''Ik ben er weer in getrapt. Ik had mijn bek moeten houden'' ~ Utopia Gekte

4/01/2016

''Ik ben er weer in getrapt. Ik had mijn bek moeten houden''

''Toen ik het deed ging het perfect''

Na de bijeenkomst gaat iedereen weer zijn eigen weg. ''Niet zo negatief Cees, dan word ik ook negatief'', horen we Cemal zeggen. ''Niet zo negatief? Ik ben er weer in getrapt. Ik had mijn bek moeten houden'', aldus Cees. Ook Bronno is weer lekker negatief bezig. Hij zegt niet mee te gaan in het systeem en maakt wat negatieve opmerkingen naar Gert-Jan. ''Wat een dierentuin'', aldus Gert-Jan. Bas komt niet veel later met het idee dat de mensen die bijvoorbeeld niet bij het centraal zijn hun stemrecht kwijt zijn. Dan beslissen de mensen die er wel zijn of iets wel of niet doorgaat. Victoria lijkt dat een goed idee te vinden. Al snel is Cees er weer bij om te mopperen over de afgelopen nacht. ''Iedereen was aan het feesten en de hele avond ben ik aan het werk geweest''. Victoria benadrukt dat hij dat niet hoeft te doen, maar dan beweerd Cees dat hij er ook blij van word om dat te doen. Dan moet hij niet zeuren, is Victoria van mening. ''Omdat niemand anders het doet'', vertelt Cees verder om vervolgens weer een hele klaag speech te beginnen.

Om vijf over twaalf zien we Cees in de keuken bij Gert-Jan. Ook daar heeft hij weer iets te klagen. Dit keer laat hij weten dat er een hoop weer niet bestelt is. De tandpasta is bijna op, dus in het weekend zitten ze zonder. Er is nog maar één keukenrol en de wasverzachter is ook bijna op. Gert-Jan vraagt of hij dit kan bewaren tot het centraal. ''Je moet gewoon een rondje maken en kijken wat er is. Toen ik het deed ging het perfect. [...] Ik mocht het niet meer doen'', aldus Cees. Gert-Jan komt met plannen, maar die plannen ziet Cees natuurlijk allemaal weer niet zitten. Hij benadrukt dat hij jarenlang een leidende functie heeft gehad. Alleen maar. ''Het grote verschil is, hier is geen hiërarchie. Dat is en blijft het grote verschil. Net als dat aardige gedoe, daar heb ik moeite mee''. Gert-Jan snapt zijn frustratie. Misschien kunnen ze er stappen in maken. ''Kijk normaal gooien we dit weg. Feta! En ik heb hier nog wat witlof salade, kijk!'' Cemal wil wel. ''Mensen moeten niet bang zijn voor het eten'', laat hij weten.

Om kwart over twaalf zien we Ramona op de vide. Ze laat weten het vervelend te vinden dat ze geen normale nagelvijl hebben. Ze vroeg om een nagelvijl. ''Kijk wat ze me geven''. Vervolgens haalt ze een soort van eelt vijl tevoorschijn.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.