''Ik pak sowieso mijn kist, ik weet niet of jullie zonder spullen weg willen'' ~ Utopia Gekte

4/01/2016

''Ik pak sowieso mijn kist, ik weet niet of jullie zonder spullen weg willen''

Een Utopia envelop

Het gesprek tussen Dominique en Romy is meteen afgelopen als Victoria om tien over half vier met een Utopia envelop aan komt lopen vanaf de poort en iedereen naar binnen roept. ''O dat kan van alles zijn'', laat Dominique weten en Gabriëlle vraagt of iemand misschien een grapje maakt. ''Ik zou het niet weten. Kan iedereen even naar de banken komen, we hebben een envelop'', laat Victoria weten. Ramona vertelt dat ze er al over had gedroomd. Ze heeft het nog gezegd vanochtend. Victoria vind het ook raar en Gina krijgt een heel naar gevoel van binnen. ''Ik ook'', laat Victoria weten. ''Ivan is er niet, dus wie gaat het dan...'', vraagt Gina. ''Ik weet niet wat er in staat'', antwoord Victoria. ''We hebben een envelop'', gillen Gina en Victoria naar Cemal en Rowena die nog in de stal staan. ''Envelop'', vraagt Cemal geschokt. ''Mensen hebben ook serieus alle rust. Voor hetzelfde geld haal ik er zo ineens een naam uit. Alles kan hier'', laat Victoria weten. Ze gelooft niet zo in grapjes. Om tien voor vier zitten alle bewoners bij elkaar en begint Victoria de brief voor te lezen.

''Beste inwoners,
Al ruim twee jaar knokken jullie samen op dit kleine stukje land voor een eensgezind Utopia. Jullie hebben mensen zien komen en gaan. Stuk voor stuk hebben zij en jullie gewerkt aan een eigen ideale samenleving. Elke dag is er op deze plek gestreden om het verschil te maken met vallen en opstaan. Je kunt bijna spreken van heilige grond, maar om verder te groeien moet je afstand doen van sentiment. Het is tijd om je horizon te verbreden en nieuwe kansen te creëren. Jullie hebben precies een half uur de tijd om je kist met spullen te pakken. Met spullen die jullie het komende jaar nodig denken te hebben. Over precies een half uur zien we jullie bij de poort. Het is tijd voor een nieuw avontuur''. De bewoners beginnen meteen te gillen. ''1 April, kikker in je bil'', roept Rowena er doorheen. ''Ik weet niet wat jullie gaan doen, maar ik ga mijn kist pakken. [...] Ik zou het gewoon serieus nemen'', reageert Gina. ''Kunnen we het niet checken'', vraagt Rowena. ''Dit is Bas'', mompelt Dominique. ''Dit is één april Gina'', roept Rowena. ''Ik pak sowieso mijn kist, ik weet niet of jullie zonder spullen weg willen'', roept Gina die meteen weg gerend is om haar spullen in te gaan pakken.

Dominique neemt Bas mee naar de slaapkamer. ''Schat, zeg het even eerlijk. Ik weet dat je niet kan liegen tegen me'', aldus Dominique. Anderen lijken hun kist in te gaan pakken. Er volgt een streamlock. ''Nou oké grapje, was heel leuk'', horen we Ramona zeggen als we weer beeld hebben. We hebben het niet meegekregen door de streamlock, maar het is dus bekend gemaakt dat het een grap is. ''Wat een kut grap'', vind Romy. ''Wat jammer, ik had mijn horizon willen verbreden'', horen we Gina zeggen. ''Sorry hoor, maar ik ben gewoon scherp'', laat Rowena weten. ''Sjonge jonge jonge'', moppert Bas. ''Wat ben jij een killer''. Rowena zegt dat Bas haar er dan bij had moeten betrekken. Bas zegt dat hij bijna zijn kist leeg wilde gooien en wilde vullen met gereedschap. Hij geloofde er bijna zelf in. Rowena zat er al op te wachten. Gina zat er ook op te wachten. Ze wilde heel graag naar het buitenland. ''Ik ga lekker roken, goede grap'', laat Dominique weten. ''Jammer hé Gabsie'', aldus Gina. Vervolgens vertelt Bas Bronno over zijn andere plan. Vijftien nieuwe bewoners en dat ze moeten strijden om een plek, want dat leek hij eerst van plan. Bas heeft uiteindelijk dus voor een andere grap gekozen. ''Je kan je borst nat maken voor je plek'', laat Bronno weten. ''Ik? Nee hoor'', reageert Bas.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.