''Waarom zou ik dan blijven, waarom zou ik mezelf dat aan doen'' ~ Utopia Gekte

3/26/2016

''Waarom zou ik dan blijven, waarom zou ik mezelf dat aan doen''

''Ik wist helemaal niet dat ik nog zo onzeker was''

Na het gesprek tussen Dominique en Ramona zien we Dominique om tien uur met Rob en Victoria op de vide. Dominique laat weten dat ze echt alleen heimwee heeft. Dan vraagt ze zich af wat ze daar doet. Ze word zo moe van scenario's denken. Ze is zo moe, zichzelf moe en de camera's om haar heen. Ze wil even onzichtbaar zijn en wist niet dat ze het zo moeilijk zou vinden. ''Soms moet je het allemaal ook even loslaten. Let it go en een dag nemen met een flinke korrel zout'', adviseert Rob. Vandaag voelde ze zich niet lekker en dat durft ze dan niet eens te zeggen omdat ze dan de groep teleurstelt. Iedereen is volgens Rob een beetje ziekjes. ''Misschien dat dat het verergert. Dan ga je je nog zieliger voelen, maar...'', vertelt Dominique. Er volgt een streamlock. ''Gewoon om veilig in de armen van mijn moeder te liggen en te horen dat ze me oké vind. Vooral op momenten dat ik mezelf niet oké vind en ik weet niet of ik mezelf oké vind. Ik heb het gewoon zwaar en vind het vreselijk om dat toe te geven. Vreselijk om weer te huilen en ik schaam me er ook voor'', laat Dominique weten. Volgens Rob heeft iedereen het af en toe heel zwaar. Hij laatst ook en toen zag hij ook de camera's draaien. ''Laat me gewoon even met rust'', vult Dominique aan. Gabriëlle komt op dat moment de vide op, zegt meteen iets en ziet dan pas dat Dominique aan het huilen is. ''Sorry'', zegt ze meteen. Dominique moet er even om lachen. Gabriëlle besluit er bij te komen zitten en Rob vraagt dan of Gabriëlle zich weleens rot voelt. Gabriëlle laat weten dat ze anderhalve week geleden bijna twee weken in een dip zat. Dominique merkt het bij niemand en dan denkt ze iedereen is zo vrolijk en dan durft ze het niet te uiten. Rob zegt zich af te sluiten op dat soort momenten en gaat dan een boek lezen.

''Waarom zou ik dan blijven, waarom zou ik mezelf dat aan doen'', vraagt Dominique zichzelf af. Ze is Utopia in gegaan omdat ze dacht dat dit er niet meer zat. Volgens Rob is iedereen gekomen om er sterker uit te komen en het moet niet alleen volhouden zijn. Zo voelt het voor Dominique nu wel. ''Ik vind het gewoon heel moeilijk om hier te zijn. Om zo zichtbaar te zijn. Ik wist helemaal niet dat ik nog zo onzeker was'', aldus Dominique. Victoria komt bij haar zitten en knuffelt haar. Dominique kwam om een boodschap over te brengen over pesten, maar ze kan het niet vertellen. Ze kan het alleen laten zien. Ze wist niet dat er nog zoveel verdriet, pijn en wrok zat en ze schaamt zich ervoor dat ze zich soms zo ongemakkelijk voelt. Ze vind het moeilijk om te delen en het voelt gewoon niet veilig. ''Je wilt het goed doen voor iedereen'', aldus Dominique. ''Soms moet je gewoon schijt hebben. Je bestaat zelf ook nog'', reageert Gabriëlle. Er volgt een streamlock. De interval die Dominique nu heeft gehad is veel langer dan in het begin. Het is ook een stukje acceptatie dat het af en toe terug gaat klappen laat Victoria weten. Op het moment dat Dominique voelt dat ze veel inhoud moet ze hun opzoeken. ''We willen dat het goed met je gaat. We vinden het prima om je er bij te helpen'', laat ze weten. Dominique is bang dat mensen denken ''Daar heb je dat wijf weer met haar negativiteit. Die moeten we er maar uit stemmen''. Maar Rob zegt dat als ze rot in haar vel zit ze gewoon naar hem toe moet komen, hem een knuffel moet geven en dan weet hij het. Rob knuffelt lekker volgens de dames. En volgens Gabriëlle knuffelen Benjamin en Victoria ook goed. Dominique zegt dat ze dan dagelijks komt knuffelen.

''Maak je niet zo druk'', adviseert Rob. ''Weet dat het er ook mag zijn. Deel het'', vult Victoria aan. ''Je hebt ook behoefte aan veilige plekjes'', aldus Rob. ''Er valt nog veel te werken aan mij'', beseft Dominique zich. Volgens Rob had Utopia nooit zo mooi geweest als het niet ook zo zwaar was geweest en Dominique wist niet dat het zo zwaar zou zijn. Het is heel zwaar. Gabriëlle merkt wel dat Dominique meer praat, meer voor zichzelf op komt, duidelijk en lekker bezig is. ''Soms heb ik het even nodig om op mezelf te zijn, maar dan denken ze weer dat ik geen aansluiting heb op de groep'', laat Dominique weten. Maar volgens Gabriëlle denken ze dat al lang niet meer en ook Victoria hoort meer positieve geluiden.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.