Ramona presenteert haar langetermijnvisie voor Utopia. ~ Utopia Gekte

7/25/2016

Ramona presenteert haar langetermijnvisie voor Utopia.

De belangrijkste punten.

Na een rustig begin van de dag is het rond een uur of elf tijd voor een centraal. Zoals altijd is er veel te bespreken, dus we korten het een beetje in zonder belangrijke dingen achterwege te laten. Ramona brandt namelijk meteen los met een hele grote visie waarin ze zelfs praat over Utopia 2017/2018. Ze heeft alles opgesplitst in verschillende onderdelen. Deze onderdelen zijn: De BV, de samenleving, kunst & cultuur, het dierenfonds en de foundation. Ze wilt graag weten wie zich hard wil maken voor welke onderdelen. En ook benadrukt ze dat de bewoners kunst moeten maken die niet bedoeld is voor commercie van de BV. Er blijft gewoon ruimte voor diensten als het uitbrengen van een single of het verkopen van kunst voor het dierenfonds.

Ook aan Utopia als groep heeft Ramona gedacht. En daar heeft ze zelfs een planning voor gemaakt. Op maandag gaan ze 'Over de streep' doen. Op dinsdag krijgen ze een workshop van Ramona. En op woensdag hebben ze een gezellige avond met elkaar. Eigenlijk veranderd er niet zo heel veel merkt Bas terecht op. Er komt een potje kunst en cultuur bij, maar dat kan wat hem betreft ook gewoon uit de BV. Ramona is het er niet mee eens dat het hetzelfde blijft. Ze wil het samen naar een hoger niveau tillen. Uiteindelijk komt het er toch weer op neer dat de bewoners meer geld van de kijker nodig hebben. En dat ze meer plezier met elkaar willen maken. Jessie vreest dat het een stuurloos schip gaat worden. Billy geeft aan nergens verantwoordelijk voor te willen zijn. Zij wil doen waar ze op dat moment zin in heeft.

Gert-Jan geeft na een tijdje toe dat hij zich zit te frustreren door dit hele plan. Hij kan het niet geloven dat de evenementen geen apart onderdeel is van Ramona haar nieuwe structuur. ''Waar staan de evenementen? Daar verdienen wij het meeste geld mee. Ik ben het echt zat. Uiteindelijk sta ik het gewoon alleen te doen. Do, jij bent mijn assistente, jij mag het overnemen. Ik ben er klaar mee'', zegt hij boos om vervolgens op te staan en weg te lopen. We blijven Gert-Jan volgen op de andere stream dus het centraal missen we verder. Hij rent wat rond buiten en pakt spullen. Hij trekt een leren jack aan, zet een helm op zijn hoofd, heeft een stok met een witte vlag en loopt naar de brommer. Er volgt een streamlock voor wat extra spanning... Na de lange streamlock zit Gert-Jan opeens weer stil op de bank bij het centraal. Volgens UtopiaTV reed hij met de brommer naar binnen om 'Motopia!' te schreeuwen en een rondje om de banken heen te rijden. Daarna is hij weer gaan zitten.

Uiteindelijk besluit de groep om een rondje te doen. Zo kan iedereen aangeven waar hij/zij zich voor wil inzetten en waarom. Billy en Cees zijn ondertussen buiten een shaggie aan het rollen en aan het klagen over de gang van zaken. Er komt ook weer een streamlock tussendoor dus het is niet te doen om uit te tikken wie in welk onderdeel zit.  Nadat alles is verdeeld worden ook de stemleiders bij elk onderdeel nog gekozen. Het is wel de bedoeling dat iedereen die zichzelf bij een onderdeel heeft geplaatst ook bij alle vergaderingen aanwezig is. Benjamin heeft zich alleen voor de foundation aangemeld. Toch zegt hij wel bij andere vergaderingen te willen zijn omdat hij nieuwsgierig van aard is.

Na een lang gesprek worden er eindelijk knopen door gehakt. Aan het begin van elke maand worden alle plannen besproken en goed of afgekeurd.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.