De nominaties van 19 april 2016: Wie stemt op wie en waarom? ~ Utopia Gekte

4/19/2016

De nominaties van 19 april 2016: Wie stemt op wie en waarom?

Bronno, Cees en Jessie genomineerd!

We zijn gestopt met Utopia Gekte, maar vandaag waren er weer nominaties en bij deze belangrijke gebeurtenis hebben we besloten toch maar weer één bericht voor jullie te typen met wie op wie gestemd heeft en waarom. Zoiets belangrijks mogen onze trouwe lezers natuurlijk niet missen, dus speciaal voor jullie toch weer één bericht met zoveel mogelijk informatie. Cees mocht deze keer de nominaties weer presenteren en deed weer een creatief uitgebreid praatje over op welke manieren je allemaal kan stemmen. Daarna was Victoria de eerste bewoner die haar stemmen mocht gaan uitdelen. De stemmen van de paspoort houders komen pas aan het eind. Hieronder een overzicht van wie op wie gestemd heeft en waarom.

Victoria is binnen gekomen voor de liefde en vind positiviteit belangrijk. Ze is van mening dat je elkaar moet motiveren en steunen en dat doen ze in principe heel goed. Ze heeft besloten haar stemmen te geven aan degene die daarin de minste steun geeft aan de groep. Ze stemt daarom vol op Bronno. Ze wil dat hij open gaat staan voor reflectie. Dat heeft ze van hem nog niet gezien.

Gabriëlle geeft ook alle drie haar stemmen aan Bronno. Ze wist dat hij een voorbeeld kon zijn voor de mensen thuis. Hij heeft ook wel gestreden. Ze hoort hem, maar ziet hem niet. Hij wil, maar doet niet. Dat gevoel heeft ze tenminste. Ze vind hem een lieve man en kan lekker met hem babbelen, maar ze zou het fijn vinden als hij ook wederzijdse interesse had in zijn mede Utopianen.

Gina vind het lastig om te stemmen dit keer. Ze heeft een paar keer geswitcht. Cees krijgt van haar één stem. Ze waardeert wat hij doet, maar de financiën gaan haar aan het hart. Mark heeft er lang voor gestreden en hoe het nu gaat doet haar pijn. Dan heeft ze nog twee stemmen over en die vind ze lastig. Ze geeft haar twee andere stemmen aan Bronno. Ze waardeert wat hij doet voor Le Luifel, maar één stem krijgt hij omdat hij vaak afzijdig is van de groep. ''Meng je meer in de groep''. De andere stem krijgt hij omdat ze diverse geluiden hoort over zijn vertrek. Ze heeft niet het gevoel dat hij daar echt wil zijn.

Romy vind het lastig om te stemmen, maar gaat ook vol op Bronno. Iedereen in Utopia betekent iets en bij iedereen ziet ze een doel, maar bij Bronno vraagt ze zich af wat hij gaat doen, wat hij wil doen en waar hij zich voor in zet.

Rowena heeft geswitcht. Ze wilde op Cemal gaan stemmen. Ze vind het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven, maar ze stemt dus toch niet op Cemal. Gert-Jan kwam enthousiast binnen, zakte in een dip, maar kwam daar ook weer heel snel uit. Daarom krijgt ook hij geen stem van haar. Ze heeft altijd vol gestemd en gaat dat vandaag ook doen. Ook Rowena geeft haar drie stemmen aan Bronno. Ze geniet van hem, vooral de laatste week. Hij is er bij, ze kletsen en ze doet zijn haren. Bronno is een doorzetter, maar ze zijn in Utopia en daar moet hij zijn weg in vinden. Rowena vind input, wil en het omarmen van groei heel belangrijk. Ze hoopt dat hij de mooie woorden omarmd en wat kan laten zien.

Dominique vind het niet leuk om te stemmen en vind het heel erg moeilijk. Ze stemt op Bronno. Ook zij geeft alle drie haar stemmen aan hem. Toen hij binnen kwam vond ze het supertof. Ze hebben leuk gekletst, wijntjes gedronken en veel gelachen. Ze heeft toch het idee zo nu en dan dat hij er niet wil zijn en dat heeft ze bij de anderen niet. Gister is ze met hem een gesprek aangegaan en heeft ze ook gezegd dat ze soms het idee heeft dat hij daar niet wil zijn. Ze merkte tegenstrijdigheden op in het gesprek. Ze voelt het niet. ''Als je er wil zijn, laat het zien. Als je die kans wil pak hem dan ook''. Dominique noemt het een ''adviserende stem''.

