Jessie wacht tot het uit de hand loopt. ~ Utopia Gekte

7/24/2016

Jessie wacht tot het uit de hand loopt.

Ruud geeft de fles.

Iets na tienen staat Ruud bij de koe (Bender) om het diertje de fles te geven. Ik moet eerlijk toegeven dat ik ongeveer drie maanden geen Utopia heb gekeken. Dus waar deze lieve schat vandaan komt is mij een raadsel. Evenals of het een mannetje of een vrouwtje is en ook de leeftijd is mij onbekend. Het ziet er in elk geval schattig uit en de fles is binnen no-time leeg. Daarom gaat de jonge koe al snel door met de tepel van Ruud. ''Hahahahaha! Schatje. Het is op. Goed zo. Je bent me der één''. Het kalf loopt helemaal met Ruud mee naar de voorkant van de loods. Daar zitten de Bed & Breakfast gasten nog met Cees en Karin. De zoon van de gast zegt een grote dierenvriend te zijn en kan het ook goed vinden met de toekomstige stier. Zijn moeder maakt zich wat meer zorgen en denkt aan hoe sterk het dier later zal worden.

Even later loopt Ruud de caravan in waar Dominique en Bas nog altijd liggen. De stier genaamd Bender (Dankjewel Ruud voor de opheldering) volgt Ruud gewoon de caravan in en de regie gooit er een streamlock bij. Na de streamlock zit Ruud alweer buiten op de grond met de stier. Bas en Dominique besluiten om de caravan uit te komen. ''Ik ga naar binnen jongen'', zegt Ruud uiteindelijk tegen zijn kleine vriend. Hij geeft nog een laatste flinke knuffel, kus en aai om het dier uiteindelijk weer alleen te laten. ''Ik zie je zo weer schat''.

Waar Ruud even afscheid neemt, begroeten Rianne en Rowena wat andere dieren. Zij lopen om half 11 namelijk samen het weiland in om de andere dieren te verzorgen. Ze hebben er duidelijk zin in en gaan vrolijk aan de slag. ''Let's go!'' Op de andere stream zitten Bas en Dominique achter de loods. Ze is bezig om druppels in zijn ogen te druppelen. Als het klusje is geklaard begint Bas zijn eerste shaggie van de dag te draaien. ''Ben je niet meer chagrijnig'', vraagt Dominique. Zijn antwoord is nee, maar onduidelijk is waarom hij net wel chagrijnig was.

In de gym hebben Jessie en Billy even pauze genomen. Tijdens de pauze praten ze over het stemmen en de nominaties. Billy klaagt dat eigenbelang voor het groepsbelang en de BV gaat. Jessie kan er niet tegen dat mensen geen verantwoordelijkheid nemen. ''Ik ga ze er pas op wijzen als het helemaal uit de hand loopt'', besluit hij. ''Utopia begon als vrijheid blijheid, maar uiteindelijk zie je toch dat het naar een normale samenleving toe gaat''.

Billy is er voorstander van om het anders te doen, maar als ze er geen last van heeft vind ze het wel prima. ''Ik ben heel erg van.. Ik zeg niet teveel want dan kan ik alleen maar naar beneden vallen. Ik wil het eerst ervaren. Ik ga mezelf ook niet opwerken van dit wil ik doen en dat wil ik doen. Ik doe gewoon wat er op mij af komt en dan kan het ook niet fout gaan'', zegt ze. Volgens Jessie vroeg Bas laatst aan hem of hij het zwembad wilde doen, zoals het nemen van monstertjes. Hij heeft er alleen geen zin in omdat anderen volgens hem 'geen kut doen'. ''Ik heb het er ook met Gert-Jan over gehad. We denken ook, hoe kan Ruud wel een steentje bijdragen? Hij is met gezond eten bezig. Laat hem gezond eten maken of met voedingsadvies bezig gaan'', vertelt Jessie. Billy geeft aan Ruud goed te kennen. ''Hoe meer je hem aan zijn jas trekt, hoe linkser die gaat. Ruud is heel belangrijk voor de balans in de groep. Snap je wat ik bedoel? Hij is super lief naar mensen, heeft een heel groot hart. Dat levert geen geld op, maar in een groep is het wel belangrijk om zo iemand er bij te hebben. Zo zie ik Ruud'', legt Billy uit. Jessie kan het goed met hem vinden, ook al botsen ze soms een beetje met elkaar. Jessie denkt dat dit komt omdat hij zich zakelijk opstelt en Ruud soms niet. Hij herhaalt nogmaals pas in te grijpen als het uit de hand loopt. ''Laat ze eerst maar zelf inzien dat het fout is en vervolgens werp ik zelf wel verbetering op'', aldus de oud-president. Hij moppert dat ze niet nadenken en alleen maar veranderen om het veranderen. ''Ik dacht, toen ik uit het presidentschap stapte, wat doe ik hier als ondernemer? En nu denk ik okéy, ik kijk wel vanaf een afstandje. We gaan het allemaal meemaken wat er gaat gebeuren. Dat is leuk, kijk gewoon van een afstandje mee''.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.