Nieuwkomers Marita en Karin stellen zich voor ~ Utopia Gekte

4/20/2016

Nieuwkomers Marita en Karin stellen zich voor

En een vragenronde

Utopia Gekte is gestopt en dat betekent dat we geen berichten meer schrijven. Gister hebben we voor jullie een uitzondering gemaakt vanwege de nominaties. Vandaag is er weer iets belangrijks. Twee nieuwkomers en zo'n voorstelronde is belangrijk genoeg en mag je natuurlijk niet missen. Want wie is nou precies die nieuwe bewoner die je rond ziet lopen. Ook vandaag dus weer 1 blog voor jullie met belangrijke informatie. Dit betekent niet dat we helemaal terug zijn en ook niet dat er elke keer als er iets belangrijks is een bericht online komt. Maar vandaag dus wel. Speciaal voor onze vaste lezers die onze berichten missen. Om kwart voor één kwamen de twee nieuwkomers het terrein op. Het zijn Marita en Karin die het Utopia terrein mogen betreden. Bij de poort staan al een aantal bewoners om de nieuwkomers te ontvangen en mee te nemen naar de loods. Karin vind het apart, maar ontzettend leuk. Als ze binnen zijn en met zijn allen op de bank hebben plaatsgenomen is het tijd voor het voorstellen. ''Welkom! Wat leuk dat jullie er zijn'', begint Ramona. Daarna mogen de twee nieuwkomers zichzelf voorstellen.

''Ik ben Marita, ik woon in Apeldoorn en heb een bruin café in Apeldoorn. Ruim tien jaar al. Daarvoor heb ik vijf jaar lang een paardensport zaak gehad. Ik ben vijf jaar lang voor mezelf aan het werk geweest. Mijn hobby's zijn paardrijden, ik ben gek op dieren en ik vind golfen ook heel leuk''. Marita is 46 jaar, woont samen en heeft geen kinderen. Het was voor haar tijd om iets geks te doen en dit is het geworden. Gert-Jan vraagt wat ze in Utopia wil bereiken. Marita vind dat er in Utopia een paar leuke facetten zijn, zoals onder andere de horeca en de boekhouding. Van haar eigen bedrijf deed ze ook de boekhouding. Ze vind het leuk om dingen te organiseren en wil helpen op allerlei vlakken. Ze rookt niet meer en drinkt niet veel. Ook is ze vegetariër. ''Bam'', reageert Bas en ook Rowena is daar blij mee. ''Yeah baby!''.

''Ik ben Karin, 59 jaar en ik woon in Venray. Ik heb één dochter van 29 en die is nu zwanger. Ze is uitgerekend in oktober. Ik heb tien jaar lang een eigen zaak gehad. Een beautyfarm. Ik ben gaan scheiden, ben heel rijk geweest en daarna heel arm geworden. Ik heb hard moeten knokken. Ik heb ook in de horeca gewerkt en in de evenementen. Ik heb van alles wat gedaan en vind het leuk om allemaal verschillende dingen te doen. Ik hou van aanpakken. Mijn doel hier is sowieso een beetje gezelligheid brengen en dat we het samen moet doen. Samen er voor gaan en er een leuke tijd van maken''. Karin is bewust al 6 jaar vrijgezel. ''Wat vind je dochter ervan'', vraagt Gert-Jan. Karin had zichzelf al opgegeven voordat ze het bericht van haar dochter kreeg dat ze zwanger was. Het mooiste in haar leven is oma worden, maar ze zijn er samen uitgekomen. ''Mam je wil dit zo graag, het is jouw kans'', zou haar dochter gezegd hebben. Ze zitten dus samen op één lijn en alles is goed om haar dochter heen. Ze heeft goede mensen om zich heen. Karin is in juli in de WW terecht gekomen, maar dankzij een vriendin werkte ze nu in ieder geval op Centerparcs bij the house of games.

