''Jij doet net alsof we nu nog bij elkaar waren als dit niet was gebeurd'' ~ Utopia Gekte

7/24/2016

''Jij doet net alsof we nu nog bij elkaar waren als dit niet was gebeurd''

''Je moet niet denken dat ik verliefd op je ben''

Het is een emotionele dag geweest in Utopia vandaag. Romy moest eerder vandaag huilen. En ook Billy moest door Dominique getroost worden omdat ze een gesprek met Ruud had gehad wat haar even teveel was geworden. Deze avond is het Dominique die we opeens weer hard horen huilen. En als we snel een kijkje nemen op de streams zien we dat ze bij Karin in bed ligt en achter haar weg is gekropen. Wel horen we haar dus hard huilen. Karin troost Dominique en ook Romy is er al snel bij om Dominique moed in te praten en te vertellen hoe bijzonder ze wel niet is. Dominique baalt er onder andere van dat ze de markt grotendeels in haar eentje aan het regelen is. Karin beloofd Dominique dan ook om haar ermee te gaan helpen. Als Bas er even later ook bij komt zijn Dominique's tranen al snel weer gedroogd. Bas kruipt er bij in bed en maakt wat grapjes. Nadat Dominique Romy nog even een knuffel en kus heeft gegeven neemt Bas haar mee naar de caravan. Dominique voelt namelijk de behoefte om zich weer even te verstoppen. In de caravan aangekomen duikt ze weg onder het dekbed en praten de twee verder over wat Dominique dwars zit.

Als we overschakelen naar de andere stream zien we dat Billy ook weer aan het huilen is. Ze zit samen met Ruud op de schommelbank achter bij de akker en heeft blijkbaar weer net zo'n gesprek als eerder vandaag waardoor ook zij haar tranen weer de vrije loop laat gaan. Billy geeft aan dat ze gewoon teleurgesteld in zichzelf is. Ze heeft iets met de gevoelens van een ander gedaan. Iemand heel erg gekwetst. Iemand waar ze heel veel van houd en dat kan ze zichzelf maar moeilijk vergeven. Ze is wel blij dat ze weer in Utopia is, maar het is gewoon confronterend dat wat ze niet meer heeft wel daar rond loopt en dat moet slijten. Heel even laten we ons afleiden door een mooie zonsondergang op stream 4 (zie foto onderaan dit bericht), maar we schakelen natuurlijk na het maken van deze foto snel weer terug naar het gesprek tussen Ruud en Billy om te horen wat er nog meer besproken word. Billy geeft aan dat ze het verprutst heeft en dat dat zo'n rot gevoel is. Ze moet daar gewoon mee dealen, maar dat is even een hobbeltje. Ruud geeft aan dat hij alleen maar kan zeggen dat ook hij dat gevoeld heeft en dat vind Billy nog veel erger. Het is haar schuld en iets wat ze niet meer terug kan draaien. De prijs die ze hiervoor hebben moeten betalen is veel te groot en dat vind ze zonde.

Ruud denkt dat ze er als vrienden veel meer uit kunnen halen en dat het als vrienden veel leuker is, maar Billy vind dat moeilijk om te horen, want dat vind ze zelf niet. Het is een strijd die ze met zichzelf voert. Vrienden worden wil ze heel graag, maar ze is daar nog niet. Volgens Ruud komt dat nog wel. ''Ik help je. Je mag me elke dag wel knuffelen hoor'', reageert hij. Maar dat wil Billy niet. Ze wil het niet ingewikkelder maken dan het is. Billy benadrukt dat ze iets weg heeft gedaan wat voor haar heel veel waard was, maar Ruud verzekerd haar dat hij niet weg is. Billy moet het gewoon even verwerken. Het is gewoon liefdesverdriet. ''Ik heb gewoon weer liefdesverdriet'', laat ze weten. Ze zou ook echt niks liever willen dan een vriendschap met Ruud opbouwen, maar ze wil tegelijkertijd ook degene zijn die speciaal is voor hem. Ruud benadrukt dat ze dat al is. Hij heeft haar niet voor niks terug naar Utopia gehaald. Als ze niet speciaal voor hem was had hij dat niet gedaan of een ander daarheen gehaald.  Billy merkt dat ze heel erg met haar neus op de feiten word gedrukt. Ze is onverzorgd omgegaan met iets wat haar heel dierbaar is. ''Als je maar in je oren knoopt dat er niks kapot is voor de rest. Ik ben er gewoon nog. [...] Geef het gewoon wat tijd. Ik ben lekker in je buurt'', reageert Ruud. En wat hem betreft praten ze er over elke keer wanneer Billy daar behoefte aan heeft, maar Billy vind dat ze al genoeg op zijn bord heeft gelegd en het is haar strijd.