Ramona gaat iets doen wat niet iedereen verwacht. Normaal gesproken stemt ze niet persoonlijk. Niet als iemand haar persoonlijk raakt. De afgelopen twee maanden is ze een groei met zichzelf aan gegaan. Zonder geld te verdienen kan ze geen theater maken. En als mensen geen persoonlijke groei willen aangaan dan kan zij ook niet groeien. Deze keus heeft ze eigenlijk drie weken geleden al gemaakt en ze kon niet meer beargumenteren waarom niet. Dus haar keus is zo gebleven. Ze wil de andere kant zien. Ze stemt nooit vol, maar nu wel. Ze geeft Bronno alle drie haar stemmen. Niet omdat ze hem niet mag, maar omdat ze merkt dat het hier ophoud. Dat hij buiten verder moet gaan. Normaal zou het een motiverende stem zijn, maar nu denkt ze ''het is beter als je gaat''.

Rob ziet Utopia als ''samen bouwen aan iets moois'' en dan met de nadruk op ''samen''. Hij vind Bronno een top gozer, maar volgens Rob is Bronno daar niet gelukkig. Hij ziet hem niet gelukkig. Dus ook Rob geeft zijn drie stemmen aan Bronno.

Cemal zit er nu twee maanden en heeft veel geleerd. Ook is hij gevallen. Hij heeft mensen leren kennen en mensen zitten hoog bij hem. Heel hoog. Hij heeft een familie opgebouwd en als hij dan kijkt naar de mensen van de familie die enthousiasme en positiviteit uitstralen. Dat lukt niet bij Bronno. Hij heeft Bronno hoog zitten. Vind het een lieve en warme man, maar hij mist het enthousiasme en het doorzettingsvermogen. Dus ook zijn drie stemmen gaan naar Bronno.

Benjamin vind in Utopia betrokkenheid heel belangrijk. Voornamelijk bij de groep met de Utopianen. Zijn drie stemmen gaan dus ook naar Bronno. Hij begon heel sterk, heeft een dipje gehad. Hij is heel passief betrokken. Wil overal iets mee pikken, maar zelf initiatief tonen mist Benjamin bij hem.

Jessie kwam ongeveer elf dagen geleden binnen. Normaal is het dan een moeilijke keuze om te stemmen. Hij houd niet van stemmen, maar ziet dit wel als een kans om een goed team om je heen te bouwen. Zijn stemmen gaan ook alle drie naar Bronno. Jessie word negatief van hem, daarom krijgt Bronno zijn drie stemmen.

Gert-Jan stemt ook voor het eerst. 1 stem geeft hij aan Bronno. Hij mist bij hem de motivatie om door te pakken. Voor het groepsbelang hebben ze een afwas rooster en Bronno was de eerste die zichzelf er vanaf streepte. Soms is hij niet aanwezig in groepsprocessen. Ook heeft Gert-Jan gedacht om op Rowena te stemmen. Is ze alleen maar bezig met Gebed zonder end of ook voor de groep. Gert-Jan kwam er achter dat er meer in haar zit. Zijn andere twee stemmen gaan dus niet naar Rowena, maar naar Cees. De reden daarvoor is dat de financiën toch een klap hebben gekregen. Cees gaf aan dat hij door het los te laten eindelijk kon gaan genieten. Gert-Jan hoopt dat hij dat echt gaat doen in plaats van wijzen naar anderen.

Bas geeft twee stemmen aan Bronno. ''Thanks'', reageert Bronno. Bas vind het niet leuk om hem te zien zoals hij de laatste dagen was. Hij hoopt dat hij weer gelukkig word en volgens Bas is dat op zijn bootje. Bronno zegt van niet. ''Je krijgt er toch twee'', aldus Bas. Bas zijn andere stem gaat naar Rob. Hij vind dat Rob soms te snel een oordeel klaar heeft en dat hij soms toch niet het inlevingsvermogen heeft in mensen die hij niet mag. Daarom krijgt ook Rob 1 stem.

