Jessie en Dominique hebben alweer ruzie. ~ Utopia Gekte

7/26/2016

Jessie en Dominique hebben alweer ruzie.

Jessie weigert schoonmaak.

Het schoonmaken begint net - veel later dan de bedoeling was - en er ontstaan alweer direct problemen. Jessie bedenkt zich opeens dat hij nu liever de kwartaalaangifte doet in plaats van dat hij gaat opruimen. En de eerste aan wie hij dit vertelt is Dominique. Je kan wel raden dat zij het er natuurlijk niet mee eens is. Ze vind dat hij ook vanmiddag of morgen achter de computer kan. Karin komt langs lopen en Dominique vertelt het nieuws meteen door. Ook zij vind het niet kunnen wat Jessie nu probeert te flikken. ''We zouden dit met zijn allen doen, het is maar een paar uurtjes''.

Uiteindelijk gaat Jessie overstag, al is het niet van harte. ''Dan zorg jij maar dat ik straks een computer heb'', zegt hij op een onaardige toon. Hij vraagt even wat er gedaan moet worden maar zit al snel dartpijlen in het dartbord te gooien. ''Ik ga heel demonstratief vogelvillage niet doen. Ik vind dat we dat twee maanden lang al bij hadden moeten houden. Het is al honderd keer aangegeven dat het netjes opgeruimd moest worden. Ik ga het niet nu doen terwijl Bas van een afstandje staat te kijken. Dat is wat er altijd gebeurt namelijk. Eerlijk gezegd heb ik vandaag zoiets dat ik ze helemaal niet ga helpen. Maar voor de groep ga ik het wel doen. Nee Billy, ik kan geen gesprekje voeren met de groep. Dan begint Dominique gelijk te schreeuwen en gaat ze uit haar plaat. We zouden om 9 uur ontbijten en dat is al 10 uur geworden'', moppert hij tegen Billy.

Billy denkt dat hij een gesprekje moet voeren met Bas over zijn lakse houding. Jessie zelf ziet daar het nut niet van in. ''Bas zegt en Do doet. Betrek mij daar dan niet in'', aldus Jessie. Billy begrijpt het maar dringt toch aan op een gesprekje. Ze denkt dat het goed is om dit gevoel te delen.

''Je kan ook gewoon met mij praten hoor. Jessie. Ga alsjeblieft de boekhouding doen want ik zit ook bij vogel village'', horen we Dominique vanuit de keuken zeggen. Jessie negeert haar. Rianne is de volgende die Jessie aanspreekt. Ze laat nogmaals weten hoe tof ze Jessie vind en dat ze haar grap van vannacht echt niet had kunnen maken. Ze is blij met hoe Jessie er op heeft gereageerd.

Dominique is ondertussen zelf ook niet bezig met opruimen. Zij vertelt aan iedereen wat Jessie gisteren heeft geflikt, dat hij haar nu negeert en dat ze niet weet wat ze met hem aan moet.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.