''Armoedig'' ontbijten voor de televisie kijkers. ~ Utopia Gekte

8/25/2016

''Armoedig'' ontbijten voor de televisie kijkers.

''Back-to-basic''.

Goedemorgen en welkom bij een nieuwe dag, een nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuwe zonuren en een nieuw ontbijt in Utopia.  Het is inmiddels 10 uur 's ochtends geweest en de hele groep moet bij elkaar komen op de banken. Het duurt allemaal erg lang dus Cemal, Karin en Rianne pakken alvast een boterham. Het is een ''armoedig'' ontbijt om wat televisiebeelden te maken. Bruin brood, pindakaas, hagelslag en het goedkoopste pak cornflakes die er bestaat. Alle luxe producten die er nog zijn blijven in de koelkast liggen. Dat pakken ze gedurende de dag wel weer... Crisis hebben de bewoners heus niet. Do vraagt nog even voor de zekerheid of ze niet terug gaan naar de week van de armoede. ''Nee, we gaan back-to-basic'', verklaart Gina.

Tijdens het ontbijt horen we dat er straks een lezing komt over dierenleed. Jacco zegt al meteen er niet bij te willen zijn omdat hij die beelden niet hoeft te zien. Dominique oppert om er gewoon bij te zitten en te luisteren. Ook Romy zegt weg te lopen als ze het niet meer trekt. Gina gaat kijken omdat ze dingen moeten uitstralen naar buiten toe. Weinig bewoners lijken er zin in te hebben, het is meer een 'moetje'.

Rowena en Ruud staan samen bij de bar te eten, weg van de groep. Rowena heeft gedroomd dat Ruud het met Dominique heeft gedaan. ''Ik was woest'', zegt ze. Voor een miljoen zou Ruud Dominique wel doen. Maar Billy niet meer, dat is klaar. Ook gaat hij geen man aan zijn pieliewielie likken. Of tussen de billetjes. Dan laat ie perongeluk een scheetje, vreest Ruud. Rowena noemt het een broodje pindakaas...
 
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.