Het centraal van 5 april 2016 ~ Utopia Gekte

4/05/2016

Het centraal van 5 april 2016

Live in de loods komt ook nog ter sprake

Om 12 uur gingen de bewoners centraal. Niet iedereen was aanwezig, maar ze besloten maar gewoon te beginnen. Rob laat weten dat er een onderscheid is tussen een centraal en een brainstorm sessie. Centraal is voor zakelijke punten en een brainstorm sessie voor creatieve ideeën. Het koffie momentje is niet verplicht, maar wel positief bedoeld. Gert-Jan word nu hoofd van de evenementen. Hij zal de agenda in de gaten houden. Er komt een tweedeling tussen evenementen die wat opleveren en evenementen die een boodschap hebben. Rob presenteert het evenementen promotie team zodat elk evenement voortaan de aandacht krijgt die het verdient. Elke woensdagavond is er een BV meeting waar iedereen bij mag zijn. Victoria is voortaan hoofd van de bar en Benjamin helpt haar met bestellen. Blikjes moeten ze niet meer doen. Binnenkort zijn er weer allemaal zomerfeesten. Bas heeft al contact gelegd met DJ's. Rob benadrukt dat als je een evenement wil organiseren je een formulier in moet vullen bij Gert-Jan. Elke eerste donderdag van de maand wil Rob de bar openen voor Kroegtopia. ''Wie wil komen, gezellig!''. Hij verwacht dat als het elke maand terug komt er wel een vast clubje zal blijven langskomen. Bjorn benadrukt dat dit geen vervanging van een evenement is, maar een extraatje. Er moeten meer activiteiten komen voor alleen Utopianen. Dat is goed voor de groep en voor de persoonlijke ontwikkeling. Er komen ideeën voorbij zoals glas blazen en mediteren. Gina en Victoria gaan zich er mee bezig houden. Bjorn gaat samen met Gina achter een koelcel en een nieuwe oven voor Le Luifel aan. Ook word er nog iets anders besproken. Tijdens evenementen moeten bezoekers op de dixies, maar Bas geeft tegengas. Hij wil gasten niet naar de dixies sturen. Benjamin is van mening dat ze beter de dixies wel open kunnen doen. Rob laat weten dat hij Benjamin meer gaat supporten bij de foundation. Hij is eerder overgestapt naar de BV omdat het daar een zooitje was, maar nu wil hij zich dus toch ook weer met de foundation bezig gaan houden. ''Zodra de bar is terug verdiend dan is het de bedoeling dat 50% van de opbrengst van Kroegtopia naar de foundation gaat'', aldus Victoria. Bronno wil ook een commerciële nooit in de foundation brengen. Hij denkt dat hij daar ook zijn ei wel in kwijt dan.

Rob wil elke zondag weer benoemen tot rustdag. Voor zichzelf in ieder geval, wat anderen doen moeten ze zelf weten. Hij wil gewoon één vrije dag hebben in de week. De hamburgers van Rob en Benjamin worden vaste dagen. De hele week kunnen er gasten terecht voor hamburgers, maar niet meer op zondag. Benjamin vertelt over een nieuw familie evenement op 11 juni. ''Utopia speelt buiten''. Een familie evenement met live muziek en spelletjes. Het is voor jong en oud. Een kinderfestijn met het hele gezin. De kinderen vermaken zich en de ouders kunnen bijvoorbeeld een drankje doen op het terras. Benjamin gaat er mee aan de slag.  Rob vertelt dat niemand zomaar iets mag pakken van de merchandise om weg te geven. Gina wil ook af van de promotie kleding. Wil je wat van de merchandise dan koop je het maar. Ze hebben allemaal zakgeld. Ramona wil een eigen kassa en Gina ook zodat er overzicht te houden is tijdens bijvoorbeeld een markt. Bronno vertelt dat hij de diepvries van de stroom afgehaald heeft om die schoon te houden, maar dat hij vergeten is om de stekker terug te doen. Er zijn dus wat producten die op moeten. Misschien kunnen ze een eet wedstrijd houden en anders moeten ze koken met wat er nog is. Gabriëlle laat weten dat er morgen 15 gasten komen om Roti te eten. Rowena vertelt dat ze een beetje down was. De verkoopcijfers van haar single vielen tegen, maar ze vergeet om dankbaar te zijn. Ze krijgt de mooiste reacties van mensen die komen, dus ze is heel trots. Ze laat weten dat hij nog te koop is op de webshop en dat er een deel van de opbrengst naar Stichting vrienden van de hoop gaat. Binnen een week zal de single ook op internet te koop zijn. Alles is met de hand gedaan, tot het branden aan toe. Er zit dus heel wat werk in.

