''Het mag niet, het maakt mensen kapot'' ~ Utopia Gekte

4/03/2016

''Het mag niet, het maakt mensen kapot''

''Ik geloof in jou, ik geloof dat je het kan''

Om twaalf uur, na de streamlock zien we Dominique met Bjorn in de badkamer. Bjorn is inmiddels bezig om Dominique te troosten. ''Ik heb gewoon verdriet dat de wereld zo nep is. Dat het overal hetzelfde is. Dat ik aan het strijden ben voor iets dat..'' Ze maakt haar zin niet af. Dominique kan deze evenementen niet meer aan. Ze wil hier niet meer in. Dominique wil hier geen deel van uitmaken. ''Dat is een fout die je maakt door hetgeen dat mensen zeggen tegen jou. Mensen die hier niet horen'', reageert Bjorn. ''Ik zit hier te strijden voor een doel. Voor een fucking puur doel, maar waarom? Mensen veranderen niet. [...] Verdomme ik zie er uit als een clown. Nog iets waar mensen je op kunnen beoordelen. 'Do huilt lelijk'', aldus Dominique. Bjorn ziet geen clown. ''Je bent mooi, laat niemand zeggen dat je niet mooi bent want je bent mooi'', aldus Bjorn. ''Mensen vinden me nep, ik ben niet nep'', reageert Dominique. ''Mensen VINDEN me nep zei je toch. Is dat een tekortkoming aan iemand anders of aan jou'', vraagt Bjorn. ''Schijnbaar kom ik nep over'', laat Dominique weten. ''Weet je waar je vandaan komt. Van ver. [...] Die stap is niet realistisch'', aldus Bjorn. ''Jij vond me ook nep'', reageert Dominique, maar volgens Bjorn is dat niet zo. Dat heeft zij er van gemaakt. ''Ik snapte je niet en vond sommige dingen tegenstrijdig''. Er volgt een streamlock.

Dominique is altijd eerlijk en ze vind het zo kwalijk. Ze probeert het voor iedereen goed te doen. ''Er komt een bullshit roddel in de wereld dat ik gekust heb met één van de bandleden. Ik ben verliefd op Bas. Denk je het nou echt, ik ben stapelgek op Bas''. Dominique kan het niet. Ze snapt niet waarom de wereld het doet. Dat geroddel en dat gehaat. ''Waar je lovers hebt heb je ook haters'', laat Bjorn weten. Dominique maakt zich er druk om, ze maakt zich er zwaar druk om. ''Honderden mensen zijn buiten die dit meemaken. Het mag niet, het maakt mensen kapot. Dit kan dus niet. Het veranderd niet, afgunst blijft. Wat doe ik hier dan''. Wat ze ook probeert, mensen zien je toch wel zoals ze je willen zien. Bjorn benadrukt dat Dominique al stappen heeft gemaakt. ''Je gaat er wel komen, ik geloof dat. Ik geloof in jou, ik geloof dat je het kan. Ik zie al dat je het kan, maar het is niet makkelijk'', laat Bjorn weten. Dominique wil niet gezien worden nu. ''Maak je er niet zo druk over. Laat het los, fuck hun'', aldus Bjorn. Om tien voor half één besluit Dominique dat het even genoeg is geweest. Ze moet even tot zichzelf komen. ''Dankjewel''.

Tijdens het gesprek van Dominique hadden onder andere Gina, Cees en Bronno ook een gesprek in de horeca keuken. Omdat we het gesprek van Dominique en Bjorn hebben gevolgd hebben we dat andere gesprek natuurlijk gemist. We hebben twee keer kort overgeschakeld in de hoop iets daarvan mee te krijgen. ''Er is er weer eentje zielig aan het doen'', hoorden we Cees zeggen en Gina liet even later weten dat ze een heel mooi gesprek tegemoet gaan. Een klein stukje meer van dat gesprek is in het onderstaande filmpje te zien vanaf 6:15 ongeveer.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.