Volgens Ruud is er maar één ding nodig bij liefdesverdriet en dat is tijd. Billy weet dat, maar ze wil dat nog niet. Ze is boos want het had ook niet zo hoeven zijn. Ze had het ook niet kunnen doen. Ze vind het gewoon heel zonde al weet ze dat het anders misschien ook niet goed was gegaan. Dan was het ook zonde geweest, maar nu is het haar schuld. Dat ze hem nu bijvoorbeeld drie kussen moet geven is onnatuurlijk en dat vind ze ''kut''. Het zijn reality checks. Ruud benadrukt dat ze zonder afsluiting uit elkaar zijn gegaan en dat ze elkaar een jaar niet meer gezien hebben. Daarna zie je elkaar opeens weer. Van alles met elkaar doen zijn ze opeens naar ''vrienden'' gegaan. Voor Billy voelt dat gewoon een beetje pijnlijk. ''Ik vind het gewoon lastig. Moeilijk'', geeft Billy toe. Ruud adviseert Billy om het niet op te kroppen. ''Het overvalt me gewoon. Ik dacht dat ik er wel sterk in was en het grotere doel kon zien. Ik vind het zelf ook niet fijn'', laat Billy weten. Volgens Ruud komt het wel goed en Billy weet dat ook. Daar heeft ze vertrouwen in. Ze vind het superfijn dat Ruud in de buurt is. ''Je moet niet denken dat ik verliefd op je ben. Het is gewoon houden van. Ik hou gewoon heel veel van je'', aldus Billy. ''Is toch goed. Ik hou toch ook van jou. Dat zal toch nooit weg gaan. We hebben zoveel tijd nog. Het vormt zich vanzelf wel. Het heeft alleen maar tijd nodig'', laat Ruud weten.

''Ik ben gewoon onhandige Harry. Het is gewoon de angst dat je iemand verliest. Dan word ik zo destructief. Ga ik alles kapot maken en dan gebeurt het en heb ik spijt. Zo belachelijk'', aldus Billy. Volgens haar ging het mis omdat Ruud naar Leiden toe zou gaan. ''Het ging niet goed. Ik heb je gewoon echt te kort gedaan daarin en dat neem ik mezelf heel kwalijk. Het is niet oké. Ik heb je echt veel verdriet gedaan. Ik snap het echt allemaal. [...] Ik wil echt niks liever dan die tijd en dat we vrienden blijven'', laat Billy weten. Volgens Ruud hoeft dat kopje ''vrienden'' niet per se. Ze snapt wat hij bedoeld. ''Zorg goed voor jezelf. Eet gezond, drink genoeg water, ga lekker sporten''. Billy doet dat ook al en wil dat ook volhouden. Ruud vind dat Billy het verdriet er gewoon moet laten zijn. Billy wilde zich groot houden, ze vind dit maar ''kut'', maar Ruud denkt er anders over. Hij vind het juist mooi dat ze oprecht haar gevoel uit. ''Opkroppen is nooit goed hé. Dan krijg je het over een maand''. Ruud had het zorgwekkender gevonden als ze gewoon door gehuppeld was. Volgens Billy moet het schuldgevoel gewoon weggaan. Ze kan het nog niet goed praten voor zichzelf. De prijs die ze er voor betaald heeft is veel te groot. ''Jij doet net alsof we nu nog bij elkaar waren als dit niet was gebeurd'', reageert Ruud. Billy denkt dat ze dan inderdaad nog wel bij elkaar waren geweest. Ruud vind het bijzonder dat ze dit nu over kunnen doen, maar dan anders. Billy moet gewoon nog even wennen in Utopia. Billy is het daarmee eens. De plek is bekend. Alles komt op je af. Ze vind het moeilijk dat ze vervangbaar is. ''We moeten ook nog gewoon wennen aan elkaar'', laat Ruud weten. Als hij iemand een jaar niet gezien heeft kan het niet in een paar dagen weer zijn zoals vanouds. Billy verwacht dat ook niet, maar elke keer als ze hem ziet heeft ze een schuldgevoel en dat gevoel moet ze tackelen.

''Heb je ook dat je alles van in het begin ging vergelijken met nu'', vraagt Billy. ''Ja'', antwoord Ruud. Hij liep toen hij net Utopia weer in kwam bij de koeien en dacht dat de mensen van het eerste jaar daar nog zaten en hij nooit weg geweest was. Een soort van flashbacks. Volgens Billy zijn alleen de mensen anders. Ruud zegt dat hij toch niet het idee heeft dat hij er het eerste jaar is geweest. Billy heeft dat wel. Dat jaar heeft haar heel erg veranderd. Ruud vind het een makkie nu. Hij staat er anders in nu en hoeft niet meer leuk gevonden te worden. Billy denkt er precies hetzelfde over. Ze zegt nu gewoon alles. Tegen Victoria bijvoorbeeld dat ze niet aan moet komen met dat gezweef. Het eerste jaar had ze dat niet gedurfd. Volgens Ruud komt iedereen in het begin veel naar de nieuwe toe, maar dat word vanzelf minder. Billy probeert nog wat te zeggen, maar dan komt Bender het jonge stiertje een kijkje nemen bij de twee. Ruud besluit wat met Bender te gaan spelen en daardoor komt het gesprek abrupt tot een einde. Als we dan maar weer een kijkje nemen in de caravan zien we dat het met Dominique ook weer een stuk beter gaat. Ze ligt te stoeien met Bas, dus de tranen zijn voor nu weer even over.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.