Victoria laat weten dat er nu 18 standhouders zijn voor de markt. Ze noemt op wat er onder andere allemaal komt. Zoals een face painter, iemand met aardbeien en een man met speelgoed auto's. Ook komen er veel oranje spulletjes. Het is dan ook niet voor niks een Koningsmarkt op 30 april. Qua kaartverkoop zitten ze op 12%. Bas vertelt dat Baas Beach dan ook open gaat. Hij zal daar samen met Gabriëlle in gaan staan, maar hij moet een vriezer hebben en wil rietenmatten voor het dak. De kas zit op slot, maar Bas is het daar niet mee eens. Ze kunnen wel pizza bestellen, maar hebben geen geld voor een goedkoop dak voor Baas Beach. Van Rob moet Bas duidelijk maken hoeveel het gaat kosten. Bas laat weten dat zijn dierenfonds in ieder geval zo goed als uit de min is. Bas denkt er aan om een memory spel met dieren te gaan maken en Bas wilde een filterpomp, maar er komen nu vijverplanten. Gina zal haar eerste klant hebben voor een spray tan. Mensen kunnen daarvoor komen, maar ze kunnen natuurlijk ook nog komen voor een rondleiding en een broodje. Gina's broodjes en de spraytan behandeling staan vanaf nu namelijk ook op de webshop. Dominique zegt verder te gaan met de repetities van het theaterstuk. Ze betrekt het op zichzelf, want het is haar grotere doel. En Cemal wil een afscheidsfeest organiseren voor zijn ex-strippers leven. Hij moet het nog wel uitwerken. ''Je kunt pas wat presenteren op het moment dat je weet wat het gaat kosten'', laat Bjorn weten. Ramona vond See us leuk, maar ze wil een stapje verder. Ze wil een solo voorstelling maken. ''Op zoek naar de liefde''. Een voorstelling die zowel over Ramona als over Romano zal gaan. Ze heeft er veel zin in.

Gabriëlle begint nog even over de bruiloft die zaterdag al plaats zal gaan vinden. Iedereen mag vijf mensen op de gastenlijst zetten. Ook de afgelopen Live in de loods word nog even besproken. Ramona vertelt dat Dominique een paar keer onvindbaar was en dat veel foto's dus niet gemaakt zijn. Bas vraagt vervolgens waar die opmerking voor nodig is. Rob maakt duidelijk dat het feest niet gaat om plezier en drama, maar om geld verdienen. ''Je moet gewoon werken''. Er is geen tijd voor een pauze of gezuip. Hij noemt dit het slechtste evenement wat hij ooit heeft meegemaakt. Gina benadrukt dat je na het feest je ding weer kan doen, maar dat er tijdens het feest gewoon gewerkt moet worden. Benjamin vind dat ze terug moeten naar het oude systeem. Vier uur werken op één plek en eens in de zoveel tijd ben je vrij tijdens een evenement. Zo weet iedereen wat zijn taak is en kunnen ze elkaar op de verantwoordelijkheden wijzen. Bjorn sluit zich er volledig bij aan. Hij was niet blij en is nog steeds niet blij. Gert-Jan vraagt na afloop altijd hoe de gasten het ervaren hebben. Volgens hem komen de gasten alleen voor hun. Niet voor de muziek of voor de mooie blauwe muur, maar alleen voor de Utopianen. Hij is dus van mening dat ze meer tijd moeten doorbrengen met de gasten. Het idee om vrijwilligers in dienst te nemen komt dus weer ter sprake. Rob vind dat de vrijwilligers dan het vuile werk van de Utopianen moeten opruimen, maar volgens Gert-Jan is dat niet zo. Socializen met de bezoekers ziet hij ook als werk. Rob daarentegen ziet het puur als feesten. Ook Gina is tegen. ''Zij wij te lui om te werken dan?''. Ramona beseft dat ze er niet uit komen. Zij stelt voor om een half uur per evenement een entertainment team de zaal in te sturen voor vette acts. Rob ziet dat niet zitten. ''Handtekeningen uitdelen en de ster uithangen''. Dat is niet zijn ding.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.