Bas belt met de band om het gerucht de wereld uit te helpen ~ Utopia Gekte

4/04/2016

Bas belt met de band om het gerucht de wereld uit te helpen

''Het is voor jouw imago pannenkoek''

''Ik dacht dat jij ook wat met de tuin had'', vraagt Cees deze middag aan Bronno. ''Ja, maar de manier waarop staat me niet aan. Ik ben geen voetveeg, geen debiel'', antwoord Bronno, die dus niet bij de uitleg van Jan Nede aanwezig is. Om tien over twaalf zien we Klaver weer in het buitenhok van de kippen staan. ''Klaver je bent geen kip'', roept Bas om hem er vervolgens weer uit te halen. Daarna blokkeert hij de deur met een stoel, want of Klaver sloopt hem of ze staat zelf in het hok. Ook vangen we begin deze middag op dat er vanavond een uurtje muziek voor Bjorn zal zijn. Van half negen tot half tien. Om kwart over één horen we Gabriëlle tegen Bas zeggen dat hij nog moet betalen voor de verjaardag cadeaus van Benjamin en Rowena. Bas zegt dat hij al betaald heeft omdat hij gisteren geen pizza heeft bestelt. Op datzelfde moment zien we een groepje jongeren het terrein op komen voor het theaterstuk van Dominique over pesten. Ze gaan ook vandaag weer om de tafel om te overleggen en te repeteren.

Bas zien we op datzelfde moment buiten met de telefoon. Hij belt even met de drummer die er tijdens Live in de Loods was. Er werd naderhand een gerucht de wereld in geholpen dat Dominique met hem gezoend zou hebben. Iets wat volgens Dominique niet gebeurd is. Bas belt dus even om verhaal te halen. De man zegt dat ze alleen een sigaretje hebben gerookt en dat er voor de rest nul komma nul gebeurd is. Hij had zijn vrienden er bij staan dus er is niks gebeurd of niks geweest. Bas wilde het de wereld uit helpen. ''Het was meer de gekkigheid, wat we met de band wilden doen, maar niet...'', vertelt de man. ''Dan is het de wereld uit'', reageert Bas. ''Het was in ieder geval hartstikke top zaterdag. [...] Dan kan je weer lekker rustig slapen'', aldus de man van de band. ''Dat doe ik sowieso wel, maak je maar geen zorgen'', reageert Bas. Daarna hangt hij op. ''Dan kan ik rustig slapen. Het is voor jouw imago pannenkoek''. Als Bas de loods weer in loopt vertelt hij het verhaal aan Rowena en Bronno die achter de computer zitten. Bas wilde het imago redden van Do en Dave. ''Dan zegt hij 'dan kan je rustig slapen'. Gast! [...] Er was niks gebeurd, gewoon een sigaretje gerookt'', vertelt Bas. Bronno hoort dit verhaal voor het eerst. Hij heeft wel iets anders meegekregen. Dat de zender uitgedaan was. ''Iets deugde er niet''. Bronno vertelt dat het in de kamer gebeurd is. ''Dan ben je echt dom'', aldus Bas. ''Staat daar los van hoor denk ik'', laat Bronno weten. Voor de rest is het even lekker rustig in Utopia. Om tien over half twee zien we Bjorn een schilderij maken.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.