Bjorn kondigt vertrek aan, morgen om 12 uur zal hij Utopia gaan verlaten ~ Utopia Gekte

4/05/2016

Bjorn kondigt vertrek aan, morgen om 12 uur zal hij Utopia gaan verlaten

''Mensen thuis, ik kom morgen naar huis''

Na een lang centraal staat Bjorn op voor een belangrijke mededeling. Aangezien Bjorn gister precies vijftien maanden in Utopia zat voelen sommigen het al aan komen. Zodra Bjorn voor de groep staat begint hij zijn speech: ''Oh fuck, ik zit hier al anderhalf uur naar toe te werken. Ik heb zoals jullie weten niks voorbereid. Ik schud het altijd uit mijn mouw en hoop dat het nu ook gaat lukken. Gister was ik hier vijftien maanden. Vijftien maanden is verrekte lang. Dat zijn vijftien maanden geweest die ik nooit nooit nooit meer zal vergeten. De plek hier niet, de mensen niet, de vriendschappen waarvan ik van te voren had gezegd 'vriendschappen in Utopia, no way. Ik zie het wel, maar vriendschappen zal ik hier niet krijgen'. Ik ben er al eens keihard op terug gekomen en nu weer. Ik heb hier wel degelijk vrienden gemaakt, met de een kan je beter door een deur dan met de ander. Je gaat er van houden. Toen mensen zeiden 'je gaat echt houden van Utopia', dacht ik 'die is niet goed'. Maar het is echt zo. Je gaat houden van de plek, van de mensen, van de situatie die je hier hebt. Dieren. Alles, zelfs ik ben gaan houden van de dieren. Ook een grap. Het is iets bijzonders, je kan het hier niet alleen. Dat is iets wat ik de afgelopen vijftien maanden geleerd heb. Als ik hier alleen was geweest was ik allang thuis. En daar moet ik veel mensen voor bedanken. Mensen thuis die iedere maand weer proberen je op te peppen, of die lieve brieven sturen. Dan weet je waar je het voor doet. Dat de mensen thuis trots op je zijn. Bijzonder dat ik nooit een kritische noot heb gehad in mijn post. [...] Ik heb dat nooit gehad. Eén keer een kritische noot toen ik begon te zingen hier'', aldus Bjorn. ''Een valse noot was dat'', grapt Bas. De bewoners moeten er om lachen.

''Precies, misschien had ik hem zo moeten beschouwen. Mijn moeder en zusje zaten in een popkoor en die vroegen 'moet je dat wel doen'. Ik was eigenwijs en dacht 'ik ga er iets van maken'. Ik vind dat ik dat wel gedaan heb. En voor de rest, het is gewoon iets bijzonders. Toen ik hier binnen stapte. Ik heb het me gister een paar keer gerealiseerd. Ik heb het een paar keer doorgelopen. Jeetje wat is er veel veranderd. Ik heb veel gedaan op de achtergrond, maar ook zeker geholpen aan het bouwen aan het Cordwood. Dat was mijn tweede dag. [...] Ik dacht what the fuck doe ik hier. Ik miste iedereen en was nog maar twaalf uur weg. Het begin is moeilijk en je gaat nog veel moeilijke periodes krijgen, maar het is het mooiste, bijzonderste wat ik in mijn hele leven heb meegemaakt. Ik ga dan ook morgen jullie verlaten en ga jullie kei en keihard missen. Er zijn meer mensen geweest die zeiden 'ik ben met niks gekomen en ga met niks weg'. Ik zal ook geen karren vol met spullen meenemen. Ik meen mijn kist mee en een zak met post en wel twintig wagens met levenservaring. Met momenten die ik hier heb mogen meemaken met jullie. Sommigen zijn al weg, sommigen zijn hier net, maar het is de allermooiste tijd die je je maar kan wensen en je kan hier groeien dat wil je niet weten. Cees zei het gister in het filmpje, maar zo is het ook echt. Ik kwam hier binnen en dacht dat ik het wel prima op orde had. 'Je zou echt een oetlul zijn als je die kans niet pakt'. Ik wil jullie keihard bedanken voor de steun, hulp en wijze lessen. En mensen die inmiddels al thuis zijn, mensen achter de schermen. Mensen thuis, ik kom morgen naar huis''. Er klinkt een luid applaus voor Bjorn. ''Kost me weer een verrekte kratje'', grapt hij.

Rob komt Bjorn knuffelen. ''Vanavond weer een fissa'', aldus Rob. ''Ik wist het niet, je laat me in de steek. Ik ken helemaal niemand. The last one standing Bjorn. Ik ga je niet heel lang missen, dat weet ik in ieder geval. Ik zie je straks'', aldus Gabriëlle. Gina zegt Bjorn te gaan missen en Bjorn zegt haar ook te gaan missen. ''Bjorn ik ken je nog niet zo lang, maar ik vind je echt een toppertje'', laat Romy weten. ''Maak er wat van'', reageert Bjorn. ''Dat ga ik doen, ik ga mijn best doen'', aldus Romy. ''Stommerik, dankjewel voor al je mooie woorden. Dat je me hebt geïnspireerd'', laat Dominique weten. Ook Ramona zegt Bjorn te gaan missen. Ze vraagt hem of hij buiten zijn dromen waar gaat maken. ''Hell yeah'', reageert Bjorn. ''Bjornie! Het waren 11 mooie maanden voor mij met jou hé'', laat Bas weten en Cemal bedankt Bjorn voor alles. ''Ik ga je buiten zeker zien. Sterker nog ik kom naar jou feesten toe. Thanks man, je hebt me veel geleerd'', aldus Cemal. ''Bjorn, kerel! We wisten dat je zou gaan, maar zo snel. Morgen! Gister je vijftien maanden. Ik ga je missen en ik hoop je nog een keer te zien. [...] Ik herken zoveel in die jongen'', laat Cees weten. ''Als ik maar niet zo ga zeuren als ik ouder ben'', grapt Bjorn. ''Dat komt vanzelf'', reageert Cees. Bronno zegt dat hij Bjorn toch nog niet kent. ''Je blijft een snotneus en om in jouw woorden te zeggen, een pannenkoek'', aldus Bronno. Rowena knuffelt Bjorn als laatste. ''Ik ga je missen'', laat Bjorn weten. Rowena huilt. ''Je kan het, je kan knallen'', aldus Bjorn. ''Ik ben trots op je en je dankbaar. Ik wist het natuurlijk al, maar het blijft gek'', reageert Rowena. ''Als ik maar niet aan het hek moet komen om je een schop onder je kont te moeten geven'', laat Bjorn weten. ''Ik red me wel'', reageert Rowena. Rob komt de twee een knuffel geven. ''Weer een toppertje weg, gelijk heb je. Het kwam nog steeds als een verrassing''.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.