10 standhouders hebben afgezegd?! ~ Utopia Gekte

8/28/2016

10 standhouders hebben afgezegd?!

Markt loopt in de soep!

Het is inmiddels al een tijdje 12 uur geweest en de markt staat er nog lang niet. De eerste shift komt  om 13:00 door de poort dus ze moeten flink aanpoten willen ze nog op tijd zijn. Deze markt is vergeleken met de vorige markt een enorme aanfluiting. En dat is nog zachtjes uitgedrukt. Er zijn problemen in overvloed, er komt bijna geen einde aan de lijst met problemen die boven komen drijven.

1. Er zijn 10 standhouders die ''onverwachts'' op het laatste moment hebben afgezegd of niet op zijn komen dagen. Er staan dus veel kramen leeg die weg moeten worden gehaald. En anderen moeten weer verhuizen naar een nieuwe plek. Dominique noemt deze situatie heel vervelend. Ook voor bezoekers die komen is dit heel vervelend. Zij krijgen nu veel minder waar voor hun geld en minder keuze uit kramen.
2. Gina is lekker bezig bij Le Luifel en haar broodjes. Ze werkt echt heel hard, dat is een ding wat zeker is. Maar ook zij voelt de stress en de druk. Tijdens het versieren van de 1000 dagen feest promotie plek bij Le Luifel zucht ze hoeveel er nog moet gebeuren.
3. De broodjes liggen de hele dag niet gekoeld buiten. Over een uurtje kunnen die nooit meer zo lekker zijn als nu. En ze kosten wel 5 hele euro's.
4. Verschillende bewoners zijn een uur bezig geweest met de tap die buiten staat.
5. Op het laatste moment is er nog overleg bij het rokersbankje over wie waar staat vandaag. Ook nu schuiven ze nog met wie wat gaat doen.
6. 30% afdracht van de foodtrucks naar de Utopia BV gaat niet door. Zij betalen nu gewoon 65 euro voor hun standplaats. De reden is mij niet bekend. Tijdens een van de centralen hadden ze afgesproken alleen foodtrucks te laten komen als zij een deel van de winst afstaan en geen drankjes verkopen. Volgens mij zijn de foodtrucks ook niet eens gekomen...
7. Cees is aan de mopper omdat er iets getild en opgeruimd moet worden, maar Ruud mag niet tillen. Daarom vraagt hij aan Jessie of hij iemand anders kan vinden die dat zou willen doen. Jessie zegt op zoek te gaan naar iemand die tijd heeft. Er zijn genoeg bewoners te zien die weinig uitvoeren dus ja... Veel bewoners zijn zelfs aan het shoppen in deze tijden van crisis. Jessie heeft wat te eten gekocht t.w.v. 7 euro en deelt dit uit aan zijn medebewoners. Dat is dan wel weer lief.
8. De markt is niet volledig uitverkocht.
9. Er zijn problemen met belangrijke zaken als de frituurpan die het niet optimaal schijnt te doen.
10. Cees moppert bij gasten over de bende, de lekkage, over dat hij nu nog zit op te ruimen en schoon te maken, een afwasmachine die het niet doet, vieze zooi en alles verstopt. ''Verschrikkelijk'', zucht Cees.

Buiten deze problemen om zijn de bewoners zelf ook niet echt gezellig. Er hangt een raar sfeertje in en om de loods. Of de dag uiteindelijk toch een denderend succes gaat worden is afwachten...
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.