin zou het bijvoorbeeld wel twee maanden willen doen, maar zal nooit vegetarisch blijven. En anderen willen het niet eens proberen. Tijdens de discussie besluit Bas om zijn joker in te zetten. Daarmee komt er aanstaande maandag een 'referendum' waarin gekozen kan worden voor een plantaardig Utopia. En iedereen is dan verplicht om daar aan mee te doen. Volgende week vrijdag weten we pas of de bewoners echt plantaardig moeten gaan eten. Cemal loopt bij voorbaat al boos weg en doet hier niet aan mee. Ook Ramona weigert om dit haar te laten verplichten. Billy vreest dat ze zal afvallen, maar Bas probeert uit te leggen dat dit niet gebeurt. ''Die garantie kan ik je zeker weten geven. We gaan gewoon goed op je voeding letten'', aldus Bas. Desondanks ziet Billy het niet zitten. Ze heeft veel moeite met het op peil houden van haar gewicht.

''Je mag straks helemaal niks meer hier'', moppert Jacco. Ook Cees is momenteel woest, maar niet vanwege het aankomende plantaardige Utopia. Hij probeerde te voorkomen dat nog meer gootstenen gaan verstoppen... ''Wat een malloten heb ik hier om mij heen. Het enige wat ik zeg is mag ik je afraden om zand weg te spoelen in de gootsteen. Moet ik weer wat nuttigs doen en me nergens mee bemoeien. Je kan niet eens ergens normaal over praten'', roeptoeterd Cees boos. Rianne probeert hem te kalmeren en de loods uit te krijgen. Ook biedt ze hem wat te drinken aan. In de gym bokst Cemal zijn woede uit zijn lichaam. Jessie laat meerdere keren weten dat Bas nu geen Utopiaan van het jaar meer gaat worden. Cees blijft iedereen uitschelden voor malloten. Ook heeft hij ruzie met Bas om een pakje shag. Dit terwijl Bas het pakje shag al gewoon terug geeft aan Cees. ''Dit is gewoon misplaatste frustratie'', aldus Bas. De chaos is weer compleet!

Elke bewoner heeft 1 joker die hij 1x per jaar in mag zetten. Als de groep tegen stemt dan mogen de kijkers bepalen of er een plantaardig Utopia gaat komen of niet. Als de kijkers voor stemmen dan moeten de bewoners zich daar aan houden. 
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.