Jessie verlaagt de bonus voor Anthony. ~ Utopia Gekte

7/26/2016

Jessie verlaagt de bonus voor Anthony.

Bas vangnet voor Do?

Zoals eerder geschreven hebben Benjamin en Dominique bepaald dat Anthony 1500 euro krijgt. Dit laat Benjamin net nogmaals weten aan Jessie omdat ze toevallig beide een computer gebruiken.  Boekhouder Jessie vind het teveel geld. Hij krijgt al 10% van de kaartverkoop zoals afgesproken en ook nog eens een grote bonus. 1250 euro zou Jessie alsnog een heel genereus bedrag vinden. Benjamin geeft aan dat deze bonus een blijk van waardering is. En dat Anthony aanstaande zondag ook als runner de hele dag Dominique gaat ondersteunen. Ondanks dat blijft Jessie bij zijn aanbod omdat dat nog steeds heel genereus zou zijn. Daar is Benjamin het wel mee eens. Dus beide heren hebben nu bepaald dat Anthony 1250 euro krijgt in plaats van 1500 euro.

Buiten op het rokersbankje zijn Bas en Billy dus gaan roken na hun gesprek. Het duurde niet lang voordat Dominique er bij kwam. Ze vroeg nog of ze stoorde maar ging gewoon tussen Billy en Bas in zitten. Na een tijdje legt Billy uit aan Dominique waar ze het zojuist met Bas over heeft gehad. Dit moet Billy erg voorzichtig brengen aangezien Dominique zo onzeker is.   ''Ik hoor wat je zegt en vind het super lief want het komt uit bekommeringen. Maar ik denk niet dat je de situaties met elkaar kunt vergelijken. Ik kwam binnen en werd verliefd op iemand die al immens populair was. Dan ga je automatisch achter hem staan. Dan krijg je een relatie met een populaire jongen die op de voorgrond staat en dominant is. En dan sta ik hier om mijzelf te vinden. Dus natuurlijk ben ik daar door be├»nvloed. Maar ik kan accepteren dat ik in de schaduw sta van iemand. Ik voel dat helemaal niet zo, maar ik moet constant anderen daarvan overtuigen. Ik zit goed in mijn vel. In de schaduw van vind jij negatief klinken, maar dat is wel wat ik jou hoor zeggen'', aldus Dominique. Billy herhaalt dat ze Bas een vangnet voor Dominique vind. Waarom precies kan ze niet uitleggen.

Billy vertelt blij te zijn dat ze het nu een keer voor zichzelf kan doen. ''In de eerste drie maanden heb ik nooit mijn mond open gedaan tijdens een centraal. Maar ik leid nu wel een markt. Dus ik ben sowieso gegroeid. Ik kan niet aanraken wat jullie precies bedoelen want ik zie het gewoon niet'', aldus Do. Het is heel vervelend voor haar dat andere mensen met een vinger wijzen terwijl ze gewoon groeit. Wanneer Billy zegt dat Bas een keertje weg gaat uit Utopia komt er weer eens een streamlock.

Na de streamlock bevestigd Bas dat hij wel begrijpt wat Billy bedoelt. Zij legt nogmaals uit dat Do soms haar neus weleens stoot, maar niet hard genoeg. ''Ik denk dat je zelfvertrouwen krijgt door het specifieke punt 'alleen'. Door het 'alleen' te proberen'', aldus Billy. Do begrijpt er wederom niks van. Ze stoot naar eigen zeggen vaak genoeg haar neus. Wat Billy probeert te zeggen is dat ze heel dankbaar is voor een nieuwe kans in Utopia. En dat ze het dankzij die nieuwe kans echt helemaal alleen kan doen. Dus zonder relatie. En Billy is van mening dat het voor iedereen goed zou zijn om het alleen te doen. Voor Dominique voelt dit als een oordeel, maar volgens Billy is het gewoon een mening en een gesprek. Tja... Wat kan Dominique hier eigenlijk mee doen, als ze er al iets mee zou willen doen? Ze lijkt het meer als een aanval te zien en kijkt ook niet al te blij naar Bas.

Billy: ''Zullen we zo nog even een wijntje doen?''
Dominique: ''Nee ik ga zo douchen en naar bed''.  
 0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.