Liveblog: Centraal in Utopia! Discussie over drank. ~ Utopia Gekte

4/07/2016

Liveblog: Centraal in Utopia! Discussie over drank.

De details op een rij.

Na een overwegend rustige start van de dag is het tijd voor chaos. Een ouderwets centraal dus. We mogen weer luisteren naar een vergadering waarin niemand elkaar laat uitspreken en veel zakelijke punten in de herhaling vallen. Altijd leuk! ;-) Ongeveer de helft van de groep zit om 11:00 op de banken dus het is nog even wachten op de rest. Dit liveblog krijgt regelmatig updates over waar de bewoners over spreken. Vergeet dus niet de pagina af en toe te vernieuwen.

11:02. Ramona en Victoria hebben een kleine discussie. Sommigen vinden dat ze gewoon moeten beginnen. Victoria is echter van mening dat iedereen er bij moet staan. Probleem is alleen dat een enkeling nu nog wil gaan douchen.

11:03. Victoria begint toch maar ondanks dat de groep niet compleet is. Er zitten een stuk of 12 bewoners op de banken. Victoria leest een lijst voor met allerlei punten die de bewoners door moeten lezen. Het is een schema voor meer structuur tijdens de evenementen. Zo zijn er teams voor bijvoorbeeld de Luifel, de bar en ga zo maar door. Ook staat er bij elk team wat van hen wordt verwacht. Elk team heeft een hoofdverantwoordelijke. ''Lees dat straks op je gemak allemaal even door. Het nieuwe team wil ik wel bespreken. Team gastenontvangst en verkoop zorgt ervoor dat iedereen op tijd op hun post staat en dat alles op tijd geregeld is, inclusief de toiletten. Ze ontvangen ook de gasten bij de garderobe in samenwerking met een vrijwilliger. Zodra zij allemaal ontvangen zijn gaat het team de vloer op. Zij zorgen ervoor da de gasten in de watten worden gelegd en promoten aankomende evenementen.''.

11:07. Victoria dringt er op aan dat er weinig gedronken moet worden tijdens het werken. Sommigen opperen zelfs om helemaal geen alcohol te drinken. Victoria denkt niet dat verbieden goed gaat werken. Gert-Jan zou dat juist heel logisch vinden onder werktijd. Volgens hem vinden meer bewoners het belachelijk dat ze drinken tijdens het werken. Ook zou het voor de omzet niet goed zijn. ''Het is een heel dun lijntje als je matig alcohol mag nuttigen'', is zijn mening. Victoria blijft zichzelf en haar punt verdedigen. Het is volgens haar een samensmelting van alles wat er gezegd en gewenst is.

11:09. Victoria geeft aan dat het schema nog kan worden aangepast. Dit vanwege alle tegengas die ze krijgt van Gert-Jan. Ze geeft soort van toe dat het snel in elkaar geflanst is. Gert-Jan is meteen een stuk rustiger. ''Je hebt naar aanleiding van feedback van de groep dit stukje zitten maken. En dat wist ik niet.  Blijkbaar heb je dit al gedaan toen ik druk was met een afspraak. Dus mijn excuses hiervoor''.

11:12. Na een discussie wil Ramona nog even terugkomen op het drinken onder werktijd. Ze geeft aan het thuis op haar werk ook niet te doen. Benjamin geeft aan in de zomer deze zelfde discussie te hebben gehad. Volgens hem zijn gasten teleurgesteld als ze niet een borreltje met de Utopianen kunnen drinken. En je krijgt wijzende vingers als iemand het dan wel doet. Het blijft dus een lastig punt voor de Utopianen. Rowena oppert om te gaan stemmen. ''Wie vind dat er wel gedronken mag worden mag je vinger opsteken'', probeert Gert-Jan. Niemand doet mee aan de stemming, de meningen vliegen door elkaar heen.

11:15. Gert-Jan doet nogmaals een poging om tot een stemming te komen. De een is voor, de ander tegen en weer een ander zweeft in het midden. Uiteindelijk besluit hij dat er gedronken mag worden en dat ze zich daar bij moeten neerleggen. Zelfs dan is er nog weerstand. Rowena oppert om het gewoon een keer te proberen, om niks te drinken tijdens het werken. Bijvoorbeeld bij de bruiloft die ze heeft binnenkort. Er volgt nogmaals een discussie zonder duidelijke conclusie.

11:18. Bronno zegt dat er in Le Luifel elke week ook wordt geproost met bewoners en dat er nooit problemen zijn. ''We zijn toch volwassen'', vraagt hij verbouwereerd. Ja Bronno, dat klopt. En elke volwassene weet dat je niet hoort te drinken tijdens het werk. :-) Maar aangezien je in Utopia zit zijn er geen wetten en regels. *Proest*

11:19. Gert-Jan vind dat ze geen goed voorbeeld zijn voor kinderen als ze in Le Luifel om 12 uur 's middags gaan zitten proosten. ''Anders kan er niet hard gewerkt worden? Dat is toch onzin!''

11:20. Gina voelt zich nu aangevallen. ''We proosten op mijn vent! Het is ooit begonnen met Wilco, af en toe even een biertje. We functioneerden allemaal top. Niet door dat biertje, maar je kijkt niet verder naar de gedachte'', zegt Gina boos. De discussie gaat door en door en door... Ook Rob mengt zich in de discussie. Hij vind het normaal dat ze drinken aangezien ze een bar hebben. Gert-Jan blijft er bij dat ze aan het werk zijn in een bedrijf.

