Cees loopt boos weg en Bjorn vind Bas maar hypocriet ~ Utopia Gekte

4/01/2016

Cees loopt boos weg en Bjorn vind Bas maar hypocriet

''Stop gewoon met zeiken''

Tijdens het bakje koffie werd er nog veel meer besproken. We hebben het even opgesplitst omdat het anders wel een heel lang bericht zou worden. Zo blijft het namelijk ook direct wat overzichtelijker. Benjamin weet dat ze tot grootse dingen in staat zijn. Het is ook allemaal niet nodig als ze allemaal hun afspraken nakomen. Een eigen bordje opruimen en om elf uur centraal bijvoorbeeld. ''Als we willen allemaal zijn we tot grootse dingen in staat. Elkaar helpen waar we kunnen. Utopia op één zetten en soms zelf een stapje terug doen'', aldus Benjamin. Volgens Cees moeten ze dan toch iets anders doen. Ook in de feesten. Vervolgens begint hij te tieren. ''We feesten ons suf tot diep in de nacht. [...] Tot drie uur 's nachts is het gedoe. 's ochtends het is tien uur 'je bed uit, kom op!'. Het één is het ander'', aldus Cees. Rob benadrukt dat het geen gesticht moet worden en dan opeens is Cees weer boos en beledigd. ''Ik loop weg, ik hoor het weer. Ik word gek van hier. De een en de ander mogen hun verhaal doen en als ik mijn verhaal doe al negen maanden lang krijg ik dit soort reacties. Al negen maanden loop ik te vechten tegen exact dezelfde dingen en als ik het zeg krijg ik dit soort reacties. Ik trap er in, ik had mijn bek moeten houden. En dat doe ik nu. Ik ga naar buiten doei!'' Cees staat op en loopt weg. Maar zoals we van Cees gewend zijn komen er dan nog vele opmerkingen na om nog even er op door te gaan. ''Ik word hier alleen maar voor gek verklaard. Ik trap er weer in, ik had mijn bek moeten houden''. Volgens Rob is het de toon waarop het gaat en Benjamin zegt dat het of weg gaan is of blijven en niet dingen blijven roepen.

Cees stormt om tien voor half elf dus naar buiten en Bronno weet niet hoe snel hij achter Cees aan moet gaan. Samen gaan ze naar het rokersbankje waar Bronno er bij wil komen zitten. Binnen gaat de discussie rustig verder. ''Het woord  'ik' is toe aan vervanging. Het moet wij worden'', vind Victoria. Victoria schaamt zich ervoor dat veel mensen daar niet meer willen zijn. ''Wij is belangrijker dan ik. Ik ben hier gekomen voor jullie, niet voor mij. Mijn Utopia is al lang buiten'', aldus Victoria. ''Het is een zooitje gezeik al weken lang. Laten we ophouden met zeiken en gezeur. Zit er niet zo mee, laten we elkaar.... Zit niet zo op een bordje hier en daar. Een minuutje daar. Dat kan buiten ook, let it be! Geniet van je freaking Utopia. Waar maken we ons druk om. Arjuna komt binnen en is doodziek. In Brussel worden er aanslagen gepleegd en wij zitten hier te zeiken. Wees blij'', aldus Rowena. Als zij bijvoorbeeld zeikt dan word Bas ook sacherijnig. ''Stop gewoon met zeiken''. Gert-Jan benadrukt dat als ze hun afspraken gewoon nakomen het ook niet nodig is om te zeiken. Buiten zijn Bronno en Cees ondertussen ook in gesprek, maar we kunnen niet twee dingen tegelijk volgen. Rowena vraagt zich af of dit soort gesprekken werken. Of werkt het juist tegendraads. Ze opperen dingen die niet werken, misschien moeten ze iets anders gaan doen. ''Plastic bordjes en bekers'', reageert Cemal. Benjamin vind dat ze dingen van elkaar mogen verwachten. ''Het is niet alleen maar lang leve de lol''.

''Misschien moeten we van het moeten af. We zitten hier vrijwillig allemaal'', laat Bjorn weten. Misschien moeten ze het ook gewoon zo houden. Wie er bij wil zijn is er bij en wie er niet bij wil zijn niet. Om vijf over half elf schuift Cees weer aan. Bjorn is dan net aan het woord en laat weten blij te zijn dat Cees terug is. Het lijkt hem een idee om één keer per week weer een avondklok in te stellen voor mensen die slaap nodig hebben. Dominique vind dat je sowieso het respect moet hebben voor een ander. Ze vind het raar om te leven met een avondklok. ''Als iemand wil slapen hou je er rekening mee'', aldus Dominique. ''Je zegt dat we minder moeten moeten en nu vraag je om een avondklok'', reageert Bas. ''Dus jij bent voor meer moeten, jij komt nu al niks na. Als je geen zin hebt zeg je gewoon dat je geen zin hebt. Je hebt nog nooit iets gedaan wat moest'', aldus Bjorn. Hij vind Bas maar hypocriet. Victoria en Ramona gaan mensen langs om de visie te bepalen. Ze proberen te zorgen dat het er eind van de week is. Dan kunnen ze doorgaan met de mensen die het willen en dan gaan ze bouwen. ''Met een paar mensen kom je al ver'', laat Gabriëlle weten. Gert-Jan laat weten een afwas en douche schema te hebben gemaakt. Hij wil weten wie er nog voor zijn om daar mee te werken. Het merendeel is nog voor. Gabriëlle laat weten dat de dames van de samenleving het ook willen doen, maar dan wel op hun eigen tijd. Als ze het om tien uur willen doen doen ze het om tien uur. Willen ze het om twaalf uur doen dan doen ze het om twaalf uur. Dan moet er niemand achter hun reet aan komen zeuren. Volgens Victoria voelen mensen zich ook prettiger in een vrijere structuur dan wanneer ze moeten. ''Zoals jullie weten zitten we in een tv programma'', begint Rowena, maar dan volgt er een streamlock.

Als Bjorn om tien voor elf weer aan het woord is begint Cees weer ruzie uit te lokken. Terwijl Bjorn zijn verhaal doet en vertelt dat hij zich in het verleden het snot voor de ogen heeft gewerkt en dat hij dan weleens een schoonmaak taak vergat zit Cees namelijk met een spottende lach op zijn gezicht er doorheen te mompelen dat Bjorn zich niet het snot voor de ogen werkt. Anderen komen meteen voor Bjorn op en Bjorn laat weten dat dit precies het gedrag is waar Cees zelf altijd boos om word. Maar hij doet het zelf dus wel gewoon bij anderen. Ramona slaakt vervolgens een vreemde kreet omdat ze al heel lang wat wil zeggen. Maar ze is nog niet aan de beurt. Bjorn was nog aan het praten en mag dus eerst uitspreken. Bronno begint er ook nog even irritant doorheen te lachen en dan lijkt de kleuterschool weer compleet. ''Ga maar door Bjorn'', reageert Victoria. Ze praten nog een poosje door over of het schoonmaakrooster er nou wel of niet komt en ze besluiten dat ze het gewoon weer gaan proberen. Wel benadrukt Victoria dat alles wat de bar betreft door haar gedaan word. En als laatste klaagt Cees nog maar eens uitgebreid over hoe vies alles is in de keuken en in Utopia.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.