''Wat voor rare kronkels hebben mensen in hun hoofd''. ~ Utopia Gekte

3/15/2016

''Wat voor rare kronkels hebben mensen in hun hoofd''.

Utopia tot 12:00.

Zo rond kwart voor 11 zitten Ramona en Dominique even op het rokersbankje. Naast samen roken kunnen ze ook weer samen kletsen. Alle gesprekken van de afgelopen dagen hebben dus toch hun nut gehad. Ze hebben het kort over van alles. En natuurlijk ook over Bas. Hij schijnt weer wat beter te hebben geslapen nu het weer koek en ei is tussen de dames. Maar waar hij wel tegen op ziet is het vertrek van Ivan. Dat maakt hem verdrietig en hij is er ook wel een beetje bang voor. Verder vinden er de hele tijd veel streamlocks plaats dus er valt het afgelopen uur weinig te volgen van de livestreams.

Wel krijgen we een gesprek mee tussen Bronno en Cees. Bronno legt nog eens uit waarom hij zich zo kan irriteren aan Cees. Hij zegt geen hekel aan hem te hebben, maar wel wat moeite soms. Wat Bronno betreft zit Cees te vaak in zijn aura. En over zijn eigen uitspattingen zegt hij dat het komt door de vele pijn die hij heeft, gecombineerd met de pijnstillers. Een beetje zelfkennis heeft Bronno ook: ''Ik kraam soms dingen uit waar ik zelf van schrik''.

Eerder in het afgelopen uur was er een dingetje tussen Bronno en Gabriëlle. Het ging over een donkere/zwarte pan en Gabriëlle werd boos. Ik weet niet precies wat er aan de hand was. Bronno gooide het later in ieder geval weer op zijn pijn. En dat hij ondanks de pijn de hele tijd die pan zat te schrobben. Wanneer hij Gabriëlle even later weer ziet geeft hij aan dat ze even een seintje moet geven als ze weer wil praten.

Tussen de strubbelingen door wordt er ook nog gewerkt door sommigen. Bas, Cemal, Ivan en Bjorn werken verder aan het frame van de badkamer. Gina is nog altijd druk met het haar van Rowena. Over anderhalf uur heeft zij de fotoshoot voor de cover van haar single.

Op het rokersbankje treffen we Rob en Victoria. Ook zij merken dat het onderwerp 'de leiding nemen' een hot topic is. ''Wat is dit met leiding nemen. Omdat iemand weggaat moet er opeens iemand de troon opstijgen? What the f*ck. Dat is een illusie'', zegt Victoria. Ze noemt het net als Rob een poppenkast. En zelfs een beetje gênant. Rob vergelijkt Utopia ook nog even met 'lalaland'. ''Wat voor rare kronkels hebben mensen in hun hoofd, doe normaal. Je doet je ding. Maar niemand heeft het recht om boven een ander te staan en een bepaalde positie in te nemen. Wat denk je? Van Ivan is het een natuurlijk manier van naar voren stappen. Er is niemand die hem gaat vervangen. Er hoeft toch geen sprake te zijn van vervanging. We zijn allemaal individu, dat is toch raar. Ik snap die behoefte überhaupt niet'', legt Victoria verder uit. Ook over Bronno zijn beide bewoners erg duidelijk. Rob is helemaal klaar met de seksistische en racisitische opmerkingen van hem. Rob probeert energie te verzamelen om hier mee om te gaan. Maar Victoria wil er niet eens meer energie in steken. ''Het zijn de mensen die het minst doen die juist de grootste bek hebben tegen een ander'', vind Rob. Victoria snapt niet waar de tijd en ruimte vandaan komt waardoor anderen weten wat iemand de hele dag heeft gedaan. Zij weet dat alleen als ze het eens aan iemand vraagt.

Wanneer Cees er bij komt om een peuk te roken gaat het verder over Bronno. Alle drie de bewoners zijn klaar met de opmerkingen van Bronno. Volgens Victoria komt hij niet eens voor Utopia. En Cees zegt dat hij 'zo'n plaat voor zijn kop heeft'. Er volgt een streamlock en daarna is het gesprek weer afgelopen. Rob draait in zijn eentje nog een shaggie. Ondertussen komt de gesponsorde tegelvrachtwagen ook het terrein op rijden. De bewoners schijnen al een keus te hebben gemaakt uit de mooie tegels van tegeldepot.nl. Maar ze moeten natuurlijk wel nogmaals even kijken naar de mogelijkheden. Anders heeft het televisie momentje weinig nut voor de gratis tegeltjes. :-) De tegeltjesengeltjes kunnen zelfs een klusser aanbieden voor 21, 22 en 23 maart! Op de vide is Victoria weer in gesprek over Bronno, maar ditmaal met Dominique. Ook Dominique gaat er geen moeite meer in steken. Ze vind het een fijn gevoel niet te weten wat ze zelf fout heeft gedaan. Gina is weer lekker aan het koken in de keuken en heeft gezelschap van Cees.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.