Tijd voor vragen:

Na het voorstellen worden er altijd nog vele vragen gesteld en nu dus ook. ''Wat wil je hier zeker bereiken voordat je Utopia geslaagd is'', vraagt Benjamin. Karin's persoonlijke doel is een boek uitbrengen. Ze wil heel graag een levensverhaal van zichzelf als boek uitbrengen, maar dan niet door haar zelf geschreven, maar door iemand die het beter kan. Gert-Jan vraagt wat ze daar dan mee wil bereiken. ''Dat mensen elkaar meer kunnen gaan begrijpen''. Dat ze niet zo veroordeeld zijn. Dat boek uitbrengen doet ze echt voor zichzelf. Marita is een perfectionist, maar moet leren dat niet alles perfect kan. Als ze weg gaat wil ze het dus voor haar eigen gevoel goed achter hebben gelaten. ''2021, hoe ziet je leven er dan uit'', vraagt Benjamin verder. Marita heeft daar nog geen antwoord op. Dat is voor haar ook een vraag. Ze wil weten wat ze verder nog in haar leven wil en daar wil ze bij stilstaan. Dat wil ze in Utopia gaan ontdekken. Rowena vraagt of Marita helemaal Nederlands is. Marita bevestigd dat. Jessie vraagt of ze zelf ook golft. Marita zegt van wel, maar niet constant. De ene periode gaat ze bijvoorbeeld regelmatig en de andere periode gaat ze weer lange tijd niet. ''Wat vind je vriend ervan dat je hier bent'', vraagt Gabriëlle. ''In eerste instantie helemaal niet leuk, maar als je in een relatie zit en je kunt goed met elkaar praten over dingen en elkaar overtuigen. Hij zegt 'je moet gewoon je ding doen. Als je dat graag wil moet je het doen'. Hij steunt me er in en daar ben ik blij om'', aldus Marita.

Ook Karin krijgt de vraag hoe haar leven er in 2021 uit ziet. Ook zij weet het antwoord niet. Ze is niet zo'n planner. Ze kijkt wel hoe het gaat. ''Je kunt niet zeggen hoe het is, er kan zoveel gebeuren in die jaren. Ik wil wel in ieder geval een leuke oma worden''. Ramona vraagt de nieuwkomers wat ze denken dat de groep nodig heeft. Karin keek naar eigen zeggen twee keer per dag. Ze was dus echt een fan van Utopia. Ze keek de uitzending en later ook nog de herhaling. ''Iedereen is een beetje met zichzelf bezig''. Ze hebben kansen om heel veel dingen samen aan te pakken. ''Ga er gewoon samen voor''. Ze is geen streamer en keek alleen de uitzending. Ramona vraagt wat Karin daar zelf voor aandeel in kan hebben. ''Ik ben iemand die heel graag met iedereen samenwerkt. Ik vind het leuk om van alles te doen, daar hou ik van''. Marita heeft het idee dat mensen te negatief over de groep denken. ''Je kan niet verwachten dat vijftien mensen altijd dezelfde kant op kijken''. Marita vind de groep al heel liefdevol, maar ook zij ziet niet alles. Ze kijkt ook maar 20 minuten per dag. Wel denkt ze dat de groep iemand nodig heeft die de boekhouding doet, maar ook gewoon iemand die in de groep past en lekker meewerkt.

''Je kwam binnen met 'Ik ben een powervrouw'. Maar wat is een powervrouw voor jou dan'', vraagt Ramona aan Karin. ''Een sterke vrouw. Als je heel veel meemaakt en toch door gaat en er het beste uithalen. Ik ben Nederlands kampioene Jetski geweest. Ik sportte heel veel en nog steeds drie a vier keer per week''. Victoria vraagt de nieuwkomers wat voor hun waardevol is in het leven. ''Mijn dochter. Goede mensen om me heen. Als je goede mensen om je heen hebt kun je eigenlijk alles'', aldus Karin. ''Harmonie, eerlijkheid, liefde voor de medemens, maar ook heel veel liefde voor dieren. En familie is natuurlijk ook waardevol'', antwoord Marita. Gina wil weten hoe de dames om gaan met tegenslagen. ''gewoon doorgaan'', antwoord Karin. Ook krijgen de dames de vraag of ze kunnen koken. Beiden kunnen koken. Marita kookt weleens voor haar vriend en dan kookt ze vegetarisch. Ze respecteert het wel als een ander vlees eet, maar gaat zelf geen vlees klaar maken. Een frikandel in de frituur gooien voor iemand is geen probleem, maar als ze echt kookt, kookt ze vegetarisch. ''Als jullie een sprookjesfiguur zouden zijn. Wie en waarom'', vraagt Benjamin. ''Roodkapje'', antwoord Karin. Dat schoot haar ineens te binnen. Marita zegt geen verstand te hebben van sprookjes figuren en tekenfilm figuren. ''Calimero'', antwoord ze. Dat was wat ze leuk vond toen ze klein was, maar waarom weet ze niet.

