De bewoners stemmen. Karin mag blijven, Marita moet naar huis! ~ Utopia Gekte

4/24/2016

De bewoners stemmen. Karin mag blijven, Marita moet naar huis!

De stemming

Utopia Gekte is gestopt, maar ook vandaag voor jullie weer één blog over iets belangrijks. Op 20 april kwamen nieuwkomers Marita en Karin het Utopia terrein op. Inmiddels zijn we vier dagen verder en is het tijd om één van de twee nieuwkomers weer naar huis te sturen en de andere een vast Utopia verblijf te geven. Om tien voor half twee waren alle bewoners verzameld op de bank. Gabriëlle opent de stemming en stuurt Marita en Karin naar buiten zodat de bewoners rustig hun keuze aan elkaar bekend kunnen maken.

Bas is de eerste die zijn stem uit mag brengen. Hij kiest voor Marita. Ze heeft het nu al moeilijk, maar daarom lijkt het hem goed als ze daar blijft.

Dominique kiest ook voor Marita. Ze vind het een hele mooie en lieve vrouw. Het is een mooi mens en Dominique denkt dat het merendeel voor Karin zal stemmen. Ze wil niet dat Marita zonder stem naar buiten gaat. Dus vandaar haar stem voor Marita.

Victoria vond het moeilijk om een keuze te maken. Haar gevoel gaat naar Karin uit. Ze heeft op het moment meer een verbintenis met haar.

Rob stemt ook op Karin. Volgens hem wil Karin er echt heel graag zijn. Ook is ze goed voor de balans in de groep. Beide dames zijn heel lief en leuk. Het is dus een makkelijke keus.

Bronno stemt ook op Karin. Hij vind haar een heel warm mens. Over Marita denkt hij hetzelfde als Bas. Dus hij kiest sowieso voor Karin. Dat is de grootste aanwinst.

Cees vind allebei de dames lief. Ze zijn totaal verschillend. Hij heeft sterk de indruk dat Marita daar helemaal niet wil zijn. Cees denkt dat ze de verkeerde keus gemaakt heeft en al heel snel dacht 'dit had ik niet verwacht'. Dus voor hem is het heel makkelijk. Hij kiest voor Karin. Als Marita blijft word het een strijd met zichzelf, dus hij zal haar helpen. Ook qua leeftijd voor de balans in de groep is Karin heel positief. Ze is multi inzetbaar, vrolijk, positief, een lekkere kletskop, niet te moeilijk en makkelijk in de omgang. Dus hij kiest voor Karin.

Gina vind ook beide dames toppers. Allebei hebben ze een toegevoegde waarde, maar Gina gaat toch voor Karin. Dat is een moeder figuur, een schat. Ze gunt haar de kans en ze denkt dat Karin sterk genoeg is om het vol te houden ondanks dat ze oma word.

Benjamin kiest ook voor Karin. Het is een positieve vrouw en een aanpakker.

Gert-Jan brengt ook zijn stem uit. ''Buiten de poort zou ik voor Marita gaan, maar ik denk dat haar uitdaging meer ligt in het buitenland in plaats van hier in Utopia. Dus ik ga voor Karin''

Rowena vind alle twee de dames super leuk en lief. Ze hebben hun eigen krachten. Rowena denkt dat Marita het echt wel vol kan houden als ze wil. Ze heeft veel te brengen, maar had vast haar eigen redenen waarom ze de afgelopen dagen zo stil was. Rowena gunt haar het beste. Karin is gewoon een geweldige vrouw. Charismatisch, veel lachen, superlief en een mooie balans voor in de groep. Rowena gunt het allebei de dames, maar ook zij kiest voor Karin.

Jessie denkt dat het niet het juiste moment is voor Marita, dus ook Jessie kiest voor Karin.

Cemal had een eerste indruk van de dames en gaat daar nog steeds voor. Ook voor hem is het Karin.

