Bas: ''Zonder mij was ze allang weg gegaan''. ~ Utopia Gekte

7/26/2016

Bas: ''Zonder mij was ze allang weg gegaan''.

Billy en Bas in gesprek.

Op de banken in de woonkamer zijn Billy en Bas in gesprek. Het onderwerp is zijn vriendin Dominique. Billy herkent namelijk een aantal dingen in haar. Billy moet het nu zonder Ruud doen in Utopia en dat vind ze positief. Bij Dominique ziet ze dat zij nu ook teveel leunt op Bas. Billy denkt dat het wel goed is als Dominique een keer hard zou vallen. ''Zonder mij was ze allang weg gegaan. Dan was het vluchten geweest'', denkt Bas. ''Denk je dat dat toegelaten was'', merkt Billy op met als gevolg een streamlock.

Na een korte stop is het beeld weer terug. Beide bewoners praten er nog even over door. ''Maakt het je verdrietig als ik dat zeg'', vraagt Billy. ''Euuh.. Nee.. Het gaat om haar, niet om mij'', aldus Bas. Voor Billy is het een beetje dubbel. Ze snapt dat je als koppel elkaar moet opvangen en dat ook wil doen. ''Misschien word ze er wel nóg zekerder van als ze het een keer alleen moet doen. Als jij een advies geeft neemt ze dat 9 van de 10 keer wel aan. Omdat ze verliefd op je is. Wat super mooi is. Maar had ze bepaalde keuzes ook gemaakt als jij je mond had gehouden. Snap je wat ik bedoel? Dit is een voorbeeld. Denk je dat ze sterker is als ze het zelf moet bedenken, of als ze overal advies voor krijgt'', vraagt Billy.

''Tuurlijk door haar eigen keuze te maken. Maar het is niet zo dat ze niet haar eigen keuzes maakt'', zegt Bas. Voor Billy komt het zo wel over. Ze oppert dat hij een tijdje geen advies meer geeft aan haar om te kijken hoe dat bevalt. Of hoe dat gaat. ''Als je een keertje zegt ach het maakt mij niet uit welke kleur, dan kan je zien waar ze zelf voor kiest. Maar ik wil niet dat je je er rot onder voelt. Ik heb echt het beste met haar voor. Bas, jij bent zo ontzettend steady. Dat is heel veilig en fijn. Maar daarin ben jij wel net iets verder vind ik. En dat is misschien niet helemaal in balans'', legt Billy verder uit. Bas valt stil en Billy besluit om hem te knuffelen. Ze vind het lief dat hij er zo over nadenkt voor Dominique.

Ook Jessie komt weer ter sprake. Bas twijfelt aan de oprechtheid van Jessie om Dominique te helpen in deze kwestie. Billy legt uit dat het niet de handigste manier is, maar wel met de beste bedoelingen. ''Het kan een botte lul zijn, niet tactisch. Maar aan de andere kant ook weer heel duidelijk. Hij zegt Do ook een mooie en lieve meid te vinden die veel kan. Misschien is het toch zorgzaamheid ook al straalt Jessie dat niet uit. Ik vind je lief Bas en als ik iets voor je kan doen moet je het zeggen. Ga je mee roken? Ja, je gaat mee roken''.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.