Gabriëlle kondigt vertrek aan, vrijdag om 12 uur verlaat ze het terrein ~ Utopia Gekte

5/04/2016

Gabriëlle kondigt vertrek aan, vrijdag om 12 uur verlaat ze het terrein

Wat is er in de tussentijd nog meer gebeurd

Utopia Gekte is gestopt, maar heel soms als er iets echt belangrijks gebeurd in Utopia schrijven we toch nog een berichtje voor jullie. De laatste keer dat we schreven was toen de bewoners moesten kiezen of Karin of Marita mocht blijven. Karin mocht blijven. De volgende dag heeft Karin dus iemand naar huis moeten sturen van de drie genomineerden (Cees, Jessie en Bronno). Daar hebben we niet meer over geschreven, dus bij deze. Karin heeft toen Bronno naar huis gestuurd. In de tussentijd is er nog iets interessants gebeurd. Er kwam een mailtje binnen waarin stond dat één Utopiaan vier dagen naar Lesbos mag om daar de vluchtelingen te gaan helpen. Gina, Rowena, Dominique en Victoria wilden alle vier wel naar Lesbos om daar de vluchtelingen te gaan helpen, maar er mocht er maar één. Unaniem hebben ze toen besloten om Victoria daarheen te sturen. Benjamin wilde ook heel graag, maar een voorwaarde was dat degene die daarheen ging geen strafblad mocht hebben en Benjamin had dat wel. Inmiddels is Victoria dan ook op Lesbos om daar de vluchtelingen te helpen. Op de officiële Utopia site kun je regelmatig video updates zien van wat Victoria daar aan het doen is en over een paar dagen zal Victoria gewoon weer terug keren in Utopia. Dit zijn de belangrijkste dingen die ondertussen nog gebeurd zijn en waar we nog niet over hadden geschreven.

''Ik ga naar huis vrijdag''

Eerder deze middag werden alle bewoners bij elkaar geroepen. Als ze allemaal op de bank zitten staat Gabriëlle op om een belangrijke mededeling te doen. Voordat Gabriëlle nog maar iets gezegd heeft weet Cees al te gokken dat ze naar huis gaat. Gabriëlle pakt er een papiertje bij om vervolgens haar speech te beginnen. ''12 januari 2015 ben ik binnen gekomen''. Gabriëlle is emotioneel. ''Ik heb het gevoel ervaren hoe het is om een hele grote familie te hebben. En op het moment dat ik hier een paar dagen was besefte ik dat het een hele unieke ervaring was om hier te zijn en mooie ervaringen op te bouwen met jullie. Ik heb met de oud Utopianen en met jullie absoluut mooie dingen meegemaakt. Met jullie samen gebouwd. Ik heb mooie vriendschappen gekend die ik in mijn hart zal dragen. Ik heb heel veel negativiteit ervaren, maar ook veel positiviteit. Als het er op aan komt staan we allemaal voor elkaar klaar. Ik wil niet dat jullie dat vergeten. Het lijkt soms alsof je alleen bent, maar je bent hier nooit alleen. Tenminste, ik was nooit alleen en ik hoop dat jullie ook nooit alleen zijn. Uhmm, een paar hoogtepunten. Mijn afvalproces! Ik ben hier veertig kilo afgevallen''. Er klinkt luid gejuich en geklap. ''Ik ben veertig kilo afgevallen en ik voel me een nieuwe vrouw dankzij Utopia. Ik heb elke dag een spiegel voor me gehad en mijn acceptatie grens is heel hoog geworden. Ik heb het kickboksgala mee mogen maken. Ik heb mijn passies hier ontdekt in Utopia en ik denk dat dat voor jullie ook allemaal belangrijk is. Zie Utopia als een leerproces waar je zoveel mooie dingen kan doen''.

Gabriëlle is nog steeds emotioneel, maar na wat aanmoedigende woorden gaat ze nog even verder met haar speech. ''Zorg alsjeblieft voor elkaar want het is belangrijk. Alsjeblieft probeer elkaar te begrijpen waar dat nodig is, want Utopia is zwaar, maar het is ook fucking mooi! Snap je? Ik kan nu heel veel dingen op gaan noemen. Ik spreek uit mijn hart, dat lukt niet heel goed, maar ik ga vrijdag naar huis om twaalf uur en afscheid nemen van Utopia. Nu ik hier sta twijfel ik of ik wel naar huis moet. Omdat ik zoveel van Utopia hou, van jullie'', aldus Gabriëlle. ''Ga gewoon niet'', roept Bas. ''Maar het is tijd om naar huis te gaan en de gebundelde krachten die ik hier heb ervaren buiten voort te zetten met mijn eigen mensen om te kijken wat er buiten nog meer voor me ligt. Ik ben er heel benieuwd naar, maar diep in mijn hart ga ik hier helemaal niet weg. Ik hou van jullie. Dankzij jullie ben ik geworden wie ik ben. Dankzij Utopia, en daarom zal ik jullie altijd in mijn hart dragen. Laten we deze paar dagen er hele mooie dagen van maken en genieten van elkaar en het hier zijn, want als je weg bent kan je niet meer terug. Dat was het! Ik ga naar huis vrijdag en het is mooi geweest. Bijna zestien maanden. Ik heb er goed over nagedacht ondanks dat ik twijfels heb. Dat was het!''.

''We love you baby'', roept Rowena. Gevolgd door een hoop gejuich, gejoel en geklap van alle andere Utopianen. De meeste bewoners staan direct op om Gabriëlle te knuffelen. ''Er gaat een hele wereld voor je open schatje'', laat Gert-Jan weten.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.