Gina vertelt haar frustraties aan de groep ~ Utopia Gekte

4/01/2016

Gina vertelt haar frustraties aan de groep

''Wat doe ik hier, waarom ben ik hier eigenlijk?''

Om tien over tien zitten de bewoners dus eindelijk klaar voor het kopje koffie en de dag opstart. ''Jongens goed dat jullie er allemaal bij zijn. Smiling and happy'', begint Gert-Jan, om vervolgens Gina het woord te geven. Gina laat weten dat ze niet alleen voor het avontuur daar is. Dat is misschien een kwart van waar ze voor binnen is gekomen. De andere kwart is de samenleving. Ze wil andere dingen doen dan buiten. Dit is haar onbewoond eiland waar je alles zelf kan invullen, maar nu zijn ze een slechte aftrek van de buitenwereld. Waarom zitten ze daar. Wat doen ze daar in godsnaam. ''Het is niet alleen maar lol trappen. Ik ben voor veel meer dan dat gekomen. We hebben allemaal eigen dromen. Mijn droom is ook de kapsalon. Twee maanden terug schreef ik naar huis hoe trots ik er op was. Ik had het een ander kleurtje gegeven''. Gina kreeg te horen 'waarom denk je eerst aan anderen in plaats van aan jezelf''. Ze sloeg zichzelf over. Gina ging eerst de vide schilderen en daarna pas de kapsalon. Drie dagen later zaten er grote gaten in. Bizar! Dus prima alles moest er uit. Een nieuwe badkamer. 1/3e van de kapsalon zou weg gaan. de helft prima is ook goed. Inmiddels zijn ze een maand verder en is de kapsalon alles behalve haar trots. Ze ontvangt gasten met een neppe lach op haar gezicht. Het doet haar zoveel pijn om dit te zien. Le Luifel is iemand anders zijn passie. Van zijn liefde maakt ze haar liefde, maar het is niet haar doel en niet waarvoor ze binnen is gekomen. Ze is ook gekomen voor een eigen kledinglijn. De kapsalon had ze ook buiten kunnen krijgen. Het zijn allemaal dingen die blijven liggen terwijl ze er al een jaar is. Een jaar doet ze alles om een ander te plezieren, om een ander gelukkig te maken. Gisteren had ze zoveel verdriet en pijn. ''Wat doe ik hier, waarom ben ik hier eigenlijk? Alleen voor andermans dromen? Nee ook voor mijn eigen dromen. Het is nu tijd om op te staan ervoor'', aldus Gina. Er klinkt een applaus voor haar.

''Geweldig dat je je hart uitspreekt. Dat vind ik top. Ze heeft groot gelijk'', reageert Gert-Jan. Meerdere malen heeft hij gehoord ''voor die dag is het klaar''. Net als dat ze afspreken om om tien uur daar te zijn. Onze stream blijft even hangen waardoor we de rest van de zin niet mee kunnen krijgen. Gert-Jan wil dat ze een tandje bij zetten om afspraken en doelen te bewerkstelligen. Dit is het resultaat als ze te los zijn met afspraken. Gina zegt dat ze de kapsalon nu zelf gaat doen. Ze gaat dus niet meer afwachten. Wel vraagt ze wie haar kan helpen. Victoria en Gert-Jan willen haar sowieso helpen. Maandag start Gina met de kapsalon.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.