Romy kiest ook voor Karin omdat ze goed is voor de groep. Marita vind ze ook een mooi mens, maar ook Romy denkt dat Marita daar inderdaad niet wil zijn. Bij Karin heeft ze wel het gevoel dat ze in Utopia wil zijn. Karin dus.

Ramona vond de keus niet moeilijk. Ze vind het fijn dat Karin er is. Marita is een interessante en intelligente vrouw, zeker geen slechte keus, maar Karin is een gezellige powervrouw en niet te lui om te werken. Dus ook Ramona kiest voor Karin.

Gabriëlle brengt als laatste haar stem uit. Ook zij kiest voor Karin om dezelfde redenen die iedereen al genoemd heeft.

De bekendmaking:

Het merendeel heeft dus voor Karin gekozen en dat betekent dat Karin mag blijven. Gabriëlle haalt de twee dames weer naar binnen en gaat ze het nieuws vertellen. ''Lieve dames. We hebben vier dagen van jullie genoten. [...] Marita je bent een hele lieve mooie vrouw. Je hebt kwaliteiten die we goed kunnen gebruiken in Utopia. Je zou ook enorm groeien in Utopia. Het zou mooi zijn als je de kans krijgt om te groeien. Karin jij bent ook een hele lieve vrouw. Gezellig, zorgzaam en je zorgt voor een fijne balans in de groep. Je kwaliteiten sluiten ook goed aan bij de groep. Toch moeten we voor één iemand kiezen. Jij gaat naar huis Marita. Karin mag blijven!''

Na de bekendmaking word er geknuffeld. Karin word gefeliciteerd met haar vaste verblijf en van Marita word afscheid genomen. ''Je had hier gepast, maar dit was niet het moment. Ik hoop je nog te zien'', laat Ramona aan Marita weten. Daarna loopt ze naar Karin. ''Ik ben zo blij voor je''. Ook Dominique knuffelt even met Marita. ''Ik vind je supermooi en ik ben heel blij dat ik je heb mogen leren kenen''. Dominique en Marita zijn allebei een beetje emotioneel. Marita laat aan Romy weten dat ze zo genoten heeft van de afgelopen dagen. ''Het is gewoon goed''. In de slaapkamer geeft Bronno nog snel een brief aan Marita. Een brief die ze nu meteen moet lezen. Het is privé en anders komt het in het zicht als ze het mee neemt. ''Mooi, heel mooi'', laat Marita weten als ze het gelezen heeft. Ook Rowena en Gina geven een briefje aan haar mee. Marita zet na het inpakken haar spullen in de Gabsie Taksie en dan kunnen ze naar de poort.

Het vertrek:

Om kwart voor twee lopen ze met zijn allen richting de poort. Marita zegt dat ze het fantastisch vond om mee te maken. Alle bewoners zijn echt uniek en ze moeten trots op zichzelf zijn. Het zijn allemaal toppers en op TV kan niemand zien hoe hard de bewoners werken, aldus Marita. Marita heeft met de meeste bewoners wat afgesproken. ''Ik zie jullie''. Er word nog snel een groepsfoto gemaakt en daarna lopen ze naar de achterste poort. '''Let je een beetje op Do'', vraagt Marita aan Karin. ''Ja, dat had ik ook al afgesproken'', reageert Karin. Bij de achterste poort word er zoals gewoonlijk nogmaals geknuffeld en afscheid genomen. Na een zoveelste streamlock zien we de laatste bewoners terug lopen naar de loods. We hebben Marita door de streamlock de poort niet uit kunnen zien lopen, maar ze is dus al weg.

Morgen zal Karin één van de drie genomineerden naar huis sturen. Word het Cees, Bronno of Jessie? Wie denken jullie dat Karin morgen naar huis stuurt en wie hoop je dat er naar huis word gestuurd? Laat het ons weten in de reacties onder dit bericht. Wij zijn benieuwd naar jullie meningen.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.