Bronno is aan de beurt. Normaal zou hij ''groep'' zeggen, maar voor zijn gevoel zijn het groepjes. Hij is binnen gekomen met een visie en is die vrij snel kwijt geraakt. Hij heeft het gevoel dat hij op een vuilnisbak leeft. Hij wilde dingen doen waar hij geen heil in ziet en voelt zich zeker niet in de groep thuis. Er zijn er maar een paar naar hem toegekomen die vroegen of hij echt naar huis wilde. Hij heeft daar eerlijk antwoord op gegeven. ''Ja en nee is goed''. Hij had ook prima willen blijven, maar voelt zich daar niet thuis. ''Als de fundatie niet goed is kan je nooit bouwen''. En dat ontbreekt voor zijn gevoel. Hij had gehoopt in een andere soort groep te komen dan dat hij is gekomen. Hij wou iedereen wel een stem geven voor de basis fundatie, maar had er maar drie. Hij heeft overwogen om zijn stemmen te geven aan de drie mensen van de finance, maar dat vond hij niet fair en daar is hij ook van afgestapt. Voor zijn mening vind hij 1 iemand niet in de groep passen. Dat is iemand die af en toe over de rug van anderen gaat. ''Jij krijgt er van mij drie''. Hij geeft zijn drie stemmen aan Jessie.

Cees heeft geworsteld met ''wat ga ik precies doen?''. Hij heeft gedacht aan Rob omdat hij toch af en toe naar hem kan reageren op een manier waarbij Cees zich afvraagt ''wat moet ik er mee''. Boosheid rondom de finance. Cees blijft zeggen dat hij dat toch niet gaat doen. Wellicht mogen Rob en Cees nog een tijdje met elkaar verder en dan kunnen ze het beter één op één doen. Hij had nog wat mensen in zijn hoofd die hij een stem zou kunnen geven, maar kwam uit bij Jessie. Vannacht werd hem dat pas voor het eerste duidelijk. Jessie moet Cees zijn stem zien als een mesje. ''Gebruik het mesje om de schil die je om je heen hebt heel langzaam er af te halen. Ik denk dat dat bij jou nog het geval is. Er zit iets om je heen waardoor je een houding hebt die ik niet bij je vind passen. Je bent 24, maar kan uitspraken doen met een bepaalde arrogantie. Ben je dit nu echt?'' Jessie heeft een probleem op tafel gelegd waarvan Cees nog niks af wist. ''Misschien is het een mooie mogelijkheid om daar iets mee te doen''. Cees wil hem die hulp aanbieden om te kijken of ze hem daarin kunnen helpen. 1 stem gaat dus naar Jessie. De andere twee stemmen gaan naar Bronno. Hij heeft dat open en eerlijk met hem besproken en Bronno vond het allemaal best. ''Alleen dat al. Dan moet ik hem maar helpen want kennelijk wil hij gewoon naar huis. Zijn slotwoorden waren overduidelijk. Een vuilnisbelt. Daar moet je dan niet op willen leven, afstand nemen. Jammer dat je niet de slag hebt willen/kunnen maken. We zijn het over veel dingen eens''. Cees hoopt Bronno buiten nog een keer te ontmoeten zodat ze samen kunnen gaan varen. 1 stem voor Jessie en twee stemmen voor Bronno dus.

De paspoort stemmen. De paspoort houders en de elite hebben natuurlijk ook weer gestemd en daar zijn zoals voorheen weer drie namen uit voort gekomen. 1 stem gaat naar Cees. ''Ze denken nog aan me, wat fijn! Ik hou er van, dit is de derde of zo. Dat betekent dat je nog in beeld bent niet waar? Hartelijk dank'', aldus Cees. De tweede stem gaat naar Rob. ''Dan hebben we toch meer gemeen dan we dachten Rob'', vult Cees aan. En de laatste stem van de paspoorthouders gaat naar Dominique

De genomineerden:

Als alle stemmen zijn uitgebracht en alle stemmen bij elkaar zijn opgeteld, word duidelijk dat er dit keer weer gewoon drie mensen op de bank zitten.

Bronno met 37 stemmen
Jessie met 4 stemmen
Cees met 4 stemmen

''Van harte gefeliciteerd, dat is een nieuw record'', laat Cees aan Bronno weten.

Na de nominaties:

Na de nominaties gaat iedereen natuurlijk weer zijn eigen weg. Dominique horen we op de achtergrond tegen Bas praten over haar publieksstem en Romy vraagt zich buiten tijdens het roken van een sigaretje af wie er nou eigenlijk genomineerd zijn. Dominique blijkt ermee te zitten dat ze een publieksstem heeft gehad. Ze laat aan Gabriëlle weten dat het te maken zou kunnen hebben met dat ze wat met Bas heeft. Dat vind ze niet fair. Ook vind ze het niet fair dat nieuwkomer Jessie genomineerd is, maar Jessie maakt zich geen zorgen. Hij denkt dat hij toch niet hoeft te gaan.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.