Rowena vraagt of Karin verliefd zou kunnen worden in Utopia. ''Dat kan altijd, dat kan ik van tevoren niet zeggen'', antwoord Karin. Rowena vraagt of ze het zou omarmen. ''Natuurlijk is het fijner als je met zijn tweeën kan zijn, maar ik heb me er bij neergelegd. Er bestaat gewoon geen man voor mij, maar je weet het nooit''. Karin wil iemand die precies zoals haar is. De mannelijke versie van zichzelf. Cees vraagt of ze dan niet in is voor nieuwe dingen. ''Jawel'', antwoord Karin. Ze staat altijd open voor nieuwe dingen. Rob vraagt wat er mis is met de man van tegenwoordig. Karin weet niet of er iets mis mee is. Rowena vraagt of de dames gewend zijn aan lawaai. Ze leven met vijftien man en daardoor is het nogal luidruchtig zo nu en dan. ''Hoe zou je je daarop aanpassen'', vraagt Rowena. ''Dat weet je als je hierheen komt. Lawaai hoort erbij. Soms zal dat leuk of minder leuk zijn'', antwoord Marita. Karin denkt er hetzelfde over. Je weet het als je Utopia in gaat. ''Vraag het maar aan Gert-Jan, die loopt gewoon weg'', reageert Cees. Benjamin wil weten wat hun grootste uitdaging in het leven is. Marita zegt dat ze al veel uitdagingen heeft gehad. Ze is lang alleen geweest, heeft een bedrijf overgenomen terwijl ze er geen kaas van gegeten had. Haar grootste uitdaging is nu Utopia. Ze houd wel van uitdagingen. Karin heeft ook al heel wat uitdagingen in haar leven gehad. En dat ze in Utopia is dat is op het moment haar grootste uitdaging.

Victoria vraagt of de dames meer rationeel of meer een gevoelsmens zijn. ''Gevoelsmens'', antwoord Karin. ''Allebei'', laat Marita weten. ''Hoe ziet jullie dag binnen Utopia er uit'', vraagt Jessie. Karin wil van alles gaan doen. Ze wil heel graag mee helpen met de koeien. Ze wil gaan sporten en wil met Rob een stukje masseren gaan doen. Misschien leuke arrangementen. Ook wil ze mee helpen koken en bouwen. Ze zegt dit, maar meent het naar eigen zeggen ook. Ze houd van afwisseling, is sport masseuse en doet dat ook heel graag. Ze kan ook hamam massages geven. Marita houd ook van afwisseling. Zij wil net als Karin ook op allerlei vlakken helpen. Ze vind het fijn als ze de hele dag lekker bezig zijn geweest. Dan zit je 's avonds lekkerder en gezellig bij elkaar. Benjamin vraagt of de dames zelf nog vragen hebben. Die hebben ze blijkbaar niet en om vijf over half twee is de vragenronde dus weer voorbij. Gina gaat de dames een rondleiding geven.

Terwijl Marita en Karin dus een rondleiding krijgen maakt Cees zich binnen nog druk over de ''kan je tegen lawaai'' vraag. Volgens Cees zelf snurkt hij niet elke dag. Ook maakt hij zich druk over waar de dames gaan slapen. Gina zou gezegd hebben dat ze in de suite slapen, maar Cees vind dat blijkbaar niet oké. Ze moeten ook een nacht in de loods slapen zodat ze dat ook mee maken. Volgens Bronno hoeft Cees zich in ieder geval geen zorgen te maken. ''Jij zit wel veilig'', laat hij weten. Karin heeft gezegd dat Cees wel goed zit op de bank en volgens Bronno was dat positief bedoeld. Cees lijkt op dit moment een voorkeur voor Karin te hebben. Marita vond hij koel en koud.


Karin
Marita

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.