Een emotionele ochtend voor Gert-Jan ~ Utopia Gekte

4/05/2016

Een emotionele ochtend voor Gert-Jan

Kinderen en exen.

Dag 826 van Utopia gaat heet van start. In de caravan is er om half 8 's ochtends namelijk al actie gaande onder de dekens. En we weten allemaal wie daar liggen: Bas en Dominique. Niet alleen zij zijn vroeg wakker vandaag. Ook jarige Gert-Jan is vroeg van de partij. Hij regelt in alle vroegte een champagne ontbijt voor de hele groep. Ze hoeven niet allemaal tegelijk op te komen draven. Ze mogen gewoon aanschuiven wanneer ze willen. Oftewel wanneer ze wakker zijn. Nog voordat veel medebewoners wakker zijn krijgt Cemal de opdracht om post op te halen bij de poort. Gert-Jan en Dominique krijgen beide post. Dominique besluit om Bas wakker te maken voordat ze gaat lezen. En Gert-Jan wilde eerst een muur afmaken, maar kan zich toch niet langer inhouden. Ook hij gaat voor zijn post zitten.

Bij de allereerste kaart die Gert-Jan opent beginnen zijn tranen al te stromen. Het valt Gert-Jan erg zwaar om in Utopia te zitten, ver weg bij zijn twee kinderen. Hij heeft post gekregen van zijn vele exen. Van één ex schijnt het zelfs een 'kutbrief' te zijn. Zijn kinderen missen hem heel erg, zijn ex is 'aan het zeuren' en zijn ouders willen niet op bezoek komen. Klinkt niet als de ideale ochtend voor een verjaardag. Zeker niet na alle moeite die hij in het champagne ontbijt heeft gestoken. Hij is overduidelijk van slag, maar benadrukt dat het centraal hier niet voor verzet hoeft te worden. Een sigaret is wel meer dan welkom dus een groot deel van de groep gaat even roken. Benjamin adviseert Gert-Jan om de verfrommelde brief nog niet weg te gooien.

Zodra iedereen weer in de loods zit begint Gert-Jan aan een speech bij de ontbijttafels. Het komt er eigenlijk op neer dat hij geen goede vader is. En hij zegt zijn kinderen heel erg te missen. Hij noemt zichzelf heel egoïstisch en was altijd aan het werk. Dat laatste is hij nu nog steeds want in Utopia zitten is ook gewoon werk. Ondanks de confronterende post bedankt hij zijn kinderen, zijn exen en zijn familie voor de steun. Een fles champagne gaat open en de groep kan eindelijk genieten van het champagne ontbijt. Cees neemt nog even de tijd om Gert-Jan een hart onder de riem te steken. ''Ik weet exact wat je voelt, ik zit ongeveer in dezelfde situatie. Mijn kinderen willen mij niet zien hier. Ondanks dat ik dit van te voren wist heb ik het toch gedaan'', aldus Cees. Hij wenst Gert-Jan ondanks de omstandigheden nogmaals een fijne verjaardag en veel kracht en sterkte. De groep applaudisseert en gaat verder met ontbijten. Waarschijnlijk komt er daarna dus een centraal aan. Dominique laat tussendoor steeds weten erg leuke post te hebben gekregen. Over de inhoud weten we alleen (nog) niets.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.