''Het is één grote t*eringzooi''. ~ Utopia Gekte

7/31/2016

''Het is één grote t*eringzooi''.

Dominique gaat lekker.

Dominique is flink aan het hijgen want ze moet constant alle kanten op lopen. Inmiddels komen de auto's één voor één het terrein op rijden. Dominique ziet na een tijdje dat er buiten nog een flinke rij auto's staat terwijl ze dacht dat ze er al bijna doorheen waren. ''Ik weet helemaal niet hoe dat buiten gaat'', vertelt ze aan Anthony die ook al aanwezig is. Nou, ook achter de schermen bij Utopia zullen de medewerkers wel flink zweten. Ook zij hebben een drukke dag voor de boeg met al die marktlui en duizend bezoekers die gedurende de hele dag komen en weer gaan. Petje af dus voor de organisatie zowel binnen als buiten.

Dominique stelt zich netjes aan iedereen voor die binnen komen rijden met de auto of een busje. Ook vertelt ze dat er zo snel mogelijk moet worden gelost om daarna de auto weer van het terrein te rijden. Ze had er ook rekening mee gehouden dat ze wellicht mensen was vergeten. Daarom had ze een reserve stand staan op de markt. Die is al snel vergeven aan een bedrijf die ze dus inderdaad was vergeten. Nu maar hopen voor Dominique dat er geen andere verrassingen komen, want de kramen raken op en de ruimte ook. Ze gaf net ook al een andere kraam een extra kraam. Het stel vroeg namelijk om een tafel en wat stoelen zodat zij workshops kunnen geven aan bezoekers. Dominique regelde daar direct een extra kraam voor en sjouwde deze met drie andere bewoners naar de juiste locatie. Het is nu alleen niet helemaal duidelijk of zij voor die tweede 2 meter kraam ook moeten betalen.  Ik ga er vanuit van wel aangezien veel andere standhouders ook extra betalen voor een tweede kraam. Die krijgen daarom allemaal een 4 meter kraam.

Niet alleen Dominique is hard aan het werk. Veel andere bewoners doen minstens net zo goed mee. Bas is de hele tijd druk met Baas Beach. Gert-Jan en Cemal zien we nu van alles doen met de versiering van de poort. Het loopt vooralsnog allemaal als een goed geoliede machine.  Nou ja... Behalve als je het aan Cees vraagt. ''Do, heb jij nog mensen opdracht gegeven om met elkaar de loods te doen? Blijft dit zo? Want het is één grote teringzooi. Neeee, kom op. En alles wat er ligt dan? Dat lag er gisteren ook al. Ik zeg het alleen maar. Stoelen, alles wat hier ligt. Gitaar. De banken liggen vol met troep'', moppert hij. Dominique geeft aan dat iedereen heel erg druk bezig is. ''Het is niet zo dat we het niet willen doen''.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.