11:24. Rowena barst los: ''Dit is niet mijn f*cking Utopia. Als ik wil werken ga ik wel naar buiten. Dit kibbelen over een drankje is alleen maar gezeik. Ik wordt er gek van, heel eerlijk. Ik snap dat we geld moeten verdienen, maar het leven bestaat uit meer dan alleen maar werken! Ja, knopen doorhakken. Klopt, we zijn een voorbeeld. Lopen we elke dag lazarus rond? Nee! Laten we ons ook focussen op positieve dingen want ik ben er klaar mee. Dan ga ik naar buiten als ik wil werken. Klaar! Ik hoor alleen maar geld, werken, verdienen. Waar is de liefde?''

11:25. ''Als ik wil genieten dan was ik buiten geweest met mijn kinderen. Ik ben mij de tering aan het werken omdat er ook geld naar een goed doel gaat. Als we willen dat dat goed gaat moeten we niet onze omzet wegzuipen. Dat kan ook naar een goed doel. Als we dit niet kunnen doen dan spring ik over de poort heen en ga ik naar mijn kids'', besluit Gert-Jan. Rowena zegt dat alles om geld draait terwijl ze zoveel andere dingen kunnen geven. ''Leg de focus op andere dingen waar we creatiever van kunnen worden''.

11:30. Victoria geeft een uitgebreide speech over dat ze met zijn allen een voorbeeld moeten zijn. Ze is er een beetje klaar mee en begint over een rooster met gesprekken. Ze gaat met iedereen in gesprek over hun visie om een totaalplaatje te maken. Dit gaat ze op maandag en dinsdag doen.

11:31. Ramona: ''Ik zeg je heel eerlijk. Ik heb geen idee of dit zin heeft. Ik zit te kijken en jezus waar gaat dit naartoe? Kunnen we wel samenleven? Ik gooi bijna de handdoek in de ring. Als je wil vechten voor een ideaal of een goed doel zijn er altijd mensen die tegen zijn. Er is altijd gezeik. Het is gezeik, of je nou wil werken of... Ik vind dat ja. Ik heb wel plezier, maar er is in het centraal altijd gezeik over alles. Het gaat nu om het kopje visie hé. Ik heb er een hard hoofd in''.

11:32. Benjamin: ''Dan ga je het wel zwaar krijgen meid''. Ramona zegt dat hij dan maar op haar moet stemmen omdat ze het inderdaad zwaar heeft.

11:34. Rob krijgt op zijn kop van Gert-Jan. Hij zou alleen maar zeggen dat hij iets gaat doen, maar als het er op aan komt een uur op de trap zitten. Rob spreekt dit tegen en zegt dat er altijd andere dingen tussendoor komen die dan een hogere prioriteit hebben. ''Daarom smeet Ivan weleens met tafels''.

11:37. De hele groep schreeuwt en kibbelt door elkaar heen. Het centraal is weer een ouderwets drama dat niet in woorden is te omschrijven. :-)''Misschien moeten we ons niet laten leiden door frustraties'', horen we Cemal uit het niets zeggen.

11:45. Na nog veel meer discussie komt Cemal met een poging om de boel ergens anders over te laten gaan. ''De akker is prioriteit. Het is ons visitekaartje.''

11:46. Cemal zijn punt is gemaakt, maar Benjamin is nog niet klaar met Gert-Jan. Benjamin heeft een schurfthekel aan hoe Gert-Jan met de vinger naar anderen wijst. Hij neemt het nu op voor Rob die is aangevallen door Gert-Jan. De discussie begint dan ook weer van voor af aan.Gina oppert om een-op-een gesprekken lekker buiten het centraal te houden, er zijn meer dingen te doen.

11:48. Victoria begint weer over haar visie lijst waar mensen zich voor moeten intekenen. Als je niet bent ingeschreven dan neemt ze je visie niet mee.

11:49. Bas zegt een vriezer nodig te hebben. Hij noemt zichzelf geen goede onderhandelaar en vraagt of iemand anders een vriezer kan regelen. Cees wil dat wel doen. Het is voor BaasBeach, een tafelmodelletje. Het liefst een bovenlader zoals een vriezer. Maar dan kleiner. Ook gaat Bas pottenbakken voor het dierenfonds. ''Leuke urntjes en altaartjes..... Mensen kunnen mailen als zij een overleden dier hebben. Ook heb ik voor 100 euro een heel mooi rieten dak voor BaasBeach. En dan kan die weer open''

11:54. Rob vind het belangrijk dat Utopia doorgroeit, mensen terugkomen en het terrein niet verpauperd. Met oud en nieuw is er geld uit de lucht gevallen en dat beheren hij en Victoria. Bas krijgt vanuit die pot zijn investeringsgeld. Er was nog een stukje private banking van Bjorn wat nu ook in die pot is gekomen. ''Om transparant te zijn, daar zaten maar een paar centen in'', aldus Victoria.

11:58. Geld verdienen met sport in Utopia komt ter sprake. De conclusie is dat mensen niet willen zweten en sporten op televisie. Slechts een enkele keer hebben ze geld verdiend met sportevenementen. ''In ieder geval. Onze kijker houdt van kijken'', aldus Bas. Gevolgd door gelach van de hele groep. :-)

12:00. Gina vertelt meer over de aanstaande bruiloft zaterdag. Dominique en Romy zijn trouwmeisjes. Gina zelf doet de ringen. Ook hebben beide dames getuigen en ga zo maar door. Het moet een hele serieuze bruiloft worden volgens Gina.

12:05. Het centraal komt onverwachts tot een einde omdat er een nieuwe bewoner binnen wandelt. 
1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.